Neler Yeni

BİLGİSAYARİM ANİDEN DONUYOR VE SES ÇIKARIYOR SİZCE NEDEN ? * VİDEOLU *

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Murat yanık
8x2 3200 mhz ram kullanıyorum g skill bu sorun yeni yeni olmaya başladı ramlerden şüpheleniyorum şimdi test yapıyorum sizce sorun neden oluyor

Sistem özelliklerim
Ryzen 5 5500
A520m-k
Rtx 3060 12 gb zotac
G skill 3200 mhz ram 8x2
600 wt zalman psu
1 tb sata Samsung sdd
512 gb

Son düzenleme:

Faveouls

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,129
İsim
Emre
Oyunda ya da masaüstünde cpu ya da gpu'a yük bindiğinde kitleniyorsa muhtemelen power supplyden dolayıdır diye düşünüyorum. İşlemci için test programı(AIDA64, PRIME95)
Ekran kartı test programı(Furmark)
İşlemci ve ekran kartını test et bu esnada olursa power supply değiş dene.

O şekilde değil de çoklu sekme açıp oyun vs. oynarken oluyorsa ramlerde de olabilir sorun. En basitinden ram slotlarının yerini değiştir, tek slot tek slot takıp dene. Halen devam ediyorsa memtest(memtest86 imiş)vardı sanırım ona bakarsın test için.​

Son düzenleme:

Benned

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Nevzat Bahadır
bende de aynı sorun oldu bios pilini çıkardım bilgisayarın aç kapa tuşuna bas çek yaparak statik elekteriğini aldım yerine taktım ramleri tak çıkar yaptım 2x16 ramim var ilkini takınca sorun olmadı 2. yi takınca sorun oluyodu sonra sorun çıkaran rami taktım sorunsuzu çıkardım yine çalıştı en son tekrar 2/4 şeklinde takınca sorun kendi kendine çözüldü ramin xmp yani overclock ise ondan yapıyor olabilir

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Murat yanık
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Oyunda ya da masaüstünde cpu ya da gpu'a yük bindiğinde kitleniyorsa muhtemelen power supplyden dolayıdır diye düşünüyorum. İşlemci için test programı(AIDA64, PRIME95)

O şekilde değil de çoklu sekme açıp oyun vs. oynarken oluyorsa ramlerde de olabilir sorun. En basitinden ram slotlarının yerini değiştir, tek slot tek slot takıp dene. Halen devam ediyorsa memtest(memtest86 imiş)vardı sanırım ona bakarsın test için.​
Merhaba! Güç kaynağım arızalı idi kendi kendine reset atıyordu 4 ay önce değiştim onluk problem yok bence + dediğiniz gibi ramlari test ettim sonuç 0 error verdi
Mesaj otomatik birleştirildi:

bende de aynı sorun oldu bios pilini çıkardım bilgisayarın aç kapa tuşuna bas çek yaparak statik elekteriğini aldım yerine taktım ramleri tak çıkar yaptım 2x16 ramim var ilkini takınca sorun olmadı 2. yi takınca sorun oluyodu sonra sorun çıkaran rami taktım sorunsuzu çıkardım yine çalıştı en son tekrar 2/4 şeklinde takınca sorun kendi kendine çözüldü ramin xmp yani overclock ise ondan yapıyor olabilir
Evet overlock xmp ayarim açıkti kapattım şimdi 3200 mhze çekmiştim bunu 3100 mhze flan çekebilirmym

Ekler

• IMG_20250225_222245.jpg
    IMG_20250225_222245.jpg
    1.3 MB · Hit: 3
Son düzenleme:

Benned

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Nevzat Bahadır
Merhaba! Güç kaynağım arızalı idi kendi kendine reset atıyordu 4 ay önce değiştim onluk problem yok bence + dediğiniz gibi ramlari test ettim sonuç 0 error verdi

Evet overlock xmp ayarim açıkti kapattım şimdi 3200 mhze çekmiştim bunu 3100 mhze flan çekebilirmym
onu bilmiyorum şu anlık sorun ortadan kalktı mı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,061,942
Üyeler
168,709
Son üye
boradirek.
Top Bottom