Neler Yeni

SİSTEMİME YÜKSELTME TAVSİYESİ

NordaN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
Can inan
Bütçe
10000
Merhabalar değerli forum üyeleri. Yakın zamanda sistemime bir yükseltme yapmak istiyorum ve en mantıklı ne şekilde yapabilirim. sizlerden fikir almak istedim.

Bütçe 10 bin TL
Sistem özelliklerim

Ryzen 5 pro 3600
MSI b450m-a pro Max
Xfx rx 470 4gb ekran kartı
Geil Orion 8gb DDR4 4000mhz ram
Xigmatek 600w psu
Mld m300 512gb m2ssd
Seagate barracuda 500gb HDD
Strong m12x pro kule tipi işlemci soğutucu

Samsung odyssey g4 144hz monitör.

Ağırlıklı olarak CS oynayan birisiyim bu yüzden 240hz monitör almayı düşündüm. Geri kalan para ilede ram yükseltmesi yapıp ekran kartı almayı düşündüm. Kendi monitörümü ve ekran kartımı satsam 10 bin TL olan bütçeme biraz daha eklenir ve güzel bir ekran kartı ile monitör alabilirim diye düşündüm. Sizlerinde önerilerinizi bekliyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,065
İsim
Yuzarsef
Ben olsam hepsini satıp 5090'lı laptop alır keyfime bakardım.

NordaN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
Can inan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,065
İsim
Yuzarsef
O kadar para çıkmaz hocam. Sistem şu haliyle 10-11 etse 10 da eklesem anca 4050 laptop alırım gibi
Bence 5070 çıkmadan dokunma sisteme ne önersem şu an boş 5070 dedikleri kadar ucuz olursa direkt satıp 5070'li ucuz sistem almak daha mantıklı uzun sürelik olsun istersen.

NordaN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
Can inan
Bence 5070 çıkmadan dokunma sisteme ne önersem şu an boş 5070 dedikleri kadar ucuz olursa direkt satıp 5070'li ucuz sistem almak daha mantıklı uzun sürelik olsun istersen.
5070 dedikleri şekil ucuz çıksa bile 550 dolar fazla bir miktar.

NordaN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
Can inan
Nası yani hocam tamamını satsanız sistem almak mantıklı olmaz mı
Hocam ben fps oyuncusuyum laptopla işim olmaz o yüzden. Bana bütçeme yüksek performanslı masaüstü sistem lazım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,065
İsim
Yuzarsef
5070 dedikleri şekil ucuz çıksa bile 550 dolar fazla bir miktar.
Kardo her gün pc almayacaksın sistemler gelene kadar biraz bütçe oluştur imkanın dahilinde. 1 kere al adam gibi al kardom Demacia'da dendiği gibi sadece zenginler ucuz mal alır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam ben fps oyuncusuyum laptopla işim olmaz o yüzden. Bana bütçeme yüksek performanslı masaüstü sistem lazım.
Yapma bende öyle dedim laptop bağımlısı oldum da.

Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Suleyman
Laptop alın demedim hocam sisteminizi satıp hazır sistem falan alsanız mantıklı olur dedim

NordaN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
Can inan
Laptop alın demedim hocam sisteminizi satıp hazır sistem falan alsanız mantıklı olur dedim
Elimde hazır olan sisteme 1 2 parça ile upgrade yapma şansım varken sistemi satıp hazır sistem almakla uğraşmak istemem açıkçası.

Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Suleyman
Elimde hazır olan sisteme 1 2 parça ile upgrade yapma şansım varken sistemi satıp hazır sistem almakla uğraşmak istemem açıkçası.
Hocam satsanız mesela kaç k bütçe oluşuyo 30k ya falan geliyorsa açıkçası uğraşabilirsiniz hem sisteminizin bileşenleri güncel olur hem daha ileriye dönük olur ddr5 bir sistem alabilirsiniz hem benim gözümde çok daha mantıklı yani direkt yeniye geçmek ama siz bilirsiniz tabi ayrıca mesela şuan bu sisteme güzel bir ekran kartı aldığınız zaman dar boğaz durumu falan olabilir üstüne birde işlemci değişmeniz gerekir yani ayrıca sistemi upgrade ederken böyle bir şey yaşarsanız zaten nerdeyse tüm sistem komple yenilenmiş gibi oluyor.

NordaN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
Can inan
Hocam satsanız mesela kaç k bütçe oluşuyo 30k ya falan geliyorsa açıkçası uğraşabilirsiniz hem sisteminizin bileşenleri güncel olur hem daha ileriye dönük olur ddr5 bir sistem alabilirsiniz hem benim gözümde çok daha mantıklı yani direkt yeniye geçmek ama siz bilirsiniz tabi ayrıca mesela şuan bu sisteme güzel bir ekran kartı aldığınız zaman dar boğaz durumu falan olabilir üstüne birde işlemci değişmeniz gerekir yani ayrıca sistemi upgrade ederken böyle bir şey yaşarsanız zaten nerdeyse tüm sistem komple yenilenmiş gibi oluyor.
Sistemi satsam elimdeki para ile 22k filan oluyor, monitörü de satarsan oluyor bu bütçe. 22k fiyata monitör dahil sistem çok zor. O yüzden düşünmüyorum. Çünkü daha fazla bütçe ayıramam sistem için

akıllı kuş

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,110
İsim
Cicikuş
Merhabalar değerli forum üyeleri. Yakın zamanda sistemime bir yükseltme yapmak istiyorum ve en mantıklı ne şekilde yapabilirim. sizlerden fikir almak istedim.

Bütçe 10 bin TL
Sistem özelliklerim

Ryzen 5 pro 3600
MSI b450m-a pro Max
Xfx rx 470 4gb ekran kartı
Geil Orion 8gb DDR4 4000mhz ram
Xigmatek 600w psu
Mld m300 512gb m2ssd
Seagate barracuda 500gb HDD
Strong m12x pro kule tipi işlemci soğutucu

Samsung odyssey g4 144hz monitör.

Ağırlıklı olarak CS oynayan birisiyim bu yüzden 240hz monitör almayı düşündüm. Geri kalan para ilede ram yükseltmesi yapıp ekran kartı almayı düşündüm. Kendi monitörümü ve ekran kartımı satsam 10 bin TL olan bütçeme biraz daha eklenir ve güzel bir ekran kartı ile monitör alabilirim diye düşündüm. Sizlerinde önerilerinizi bekliyorum.
Sistemi 9-11 arasına satabilirsen 2.el/sıfır çok daha iyi bir bilgisayara geçebilirsin.

Top Bottom