Neler Yeni

Asus x571gt sürekli reset atıyor

crasyus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
efe
Birkaç ay önce pek sıkıntı yoktu ama durum giderek sıklaştı. Yük altında sanki sarj soketi temassızlık yapıyormuş gibi pil sarjda pil sarjda değil uyarısı veriyor bu durumdan dolayı oyundayken bataryaya geçip tekrar prize bağladığı için FPS frop yiyordum. Bu durum bataryadan kaynaklandığını düşündüm ve batarya sarjını %60a kadar kısıtladım ve temassızlık sıkıntısı çözüldü. Ama şuan yük altında sürekli resetliyor. bugün nette takılırken bile resetledi kendini. işlemci ısısı boşta 55-60 dereceleri görürken yük altında 97 civarına çıkabiliyor. Laptop buz gibiyken denedim aynı durumla karşılaştım sürekli reset atıyor. Değişen tek şey ise bataryanın artık tamamen bitmesi pilde 2 dakika bile açık kalmıyor. Forumda aynı problemi yaşayan arkadaşları da gördüm sanırım kronik bir problem. Aklımda iki çözüm yolu var fan temizliği ve termal macun değişikliği birde batarya değişikliği. Siz ne dersiniz neden olabilir?

Akadir41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
294
İsim
Abdülkadir İvenç
Instagram
akadirr1
Steam
Rinnflow
Twitter
aakadir_
Discord
Kadirr#4145
Reddit
Rinnflow
Birkaç ay önce pek sıkıntı yoktu ama durum giderek sıklaştı. Yük altında sanki sarj soketi temassızlık yapıyormuş gibi pil sarjda pil sarjda değil uyarısı veriyor bu durumdan dolayı oyundayken bataryaya geçip tekrar prize bağladığı için FPS frop yiyordum. Bu durum bataryadan kaynaklandığını düşündüm ve batarya sarjını %60a kadar kısıtladım ve temassızlık sıkıntısı çözüldü. Ama şuan yük altında sürekli resetliyor. bugün nette takılırken bile resetledi kendini. işlemci ısısı boşta 55-60 dereceleri görürken yük altında 97 civarına çıkabiliyor. Laptop buz gibiyken denedim aynı durumla karşılaştım sürekli reset atıyor. Değişen tek şey ise bataryanın artık tamamen bitmesi pilde 2 dakika bile açık kalmıyor. Forumda aynı problemi yaşayan arkadaşları da gördüm sanırım kronik bir problem. Aklımda iki çözüm yolu var fan temizliği ve termal macun değişikliği birde batarya değişikliği. Siz ne dersiniz neden olabilir?
Hocam rog cihaz mı bu geçen elime geçti bi tane 3060lı 2k 165 hz ekranı vardı aynı sorun vardı servis düzeltildi dese bile devam ediyordu kronik sıkıntı gibi net çözümü var mı bilmiyorum ama sağlık açısından macun bakımı temizlik yapılması iyidir. Bataryayıda değişirsenin güzel olur belki ondan kaynaklanıyor olabilir.

crasyus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
efe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
rog cihaz değil hocam x serisi 2020 civarı piyasaya sürülmüştü sanırım. İşin kötüsü garantisi de bitti. Sanırım batarya kaynaklı hocam yani öyle umuyorum çünkü batarya ile orantılı şekilde bu durum sıklaşmaya başladı şuan batarya 3 saniye bile götürmüyor :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,052,573
Üyeler
167,162
Son üye
pirocann
Top Bottom