Neler Yeni

Modding Linux Mint güzellemesi yapmıyorum ama sistem çok kararlı çalışıyor.

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,509
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Arkadaşlar meğerse bu sistem Browserin çalıştırdığı medyayı görüpte ses yükseltme ayarında görüntülüyor medyayı.
Ses yükseltme bölümü basit Player oluyor resmen :love: :love: :love:

Yok arkadaş böyle smooth işletim sistemini kullanmayan çok şey kaybeder

Video link for Videy ----👇👇👇👇

GPU screen Recorder programıyla çektim videonu. FPS kaydetme hızı ayarlama bölümü bile var. Video`yu çok akıcı kaydediyor. Kullanımı basit sıkıntısız ve ücretsiz.

(Youtube kullananın aklı yoktur, Telifhakkı reklam vs vs vs ıvır zıvır Kim uğraşır ki bununla, Videonu bile doğru düzgün yükleyemedim oraya. Yarim saattir telifhakkı arıyorlar daha dönüyor loading)🤣

Son düzenleme:

grant

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Grant
Usta aradan YouTube'da ağzının payını vermişsin.

Yunus

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,720
İsim
Yunus
İlgilendiği Kategoriler
Kripto Paralar, İşlemci overclock(az), Monitör
Linuxtaki favori işletim sistemidir
Sırf 1 flashımı linux mint kurulum için tutuyorum yanda

lmperıo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Imperıo
1736328536691.png

Yani win11 de olan özellikten bahsediyorsun gibi geldi .d
Bahsettiğin özellik baya basit kalıyor.

Linux mint in övülebilecek bir çok özelliği olduğu düşünüyorum. Ama sırf bu bahsettiğin ufak basit bir özellik için (Diğer işletim sistemlerinde de rahatlıkla bulunabilen) konu başlığı açılması mantıklı gelmedi.

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,509
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Alıntıyı görüntüle

Yani win11 de olan özellikten bahsediyorsun gibi geldi .d
Bahsettiğin özellik baya basit kalıyor.

Linux mint in övülebilecek bir çok özelliği olduğu düşünüyorum. Ama sırf bu bahsettiğin ufak basit bir özellik için (Diğer işletim sistemlerinde de rahatlıkla bulunabilen) konu başlığı açılması mantıklı gelmedi.
Windowsun şimdi aklına gelmiş olabilir ama yıllardı böyle bir özellik vardı Linux`ta.

Hem Telefonda Bluethooth ile bağlanıp telefonda müziği açında bilgisayarda okuyor. Yıllardır bu Özellik bile Linux`ta vardı. Eee deme bana buda vardı Windowsta 🤣

lmperıo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Imperıo
Bu söylediğin özellikler zaten windows ta vardı.
Çokta eskiye gitmeyeceğim. Telefonla bağlantı win10 da (win10 2015 senesinde çıktı) vardı. Diğer eski sürümlerde de olabilir. Tam olarak hatırlamıyorum.
Bireysel olarak aktif kullanmadığımız özellikler için yoktu diyemeyiz.

Windows arayüzü ve seçenekleri kim ne derse desin uzun süredir piyasa da olduğu için göz aşinalığından ve alışkanlıklardan dolayı gayet iyi.
Böyle olmasaydı linux te vs. win arayüz seçeneklerini eklemezlerdi.

Windowsun şimdi aklına gelmiş olabilir ama yıllardı böyle bir özellik vardı Linux`ta.

Hem Telefonda Bluethooth ile bağlanıp telefonda müziği açında bilgisayarda okuyor. Yıllardır bu Özellik bile Linux`ta vardı. Eee deme bana buda vardı Windowsta 🤣

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,509
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu söylediğin özellikler zaten windows ta vardı.
Çokta eskiye gitmeyeceğim. Telefonla bağlantı win10 da (win10 2015 senesinde çıktı) vardı. Diğer eski sürümlerde de olabilir. Tam olarak hatırlamıyorum.
Bireysel olarak aktif kullanmadığımız özellikler için yoktu diyemeyiz.

Windows arayüzü ve seçenekleri kim ne derse desin uzun süredir piyasa da olduğu için göz aşinalığından ve alışkanlıklardan dolayı gayet iyi.
Böyle olmasaydı linux te vs. win arayüz seçeneklerini eklemezlerdi.
kardeşim özelleştirilebilir demek. İsteyen istediğini kullanır demektir.
Windows arayüzü seçenekleri değilde Mac arayüzlü Linux bile var. Elementary Linux.

Özelliklere gelince Daha Windows işletim sistemi doğru düzgün güncelleme yapabilsinde sonra sistem tanıtır.
Güncelleme sürecinin nasıl sancılı geçtiğini anlatmama gerek yok sanırım.

Linuxta 1 update gelir. Güncelle dersin 10 saniye çekmez. You sistem is updated diye işini bitirir pencereyi kapatırsın.
Son performans kaldığın yerden devam edersin restart yemeden felan.

Windows yapsın böyle bişey İsmini yeni öğrendiğim forumlarda Gider halay çekerek Windows överim 🤣
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bide Video linkini güncelledim.

Valla güzel bi site buldum ha video share için birebir. Videy sitesini kullanın kullandırın

lmperıo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Imperıo
kardeşim özelleştirilebilir demek. İsteyen istediğini kullanır demektir.
Windows arayüzü seçenekleri değilde Mac arayüzlü Linux bile var. Elementary Linux.

Özelliklere gelince Daha Windows işletim sistemi doğru düzgün güncelleme yapabilsinde sonra sistem tanıtır.
Güncelleme sürecinin nasıl sancılı geçtiğini anlatmama gerek yok sanırım.

Linuxta 1 update gelir. Güncelle dersin 10 saniye çekmez. You sistem is updated diye işini bitirir pencereyi kapatırsın.
Son performans kaldığın yerden devam edersin restart yemeden felan.

Windows yapsın böyle bişey İsmini yeni öğrendiğim forumlarda Gider halay çekerek Windows överim 🤣
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bide Video linkini güncelledim.

Valla güzel bi site buldum ha video share için birebir. Videy sitesini kullanın kullandırın
Cevabımı tekrarlayayım o halde.
Böyle basit arayüz ve eklentileri windowsta varken, yok deyip kötüleyip konu açmanın mantıksız olduğunu söylüyorum.

Ama Windows ve Linux u bir çok sistemsel özelliklerle karşılaştırıp avantaj ve dezavantajlarını belirtip kendine göre en iyisini seçebilirsin.
Forumdaki arkadaşlar da genel olarak bilgi sahibi olur.

Zaten biri açık kaynaklı kod (Linux), bir diğeri ticari kaygıları olan (Windows) işletim sistemi.
Nasıl ki bir çok programın Windows ta uyumluluğu olduğu için Windows kullanmak avantajlıysa, güvenlik açısından Linux daha iyi olduğu için Linux kullanmak avantajlıdır. Tamamen kullanıcıların, kullanım detaylarına göre değişebilecek tercihlerdir.

safkdlklash

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
541
İsim
Aykut
Instagram
aykonulldreinull
Steam
https://steamcommunity.com/id/aykutkxd/
Twitter
aykutkxd
Discord
vazgecmek
Böyle basit arayüz ve eklentileri windowsta varken, yok deyip kötüleyip konu açmanın mantıksız olduğunu söylüyorum.

Ama Windows ve Linux u bir çok sistemsel özelliklerle karşılaştırıp avantaj ve dezavantajlarını belirtip kendine göre en iyisini seçebilirsin.

Zaten biri açık kaynaklı kod (Linux), bir diğeri ticari kaygıları olan (Windows) işletim sistemi.
Nasıl ki bir çok programın Windows ta uyumluluğu olduğu için Windows kullanmak avantajlıysa, güvenlik açısından Linux daha iyi olduğu için Linux kullanmak avantajlıdır. Tamamen kullanıcıların, kullanım detaylarına göre değişebilecek tercihlerdir.
Güzel konuşmuşsun hocam ağzına sağlık

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,509
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı

Linuxta yapacakların sınırı yoktur. Windows her ne kadar program ve oyun taraftan bol bile olsa.

Kullanışlılık anlamında açmışım zaten konuyu. Ben zamanında çok kez Windows`ta işlerimi görerken güncelleme yedim.

Sistem diyor ki ne yapıyorsan durdur, güncelleme yapıyorum. Bide üstüne üstlük restart yiyon çalıştığın tonla şey kaybolup gidiyor.
Buna işletim sistemi diyende kabahat.

Ha Windows kullanmıyorum sanıyorsun? Windows 10 22h2 kullanıyorum da artık belli programlara çok işim düşmedikçe yüzüne bakmam. Diğer ssd de yedek tutarım.

Sen Linux kullanırmısın peki? Açığı böyle tavırla kullanmasan daha iyi de neyse

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,509
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Yeni bir Gri C. vakası görüyorum, sessizce uzaklaşıyorum.
Yaklaşmasan da olurdu aslında. Böyle tavır yapacaksan konularımı sadece seyretmeni öneririm.

Windows devri kapanıcaktır arkadaşlar. Zamanında Nokia`nın batacağını söyleseydim olmadık sözler duyardım. Bu da o misal

Top Bottom