Slmlar 12. Nesil stok fandan hava soğutucuya geçiş yaptım stok fan fazla wat tükenmiyor onu biliyorum ama hava soğutucular kaç wat tüketir bunu bilen varmı kutunun üstünde tdp 135w yazıyor ama bilemedim sizce kaç wat tüketir
Güzelce açıklamışşın reis eyw anladım normal bir soğutucu demek max 10 wat tüketse hiçbir şey oda benim içinHava soğutucular genellikle, özellikle kutuda belirtilen TDP (Thermal Design Power) değeriyle ilgilidir, ancak bu değer, soğutucunun soğutma kapasitesini belirtir ve doğrudan enerji tüketimiyle ilişkili değildir. TDP 135W yazıyorsa, bu, soğutucunun sistemin 135W'a kadar ısısını etkili bir şekilde soğutabileceğini gösterir.
Enerji tüketimi ise genellikle fanların ve pompa motorlarının kullandığı watt miktarına bağlıdır. Hava soğutucularda fanlar genelde 1-5W arasında enerji tüketebilirken, pompalar (eğer sıvı soğutma sistemi varsa) biraz daha fazla tüketebilir, örneğin 10-20W civarında olabilir.
Eğer yalnızca hava soğutucu kullanıyorsanız, yaklaşık 5-10W civarında bir tüketim beklenebilir. Ama tabii bu, kullandığınız soğutucunun modeline, fan hızına ve çalışma koşullarına göre değişkenlik gösterebilir.
Elinizdeki soğutucunun tam enerji tüketimini öğrenmek için, üreticinin sağladığı teknik özellikler veya ürün el kitabına bakmanız en doğrusu olur.