Jimmy Hopkins
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 59
- İsim
- Berat ASC
Dostlar selam. 20 gündür sıkıntısız bir şekilde kullandığım sistem dün garip bir şekilde sistemi açtığımda monitörlerime görüntü gelmedi. Her şeyi deneme rağmen bir türlü görüntü gelmedi. En son çare 4. slottaki RAM'i çıkarıp öyle başlattığımda sistemi güvenli moda aldığını gördüm ve bilgisayarı kapatıp diğer RAM'i tekrardan taktım.
Bu sefer çalıştırdığımda sigorta attı ve gerçekten aşırı şaşırdım. Sonrasında bir süre sonra hiçbir şeyi ellemeyip tekrardan başlattığımda tekrardan sigorta attı. Bu sefer priz değiştirip tekrar çalıştırdığımda sistem sorunsuz çalıştı ve görüntü geldi. Fakat aşırı derecede bir performans düşüşü söz konusu. 2K 240Hz monitör kullanmaktayım ve bilgisayarı açtığımda aşırı derecede kasma sorunu oluştu.
240Hz gibi değil de sanki 30 Hz kullanıyormuşum gibi oldu bir anda. Oyunlarda V-Sync ve G-Sync açmama rağmen sorun hala devam etmekte. FPS düşüşü de yaşamaktayım. Masaüstünde de aşırı kasmakta. Bir türlü çözüm bulamadım bu soruna yardımcı olabilirseniz çok ama çok sevinirim.
Sistem özellikleri:
CPU: AMD Ryzen 7 7800x3D.
GPU: Palit RTX4070 Ti Jetstream.
Anakart: ASUS Prime X670-P-CSM
RAM: G.Skill Trident Z5 Neo RGB 32 GB DDR5 6000MHz CL30.
SSD: Kingston Fury Renegade 2 TB Heatsink.
SSD 2: Kioxia Exceria Plus G2 2 TB.
Kasa: FSP CMT591m.
PSU: FSP 750W 80+Bronze
Sıvı soğutma: Thermalright Aqua Elite 360mm.
Monitör: MSI G274qpx 27" WQHD 240Hz.
Monitör 2: Lenovo Legion Y27-30 FHD 165Hz.
Bu sefer çalıştırdığımda sigorta attı ve gerçekten aşırı şaşırdım. Sonrasında bir süre sonra hiçbir şeyi ellemeyip tekrardan başlattığımda tekrardan sigorta attı. Bu sefer priz değiştirip tekrar çalıştırdığımda sistem sorunsuz çalıştı ve görüntü geldi. Fakat aşırı derecede bir performans düşüşü söz konusu. 2K 240Hz monitör kullanmaktayım ve bilgisayarı açtığımda aşırı derecede kasma sorunu oluştu.
240Hz gibi değil de sanki 30 Hz kullanıyormuşum gibi oldu bir anda. Oyunlarda V-Sync ve G-Sync açmama rağmen sorun hala devam etmekte. FPS düşüşü de yaşamaktayım. Masaüstünde de aşırı kasmakta. Bir türlü çözüm bulamadım bu soruna yardımcı olabilirseniz çok ama çok sevinirim.
Sistem özellikleri:
CPU: AMD Ryzen 7 7800x3D.
GPU: Palit RTX4070 Ti Jetstream.
Anakart: ASUS Prime X670-P-CSM
RAM: G.Skill Trident Z5 Neo RGB 32 GB DDR5 6000MHz CL30.
SSD: Kingston Fury Renegade 2 TB Heatsink.
SSD 2: Kioxia Exceria Plus G2 2 TB.
Kasa: FSP CMT591m.
PSU: FSP 750W 80+Bronze
Sıvı soğutma: Thermalright Aqua Elite 360mm.
Monitör: MSI G274qpx 27" WQHD 240Hz.
Monitör 2: Lenovo Legion Y27-30 FHD 165Hz.