Neler Yeni

G-Sync destekli ekranda V-Sync kapalıyken yırtılma sorunu

aderstan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Kerem Nar
Merhaba, G-Sync destekli oyuncu laptopunda oyunlarda V-Sync kapalıyken; örneğin, Valorant'ta yaklaşık 300 FPS alıyorum ancak ekranda yırtılmalar oluyor. Bu yüzden mecburen V-Sync açıp ekran tazeleme hızında (144 Hz) oynamak zorunda kalıyorum. Bu sorunun bir çözümü var mı acaba?

TahinPekmez

80+ Silver
yırtılma eger gsync kapalıysa 144hz olduğunda da olur. gsync kapalidir mutlaka.ekran karti menusunden yani nvdia denetim masasindan aktif hale getir. yada nerdeyse amd kullanıyorum da ;)

Vapelord

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
220
İsim
Yağız DERELİ
Merhaba, G-Sync destekli oyuncu laptopunda oyunlarda V-Sync kapalıyken; örneğin, Valorant'ta yaklaşık 300 FPS alıyorum ancak ekranda yırtılmalar oluyor. Bu yüzden mecburen V-Sync açıp ekran tazeleme hızında (144 Hz) oynamak zorunda kalıyorum. Bu sorunun bir çözümü var mı acaba?
Çözümden önce g-sync'nin kullanıldığından emin olun. Bunun için aşağıda gösterdiğim ayarı açın. Oyunu açtığınızda sağ üstte yeşil renkte
"G-SYNC" yazısı çıkması gerekiyor.
Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

Ayrıca V-Sync açıkken Nvidia Reflex özelliğini On+ Boost yaparsanız zaten 300FPS ile aldığınız görüntü oluşturma gecikmelerini yakalayabiliyorsunuz, bilginiz olsun. Bu sayede yırtılmalardan da kurtulursunuz, sisteme gereksiz yük binmesinden de kurtulursunuz.

Son düzenleme:
Top Bottom