Neler Yeni

Kasamın hava akışı nasıl geliştirilebilir?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yılmaz Akkurt
Merhaba kücük bir kasaya sahibim, önde 2 adet egzoz fanı olurak da 1 fan var başka nereye fan eklesem daha iyi hava akışına sahip olurum?
Kullandıgım ekran kartı ve CPU, Sapphire Nitro+ RX6800, Ryzen 5 5600X. işlemciyi thermalright 120mm 1 fan 4 bakır borulu soğutucuyla kullanıyorum
Modeli: Cooler Master Masterbox Q300l Micro-ATX

emreBeoa

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,219
İsim
Emre siyah
öndeki fanlar 120mm ise 140mm de takabilirsin çok ekstra artış olmaz ama
1735118103763.png

emreBeoa

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,219
İsim
Emre siyah
hocam üst veya alt tarafa takayımmı?
üst iki takabilirsiniz çok aşırı etki ediceğini düşünmüyorum ama. Egzoz tahliye için yetiyor genelde. Bu arada neden kasa hava akışına takıldınız?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yılmaz Akkurt
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
üst iki takabilirsiniz çok aşırı etki ediceğini düşünmüyorum ama. Egzoz tahliye için yetiyor genelde. Bu arada neden kasa hava akışına takıldınız?
hocam sıcaklıklar biraz fazla geldi bana ya işlemcimi kasasız şekilde test etmedim ama şuan işlemci 76 dereceye kadar cıkıyor 6 bakır borulu 1 adet 120mm fanı var thermalright marka, ekran kartım is saphhire 6800 kasanın icine 80 dereceye kadar çıkıyor kasasız 72 derece, 8 derece fark fazla değilmi sizcede?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yılmaz Akkurt
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ne düşünüyorsunuz hocam?

emreBeoa

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,219
İsim
Emre siyah

M.Barisk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
Barış
fanların kalitesi bu gibi kasalarda çok önemli CFM ve RPM değerleri ne kadar kullandığınız fanların ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

fanların kalitesi bu gibi kasalarda çok önemli CFM ve RPM değerleri ne kadar kullandığınız fanların ?
Benim kullandığım kasa sizin kasanıza göre daha az hava alacak yeri var fakat kullandığım fanlar çok üst kalite olduğu için sistem o kadar ısınmıyor işlemcim r5 5600 deepcool ak400 2 fanlı modelini kullanıyorum işlemci 60 derece üstünü prime95 de bile görmedim ekran kartı 80 dereceye geliyordu çünkü kasanın hemen altında olduğundan ısınıyordu hava alamıyordu UV yaptım fan değerleriyle oynadım 65'i geçmiyor şu an ve hala sessiz

kullandığım kasa coolermaster silenco s400 sakura

fanlar ise Silverstone airblazer 120RW white edition

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yılmaz Akkurt

Benim kullandığım kasa sizin kasanıza göre daha az hava alacak yeri var fakat kullandığım fanlar çok üst kalite olduğu için sistem o kadar ısınmıyor işlemcim r5 5600 deepcool ak400 2 fanlı modelini kullanıyorum işlemci 60 derece üstünü prime95 de bile görmedim ekran kartı 80 dereceye geliyordu çünkü kasanın hemen altında olduğundan ısınıyordu hava alamıyordu UV yaptım fan değerleriyle oynadım 65'i geçmiyor şu an ve hala sessiz

kullandığım kasa coolermaster silenco s400 sakura

fanlar ise Silverstone airblazer 120RW white edition
cfm ne demek hocam bilmiyorumda fan,lar 1550 rpm thermalright rgb

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,757
Üyeler
163,716