Neler Yeni

Çözüldü✓ Asus rtx 4060 ti dual white oc edition 8gb ekran kartına uygun işlemci

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Burak Demir
Bütçe
10000
Öncelikle iyi forumlar

Yeni bir sistem topluyorum fakat alacağım ekran kartına uygun hangi işlemci daha iyi olur diye kararsız kalıyorum

sistemim:
Screenshot_20250122-144947.jpg

Bünyamina

80+ Platinum
Pahalı bu sistem bence. Aldıysan yani işlemci fazla fazla yeterli zaten.

muratgullu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
MURAT GÜLLÜ
Almadıysan ekran kartının 16 gb olan modelini seçmeni tavsiye ederim.

Shiroo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Ozan
Almadıysan ekran kartının 16 gb olan modelini seçmeni tavsiye ederim.
4060 ti için 16 gb abartı olacaktır kart o kadar güçlü değil
Öncelikle iyi forumlar

Yeni bir sistem topluyorum fakat alacağım ekran kartına uygun hangi işlemci daha iyi olur diye kararsız kalıyorum

sistemim:
Alıntıyı görüntüle

2k mı 1080p mi kullanmayı düşünüyorsunuz?
Mesaj otomatik birleştirildi:

cs valo gibi oyunlar oynamak ve arada yayın açmak için kullanacağım yeterlimidir?
1080p de darboğaz yapacak kadar kötü değil, 2k da zaten darboğaz yapamaz yani yeni işlemci almanıza gerek yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Burak Demir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
4060 ti için 16 gb abartı olacaktır kart o kadar güçlü değil

2k mı 1080p mi kullanmayı düşünüyorsunuz?

1080p de darboğaz yapacak kadar kötü değil, 2k da zaten darboğaz yapamaz yani yeni işlemci almanıza gerek yok.
evet 1080 p de kullanmayı düşünüyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Burak Demir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam beyaz sistem mi topluyorsunuz?
Sistem bana aşırı pahalı geldi yanlış anlamayın.
evet beyaz toplamaya çalışıyorum fakat hangi parça daha iyi olur olmaz pek bilmiyorum ama az olan bilgilime dayanaraktan böyle bi sistem yaptım öneri olarak vermek istediğin veya istediğiniz parçalar varsa söylermisiniz rica etsem iyi forumlar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Yunus Emre Uzun
evet beyaz toplamaya çalışıyorum fakat hangi parça daha iyi olur olmaz pek bilmiyorum ama az olan bilgilime dayanaraktan böyle bi sistem yaptım öneri olarak vermek istediğin veya istediğiniz parçalar varsa söylermisiniz rica etsem iyi forumlar.
hocam beyaz toplama isteğinize bir şey diyemem fakat akakçe gibi fiyat listeleme sitelerinden istediğiniz ürünlere tek tek baktığınızda kendi toplamış olduğunuz görseldeki sistemin fiyatının ne kadar aşağıda topladığınız ile karşılaşacaksınız ayrıca seçtiğiniz anakart AMD model işlemciler içindir lütfen soket tipine alırken dikkat ediniz seçtiğiniz işlemci İNTEL o yüzden akakçeden anakart yazıp filtrelerden soket tipinde LGA 1700 soketini seçmeniz gerekmektedir AM5 soket AMD işlemciler içindir yardımcı olabileceğim başka bir sorunuz varsa yazabilirsiniz iyi forumlar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Burak Demir
hocam beyaz toplama isteğinize bir şey diyemem fakat akakçe gibi fiyat listeleme sitelerinden istediğiniz ürünlere tek tek baktığınızda kendi toplamış olduğunuz görseldeki sistemin fiyatının ne kadar aşağıda topladığınız ile karşılaşacaksınız ayrıca seçtiğiniz anakart AMD model işlemciler içindir lütfen soket tipine alırken dikkat ediniz seçtiğiniz işlemci İNTEL o yüzden akakçeden anakart yazıp filtrelerden soket tipinde LGA 1700 soketini seçmeniz gerekmektedir AM5 soket AMD işlemciler içindir yardımcı olabileceğim başka bir sorunuz varsa yazabilirsiniz iyi forumlar.
çok teşekür ederim çok yararlı oldu iyi iyi günler iyi forumlar dilerim.

ek olarak Powersupply gücü ne kadar olmalıdır? 750 w yeterlimidir?

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Yunus Emre Uzun
çok teşekür ederim çok yararlı oldu iyi iyi günler iyi forumlar dilerim.

ek olarak Powersupply gücü ne kadar olmalıdır? 750 w yeterlimidir?
Yeterlidir hocam ayarında bir değer. (y)

KAwie

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Kaan Karan
hocam 16 gb lık ventus 2x olan hali bende var ay sonunu bekle ay sonu ekran kartları 3 4 k düşüyor ve 4060 ti 2k full ayarlarda oynatamadığı oyun yok

işlemciyi amd seçmeni öneririm

1 tb ssd lazım 500 yetmez imkanı yok hatta bana 1 tb bile yetmiyor ram 32 al dicektim ama 5600 mhz 16 gb tam yeter

bide 750 w güç kaynagı fazla bile zaten 165 w ekran kartı tüketicek işlemcinin 125w tdp gösteriyor ama intel u 170 200 e çıkabilir 500w bile bu sistemi kurtarır ama 650 600 w yeterlidir

yayın açmak için pc önemlidir evet ama daha önce internetinin iyi olması lazım

hdd ye para verene kadar 2 tb ssd al
2700 hdd ye 1200de ssd yeverince 3900 para yapıyo 2 tb ssd yeter sana hdd lere para vermeye kalkışma ve ssd de çok yavaş https://www.msi.com/Motherboard/B650M-GAMING-PLUS-WIFI bu anakarta hakaret olur o hızlar

2700 hdd ye 1200de ssd yeverince 3900 para yapıyo 2 tb ssd yeter sana hdd lere para vermeye kalkışma ve ssd de çok yavaş https://www.msi.com/Motherboard/B650M-GAMING-PLUS-WIFI bu anakarta hakaret olur o hızlar

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Burak Demir
hocam 16 gb lık ventus 2x olan hali bende var ay sonunu bekle ay sonu ekran kartları 3 4 k düşüyor ve 4060 ti 2k full ayarlarda oynatamadığı oyun yok

işlemciyi amd seçmeni öneririm

1 tb ssd lazım 500 yetmez imkanı yok hatta bana 1 tb bile yetmiyor ram 32 al dicektim ama 5600 mhz 16 gb tam yeter

bide 750 w güç kaynagı fazla bile zaten 165 w ekran kartı tüketicek işlemcinin 125w tdp gösteriyor ama intel u 170 200 e çıkabilir 500w bile bu sistemi kurtarır ama 650 600 w yeterlidir

yayın açmak için pc önemlidir evet ama daha önce internetinin iyi olması lazım

Öncelikle öneriler için çok ama çok teşekkür ederim

Peki anakart için hangi amd işlemciyi önerirsin ve hangi ssd daha iyi olur şimdide teşekkür ederim iyi forumlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,046,476
Üyeler
166,004
Son üye
denizxc
Top Bottom