Neler Yeni

Monitör seçimi yapamıyorum (Yardım)

The Semih

80+ Gold
Evet.

VRR aslında çok önemli de TR'de bilinmeyen o kadar şey var ki... İnsanlar da uğraşmak istemediği için genellikle değinmiyorum.

XG27ACS, VRR'nin en iyi çaliştığı modellerden.

Hocam -200FPS altinda monitor Hz'i ile FPS eşit olmazsa yırtılmalar oluyor ve belli oluyor açıkça. VRR hem bunu engelliyor hem de daha pürüzsüz bir deneyim sağlıyor. -200FPS altında Hz ile FPS eşit değilse neredeyse her zaman açilmasinı öneriyorum. Hz'e tam olarak eşitleyemiyorsanız rekabetçide bile açilır. (Monitöre de bağlı)

Yalnız zor degil fakat tek seferlik ayarlar çekmeniz lazım. Örneğin Nvidia için Nvidia denetim masasından ve monitörden G-sync açmanız lazım + "Nvidia denetim masasından" V-sync açmanız lazım. Oyun içinde V-sync kapalı varsa Reflex ayarı açik olmalı VS.

Şu an rehberini yazacak kadar vaktim yok ancak ayarlar hakkında İngilizce rehberler bulabilirsiniz. Translate ile halledebilirsiniz diye düşünüyorum.

Ucuz/kötü VA'nın kullanım alanı neredeyse yok gibidir:
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bunun renk gamutları (renk canlılığı) zayıf. Eski modelleri gibi kontrast çok uçuksa düşünülebilir fakat o da belli değil çünkü testi yok.
MAG 256F tercih ederdim.
+ Ek olarak VRR de oyunlarda Fullscreen Borderless yapsanız bile teknoloji çalışıyor görüntüler yırtılmıyor Windows ayarlarından HAGS ve VRR açmayı unutmayın. Bir önceki monitörüm G-sync destekliydi fullscreen de aktif oluyordu çok sinir bozucu çift ekran kullananlar için.

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Hocam 4K oyunculuk için monitör önerisi yapmıyor musunuz konumda da etiketledim sizi aslında ama yakalamışken burdan sorayım hiç değilse bütçe 17k
Hayır maalesef. Monitörleri ezbere bilmiyorum çünkü. O bütçeye çikinca OLED'ler Mini-LED'ller VS. de devreye giriyor. Tüm segmentin monitorlerini tek tek araştır, fiyatlarını karşılaştır falan uzun iş. Bu sene yakınlarıma birkaç 2K ve 1080P sistem topladığim için bu monitörlere bakmak zorunda kalmıştım. O yüzden önerilerini yapıyorum.
+ Ek olarak VRR de oyunlarda Fullscreen Borderless yapsanız bile teknoloji çalışıyor görüntüler yırtılmıyor Windows ayarlarından HAGS ve VRR açmayı unutmayın. Bir önceki monitörüm G-sync destekliydi fullscreen de aktif oluyordu çok sinir bozucu çift ekran kullananlar için.
Dediğiniz doğru ancak her zaman en iyi deneyim için Fullscreen (Tam ekran) kullanmanızı öneririm. VRR daha iyi çalışabilir, takılmalar daha az olabilir, %1 ve %0.1 FPS'ler daha iyi olabilir, frametime daha düşük olabilir.

The Semih

80+ Gold
Hayır maalesef. Monitörleri ezbere bilmiyorum çünkü. O bütçeye çikinca OLED'ler Mini-LED'ller VS. de devreye giriyor. Tüm segmentin monitorlerini tek tek araştır, fiyatlarını karşılaştır falan uzun iş. Bu sene yakınlarıma birkaç 2K ve 1080P sistem topladığim için bu monitörlere bakmak zorunda kalmıştım. O yüzden önerilerini yapıyorum.

Dediğiniz doğru ancak her zaman en iyi deneyim için Fullscreen (Tam ekran) kullanmanızı öneririm. VRR daha iyi çalışabilir, takılmalar daha az olabilir, %1 ve %0.1 FPS'ler daha iyi olabilir, frametime daha düşük olabilir.
O kadarına razıyım çünkü alt tab atmaktan nefret ediyom özellikle kayıttayken.

Ldrago

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
122
İsim
Salih

peki forumda bildiğiniz biri var mı 4k monitörler hakkında da bilgisi olan onlardan fikir istiyim hocam

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
YUNUS AYDIN
Ben lenovo legion nun fhd sini alıp çok memnun kalınca 2k sını aldım 10 gün önce ondanda çok memnun kaldım

Kratos74

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Aykut Şenyerli
Itopyadanmi aldınız bende almayı düşünüyorum ancak web stoğu yok amazondan alsam 4.5k ve Her Hangi bir sorunda iade filan sorun çıkarır mı acaba
Ben hepsiburada dan alişverişimi yaptım amazon gibi sitelerden alışveriş yapmadım o yüzden bir şey diyemem

Kratos74

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Aykut Şenyerli
Satıcı kimdi hocam
Screenshot_2024-12-22-08-15-13-323_com.pozitron.hepsiburada-edit.jpg

Bu satıcıdan aldım bir sıkıntı göremedim ama daha ölü pixel gibi testler yapmadım haberin olsun
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şuanda fiyatı 7 bin olmuş

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Adem
LG olan geçenlerde 3900 lira civarına düşmüştü Amazon'dan ama almadım, o monitör'ün hakkı en fazla 3000 lira olmalı, 5000 çok fazla..

Kratos74

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Aykut Şenyerli
Hepsiburada da 7bin
Trendyol da 5.500tl
MSI mag 256f

Top Bottom