Neler Yeni

FPS DROP VE FPS PROBLE Mİ

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
hakan
1737147813243.png

RX6650 xt i3 12100f işlemcim var pubg gibi oyunda bu sistemle 70 fps alıyorum drop yiyorum ekran kartının hep yarısını kullanıyor ne yapıcam bilemedim yardım eder misiniz ?

MrCodeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,271
İsim
Sinan Aba
Alıntıyı görüntüle
RX6650 xt i3 12100f işlemcim var pubg gibi oyunda bu sistemle 70 fps alıyorum drop yiyorum ekran kartının hep yarısını kullanıyor ne yapıcam bilemedim yardım eder misiniz ?
Çok bile FPS 😀
Pubg kadar optimizasyonu kötü bir oyun yok
Sistemim ile 100fps'e kadar düştüğü oluyor
Arkadaşta 4070ti super 9700x var hem 1080p hemde 2k da 130fps'lere kadar düşüyor

+ Olarak sizin işlemci 4 çekirdekli pubg için yetersiz

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
hakan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çok bile FPS 😀
Pubg kadar optimizasyonu kötü bir oyun yok
Sistemim ile 100fps'e kadar düştüğü oluyor
Arkadaşta 4070ti super 9700x var hem 1080p hemde 2k da 130fps'lere kadar düşüyor

+ Olarak sizin işlemci 4 çekirdekli pubg için yetersiz
kanka şu şekilde lol de bile bu fps drop problemini yaşıyorum disk kulanımı 0 gözüküyor mesela pubg deyken olması normal mi böylemi olması gerekiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Ejder
İlgilendiği Kategoriler
RAM, Oyun Performansı, Mavi Ekran Hata Analizi.
Selamlar, @hakanbeygibi

Bu sistemde DROP olması kaçınılmaz bu nedir hocam 225 işlem var CPU üzerinde, sisteminizde görüldüğü gibi SWAPFILE sorunu mevcut bu sistemde DROP / SHUTTER her şey olur, bu sistem doğru yönetilemediği için bu tür sorunlar yaşanıyor.

Çözüm:

2X16 GB 3200 MT/s hızında çalışan RAM almak ek olarak gereksiz servisleri GPT ve GOOGLE SEARCH kullanarak bir bir tespit edip kapatın CACHE için ise BleachBit kullanın günlük düzenli olarak, anakart modeli gönderin RAM önerdim ama yinede gönderin bakmak istiyorum.

1737154171670.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
hakan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Selamlar, @hakanbeygibi

Bu sistemde DROP olması kaçınılmaz bu nedir hocam 225 işlem var CPU üzerinde, sisteminizde görüldüğü gibi SWAPFILE sorunu mevcut bu sistemde DROP / SHUTTER her şey olur, bu sistem doğru yönetilemediği için bu tür sorunlar yaşanıyor.

Çözüm:

2X16 GB 3200 MT/s hızında çalışan RAM almak ek olarak gereksiz servisleri GPT ve GOOGLE SEARCH kullanarak bir bir tespit edip kapatın CACHE için ise BleachBit kullanın günlük düzenli olarak, anakart modeli gönderin RAM önerdim ama yinede gönderin bakmak istiyorum.

Alıntıyı görüntüle
şuan sisteme format amak için iso dosyası ayarlıyorum formattan sonra mı atıyım şimdi mi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Selamlar, @hakanbeygibi

Çözüm:

Selamlar, @hakanbeygibi

Çözüm:

Alıntıyı görüntüle
PRIME H610M-R D4 anakartımda bu şekilde

GetR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
GetR
Selamlar, @hakanbeygibi

Çözüm:

Alıntıyı görüntüle
1737156821304.png
Benimkinde de mi aynı problem var?

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Ejder
İlgilendiği Kategoriler
RAM, Oyun Performansı, Mavi Ekran Hata Analizi.
@hakanbeygibi

Tüm optimizasyonlar ve CACHE yönetimi güncellemeler DISCORD ile gerçekleştirildi.

Gerekli optimizasyonlar ve cache yönetimi yapıldı, gereksiz servisler kapatıldı ve 225 işlemden 130 işleme düşürüldü işlem sayısı ( Oyun içerisinde görülmeyen FPS değerine ulaşıldı 200+ FPS gibi değerler ilk defa görüldü ). DDU ile DRIVER / CHIPSET güncellendi, gereksiz boşta olan G Ç aygıtları kaldırıldı %appdata% baştan aşağıya optimize edildi.

Tavsiye verildi:

Sistemde kullanılan işlemci yetersiz oyun içi gözlemlerimin sonucu 20GB RAM kullanıyor buda 16+ 4GB SWAPFILE sorununa yol açıyordu ve sisteme 2x16GB RAM önerildi, daha iyi bir işlemci için VRM kalitesi iyi olan anakart önerildi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle Benimkinde de mi aynı problem var?
Evet bu çok fazla gereksiz servislerin olduğunu gösteriyor sisteminizde, kendi konunuzu açıp etiketleyin beni bakarız.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,043,724
Üyeler
165,579
Son üye
FeaRMe