Neler Yeni

Çözüldü✓ BİLGİSAYARIM KENDİLİĞİNDEN KAPANIYOR

behcet

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Parçala Behçet
MASAÜSTÜ BİLGİSAYAR KULLANIYORUM VE ANİDEN MONİTÖRDE GÖRÜNTÜ GİDİYOR FAKAT BİLGİSAYARIMIN FANLARI VE IŞIKLARI ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR. FORMAT ATTIM BİOS AYARLARINI SIFIRLADIM FAKAT SORUN DEVAM EDİYOR.

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,256
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10
muhtemelen ya işlemci soğutucu oturmamıştır, ya macun sürmeyi unutmuşlardır, ya da işlemci soğutucusunun altındaki koruma filmi (streç) sökmeyi unutmuşlardır ve işlemci aşırı ısınıyordur. Bios ekranına girip işlemci sıcaklığını takip eder misin kapanana kadar ?

behcet

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Parçala Behçet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
muhtemelen ya işlemci soğutucu oturmamıştır, ya macun sürmeyi unutmuşlardır, ya da işlemci soğutucusunun altındaki koruma filmi (streç) sökmeyi unutmuşlardır ve işlemci aşırı ısınıyordur. Bios ekranına girip işlemci sıcaklığını takip eder misin kapanana kadar ?
Sıcaklıkları her seferinde kontrol ediyorum yaklasık 1 ay önce ısınma ile ilgili sorun yaşıyordum ondan dolayı sistemi aldığım vatan şubesine gittim işlemci soğutucusu yerine tam oturmamıştı onu düzelttiler macunuda yeniletmiştim
Ayrıca sistemde GPU ve CPU sıcaklıkları 50yi geçmiyor googlede falan takılıyom.
Mesaj otomatik birleştirildi:

az önce amdnin ekran kartı yazılımında ekran kartına stres testi yapacaktım testi başlattığım an yine aynısı oldu sorun bence ya PSU ya da ekran kartında siz ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:

Nvidia Mx130

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,844
İsim
Erdem
İlgilendiği Kategoriler
Futbol
OCCT indirip Power testi yapın kapanıyorsa sorun %90 PSUdadır. Aynısı başıma geldi PSU değiştirince sorun düzeldi. Ekran kartı ve PSu nedir?

behcet

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Parçala Behçet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
OCCT indirip Power testi yapın kapanıyorsa sorun %90 PSUdadır. Aynısı başıma geldi PSU değiştirince sorun düzeldi. Ekran kartı ve PSu nedir?
EKRAN KARTIM XFX RX 6600 PSUDA HADRON MARKA BİR ÜRÜN MODELİNİ BİLMİYORUM
SİSTEMİ 4-5 AYDIR SORUNSUZ KULLANIYORDUM SON ZAMANLARDA BU SORUNLA KARŞILAŞIYORUM

Nvidia Mx130

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,844
İsim
Erdem
İlgilendiği Kategoriler
Futbol
EKRAN KARTIM XFX RX 6600 PSUDA HADRON MARKA BİR ÜRÜN MODELİNİ BİLMİYORUM
SİSTEMİ 4-5 AYDIR SORUNSUZ KULLANIYORDUM SON ZAMANLARDA BU SORUNLA KARŞILAŞIYORUM
Testi yaptın mı? Hadron iyi bir marka değil bozulmuş olma olasılığı yüksek. Başka bir PSU ile deneme şansın varsa dene sorunu bulmanın en net yolu bu. Ya da gideceksin internetten bir adet PSU sipariş edip deneyeceksin eger sorun çözülürse kullanırsın ama baktın sorun ekran kartında(ben öyle düşünmüyorum) o zaman iade hakkını kullanırsın.

behcet

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Parçala Behçet
Testi yaptın mı? Hadron iyi bir marka değil bozulmuş olma olasılığı yüksek. Başka bir PSU ile deneme şansın varsa dene sorunu bulmanın en net yolu bu. Ya da gideceksin internetten bir adet PSU sipariş edip deneyeceksin eger sorun çözülürse kullanırsın ama baktın sorun ekran kartında(ben öyle düşünmüyorum) o zaman iade hakkını kullanırsın.
Kanka yardımın için teşekkür ederim ama galiba sorunu kendim çözdüm ben sistemi yaklaşık 4 metrelik bir uzatma kablo ile kullanıyordum. Sistemi daha kısa bir uzatma kablo ile çalıştırdım. Stres testinde yine kapandı fakat 2. denememde kapanmadı. En çok oyunlarda sorun yaşıyordum oyuna girdiğim an kapanıyordu fakat oyundada kapanmadı. Bakalım umarım böyle devam eder...

Nvidia Mx130

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,844
İsim
Erdem
İlgilendiği Kategoriler
Futbol
Kanka yardımın için teşekkür ederim ama galiba sorunu kendim çözdüm ben sistemi yaklaşık 4 metrelik bir uzatma kablo ile kullanıyordum. Sistemi daha kısa bir uzatma kablo ile çalıştırdım. Stres testinde yine kapandı fakat 2. denememde kapanmadı. En çok oyunlarda sorun yaşıyordum oyuna girdiğim an kapanıyordu fakat oyundada kapanmadı. Bakalım umarım böyle devam eder...
Umarım düzelmistir hocam. Bende de arada kapanıyor ara da kapanmıyordu.

Top Bottom