Neler Yeni

Çözüldü✓ BİOS GÜNCELLEMESİ YAPARKEN EKRAN KAPANDI VE GERİ GELMİYOR

FeluX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ahmet
monitörün kasaya takılı olan portu çıkarıp taksam sorun çıkmaz değil mi
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam monitörü kapat aç yaptım display port ta sinyal yok diyor napmaliyim

canomer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Can Ömer
aynen monitörün portunu değiştirmekten bir şey olmaz. En son dediğim gibi güncelliyor olma ihtimaline karşın biraz bekle, bekledikten sonra artık yapacak hiçbir şey kalmadığından kapat aç, açılmazsa servis yolu göründü hocam.

FeluX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ahmet
hocam display port sinyal yok diyor ya ekran kartına bir şey olmuş olmasin

hocam birde kapat aç yaparsam zarar görmeyen bileşenler zarar görmesin şimdi toptan patlamayalim

monitörün portları değiştirdim sinyal hala yok diyor

canomer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Can Ömer
BIOS güncellemesi yapmaktan elinle ekran kartının içine ellemediysen ekran kartı zarar görmez :D, aç kapat yapmaktan dolayı da bileşenler zarar görmez. Eğer ekran kartı da anakart ta görüntü vermiyorsa, BIOS güncellemesine dair bir gösterge yoksa yapacağın bir şey yok hocam. Eninde sonunda o pc yi kapatacaksın, servise açık halde götüremezsin ya. Kapatıp açıp ne olduğunu anlamaya çalışmak şu anki durum için bana sorarsan daha mantıklı.

boeasy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
640
İsim
Batuhan
Pc aç kapa yap boşu boşuna 1 saat beklemişsin. Muhtemelen güncelleme işlemi bitmiştir. Doğru anakart modeli ve doğru sürüm attıysan. Tabi modelde bir harf değişikliği bile bios açılmamasına neden oluyor. Anakart modelini yazarsan flashback desteği var mı onu söyleriz.

FeluX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ahmet
hocam aç kapat yaptım hala aynı ,görüntü gelmiyor acaba bios dosyasında gelen renamer exe siyle alakalı bir durum olabilir mi ya da artık iş isten geçti şunu yap diyeceğin bir şey varsa söyle yapayım

asus prime b650M-a wifi II

boeasy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
640
İsim
Batuhan
asus prime b650M-a wifi II - anakartında bios flashback desteği mevcut. Kasanın arkasındaki usb girişlerine bak birinde bios yazar. Oraya flash belleği tak ve bios flashback tuşuna bas. Usb yanıp sönmeye başlayacak hızlı hızlı ve güncellemeyi tamamlayacaktır. Flashback ışığı söndüğünde güncelleme tamamlanmıştır pcyi açabilirsin.

FeluX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ahmet
doğru anakart ve sürümü attım onda sıkıntı yok ama renamer exe sini çalıştırdım ve cap dosyasını o şekilde usb ile yazdirdim ez flashden ondan mı kaynaklı acaba problem

ne yapmam gerek hocam aydınlatırsan beni çok sevinirim

boeasy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
640
İsim
Batuhan
doğru anakart ve sürümü attım onda sıkıntı yok ama renamer exe sini çalıştırdım ve cap dosyasını o şekilde usb ile yazdirdim ez flashden ondan mı kaynaklı acaba problem

ne yapmam gerek hocam aydınlatırsan beni çok sevinirim
Yukarıda yazdığımı yap.

FeluX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ahmet
hocam rica etsem burdan hangisi ben anakarttan çıkan zımbırtıyi takmamistim sığmadı diyede

usb nin nereye takılcagini buldum( üç usb taktiğim yerin en sağı) usb deki dosyayı tekrar kurarak usb ye bu sefer rename exe yi calistirmadan tekrar taktım fakat bu sefer o küçük düğmeye bastığımda ne ışık yandı ne bisi biraz bekledim ve usb yi tekrar çıkardım umarim kötü bişey yapmadim

Ekler

• IMG_20250115_214300.jpg
    IMG_20250115_214300.jpg
    614.4 KB · Hit: 21
Son düzenleme:

boeasy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
640
İsim
Batuhan
hocam rica etsem burdan hangisi ben anakarttan çıkan zımbırtıyi takmamistim sığmadı diyede

usb nin nereye takılcagini buldum( üç usb taktiğim yerin en sağı) usb deki dosyayı tekrar kurarak usb ye bu sefer rename exe yi calistirmadan tekrar taktım fakat bu sefer o küçük düğmeye bastığımda ne ışık yandı ne bisi biraz bekledim ve usb yi tekrar çıkardım umarim kötü bişey yapmadim
Bu işlemi yaparken bilgisayarın kapalı olması gerekiyor. Kasa fişe takılı yani anakart güç alacak şekilde usb belleği bios girişine takıp üstteki bios flashback tuşuna basarak yükleme yapacaksın. Pc çalışır halde iken flashback işlemi olmaz.

FeluX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ahmet
flashbacki yaptim fakat cap dosyasını rename.exe yi calistirmadan flashbacki yaptim ilk başlarda yeşil ışık kesikli yaniyordu salona gittim geldim yaklaşık 20-30 dakika falan gecti bir baktım ışık sürekli olarak yanıyor yani hic kesilmiyor neyse uzatmim toplam 1 saate yakin oldu ışık hala kesiksiz yanıyor düzelmedi usb belleği öylece çıkarsam sorun olur mu bilmiyorum ama yarina kadar cevap gelmesse usb yi öylece takılı birakicam gibi duruyor

MustafaaY

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
440
İsim
Mustafa Yeşilyurt
anakrtın üzerinden bios sıfırlama şeyi vardır ona bakın bi

Bunu denedin mi hocam
1736974159066.png

Top Bottom