The Semih
80+ Gold
+ Ek olarak VRR de oyunlarda Fullscreen Borderless yapsanız bile teknoloji çalışıyor görüntüler yırtılmıyor Windows ayarlarından HAGS ve VRR açmayı unutmayın. Bir önceki monitörüm G-sync destekliydi fullscreen de aktif oluyordu çok sinir bozucu çift ekran kullananlar için.Evet.
VRR aslında çok önemli de TR'de bilinmeyen o kadar şey var ki... İnsanlar da uğraşmak istemediği için genellikle değinmiyorum.
XG27ACS, VRR'nin en iyi çaliştığı modellerden.
Hocam -200FPS altinda monitor Hz'i ile FPS eşit olmazsa yırtılmalar oluyor ve belli oluyor açıkça. VRR hem bunu engelliyor hem de daha pürüzsüz bir deneyim sağlıyor. -200FPS altında Hz ile FPS eşit değilse neredeyse her zaman açilmasinı öneriyorum. Hz'e tam olarak eşitleyemiyorsanız rekabetçide bile açilır. (Monitöre de bağlı)
Yalnız zor degil fakat tek seferlik ayarlar çekmeniz lazım. Örneğin Nvidia için Nvidia denetim masasından ve monitörden G-sync açmanız lazım + "Nvidia denetim masasından" V-sync açmanız lazım. Oyun içinde V-sync kapalı varsa Reflex ayarı açik olmalı VS.
Şu an rehberini yazacak kadar vaktim yok ancak ayarlar hakkında İngilizce rehberler bulabilirsiniz. Translate ile halledebilirsiniz diye düşünüyorum.
Ucuz/kötü VA'nın kullanım alanı neredeyse yok gibidir:
Rehber - Kötü/ucuz VA'larda yaşayacağınız sorunlar nelerdir? Yalnızca ghosting mi?
Forumda gördüğüm çok yanlış bilgilerden biri. 'Hikayeli oynayacaksan, film izleyeceksen VA al". Bazı kişiler için doğru olabilir bu öneri ama çoğu zaman yanlıştır. Çünkü VA'nın karanlık renklerdeki yavaş tepki süresi karanlık renklerin olduğu her yerde, hız gerekmeyen yerlerde bile sorun...forum.donanimarsivi.comMesaj otomatik birleştirildi:
Bunun renk gamutları (renk canlılığı) zayıf. Eski modelleri gibi kontrast çok uçuksa düşünülebilir fakat o da belli değil çünkü testi yok.
MAG 256F tercih ederdim.