Neler Yeni

R7 7800X3D RTX 4070 Ti sistemin sigorta attıktan sonra performans düşüklüğü

Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Berat ASC
Dostlar selam. 20 gündür sıkıntısız bir şekilde kullandığım sistem dün garip bir şekilde sistemi açtığımda monitörlerime görüntü gelmedi. Her şeyi deneme rağmen bir türlü görüntü gelmedi. En son çare 4. slottaki RAM'i çıkarıp öyle başlattığımda sistemi güvenli moda aldığını gördüm ve bilgisayarı kapatıp diğer RAM'i tekrardan taktım.

Bu sefer çalıştırdığımda sigorta attı ve gerçekten aşırı şaşırdım. Sonrasında bir süre sonra hiçbir şeyi ellemeyip tekrardan başlattığımda tekrardan sigorta attı. Bu sefer priz değiştirip tekrar çalıştırdığımda sistem sorunsuz çalıştı ve görüntü geldi. Fakat aşırı derecede bir performans düşüşü söz konusu. 2K 240Hz monitör kullanmaktayım ve bilgisayarı açtığımda aşırı derecede kasma sorunu oluştu.

240Hz gibi değil de sanki 30 Hz kullanıyormuşum gibi oldu bir anda. Oyunlarda V-Sync ve G-Sync açmama rağmen sorun hala devam etmekte. FPS düşüşü de yaşamaktayım. Masaüstünde de aşırı kasmakta. Bir türlü çözüm bulamadım bu soruna yardımcı olabilirseniz çok ama çok sevinirim.

Sistem özellikleri:

CPU: AMD Ryzen 7 7800x3D.
GPU: Palit RTX4070 Ti Jetstream.
Anakart: ASUS Prime X670-P-CSM
RAM: G.Skill Trident Z5 Neo RGB 32 GB DDR5 6000MHz CL30.
SSD: Kingston Fury Renegade 2 TB Heatsink.
SSD 2: Kioxia Exceria Plus G2 2 TB.
Kasa: FSP CMT591m.
PSU: FSP 750W 80+Bronze
Sıvı soğutma: Thermalright Aqua Elite 360mm.
Monitör: MSI G274qpx 27" WQHD 240Hz.
Monitör 2: Lenovo Legion Y27-30 FHD 165Hz.

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,632
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Gamegaraj dan aldın galiba bu sistemi ani gidip gelme durumlarında Windows dosyaları bozulmuş olabilir BIOS güncelleme yap gelmişse ve yeni Windows 10 format at temiz kurulum yap

Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Berat ASC
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Gamegaraj dan aldın galiba bu sistemi ani gidip gelme durumlarında Windows dosyaları bozulmuş olabilir BIOS güncelleme yap gelmişse ve yeni Windows 10 format at temiz kurulum yap
Tamamdır hocam. İlk olarak Bios güncelleyeceğim eğer bir gelişme olmaz ise temiz kurulum yapacağım. Son durumu aktarırım hocam teşekkürler ilginiz için.

Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Berat ASC
Hocam Bios'u güncelledim fakat hiçbir değişiklik yok. Format deneyeceğim fakat Windows ile alakalı olduğunu sanmıyorum.

zınlay_7

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Salih Eymen Yilmaz
Dostlar selam. 20 gündür sıkıntısız bir şekilde kullandığım sistem dün garip bir şekilde sistemi açtığımda monitörlerime görüntü gelmedi. Her şeyi deneme rağmen bir türlü görüntü gelmedi. En son çare 4. slottaki RAM'i çıkarıp öyle başlattığımda sistemi güvenli moda aldığını gördüm ve bilgisayarı kapatıp diğer RAM'i tekrardan taktım.

Bu sefer çalıştırdığımda sigorta attı ve gerçekten aşırı şaşırdım. Sonrasında bir süre sonra hiçbir şeyi ellemeyip tekrardan başlattığımda tekrardan sigorta attı. Bu sefer priz değiştirip tekrar çalıştırdığımda sistem sorunsuz çalıştı ve görüntü geldi. Fakat aşırı derecede bir performans düşüşü söz konusu. 2K 240Hz monitör kullanmaktayım ve bilgisayarı açtığımda aşırı derecede kasma sorunu oluştu.

240Hz gibi değil de sanki 30 Hz kullanıyormuşum gibi oldu bir anda. Oyunlarda V-Sync ve G-Sync açmama rağmen sorun hala devam etmekte. FPS düşüşü de yaşamaktayım. Masaüstünde de aşırı kasmakta. Bir türlü çözüm bulamadım bu soruna yardımcı olabilirseniz çok ama çok sevinirim.

Sistem özellikleri:

CPU: AMD Ryzen 7 7800x3D.
GPU: Palit RTX4070 Ti Jetstream.
Anakart: ASUS Prime X670-P-CSM
RAM: G.Skill Trident Z5 Neo RGB 32 GB DDR5 6000MHz CL30.
SSD: Kingston Fury Renegade 2 TB Heatsink.
SSD 2: Kioxia Exceria Plus G2 2 TB.
Kasa: FSP CMT591m.
PSU: FSP 750W 80+Bronze
Sıvı soğutma: Thermalright Aqua Elite 360mm.
Monitör: MSI G274qpx 27" WQHD 240Hz.
Monitör 2: Lenovo Legion Y27-30 FHD 165Hz.
Hocam merhabalar bende gamegarajdan benzer bir sistem alacağım sorum şu olacak kasadan memnun musunuz internette pek bilgi göremedim kasayla ilgili kasayı biraz anlatır mısınız havalandırması kablo düzeni nasıldır

yalnızbiri01

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
658
İsim
muhammed samet
Hocam merhabalar bende gamegarajdan benzer bir sistem alacağım sorum şu olacak kasadan memnun musunuz internette pek bilgi göremedim kasayla ilgili kasayı biraz anlatır mısınız havalandırması kablo düzeni nasıldır
game garaj sıkıntı yaratmaz bence şans işi

Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Berat ASC
Hava sirkülasyonu harika denilebilir. Kablolama işinde de Game Garaj önde gelen markalardan birisidir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
YUNUS AYDIN
Çözebildin mi hocam meseleyi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,716
Üyeler