Neler Yeni

Bence 9070 ve 9070 XT Almamalısınız

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,778
İsim
Mustafa
İlgilendiği Kategoriler
Felsefe, Tarih, Müzik, Psikoloji
değil hocam reklamını yaptılar zaten zamanında fsr farklı afmf2 farklı
afmf 2 dediğiniz şey fsrı lossles scaling uygulaması gibi oyuna harici biçimde adapte etmeye deniyor. Yani düz fsrı oyunun desteği olmasa da kullanabiliyorsunuz ama eğer mfg kullanılıyorsa bu teknolojiyle kaynak atar mısınız

goksel53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
515
İsim
Göksel
afmf 2 dediğiniz şey fsrı lossles scaling uygulaması gibi oyuna harici biçimde adapte etmeye deniyor. Yani düz fsrı oyunun desteği olmasa da kullanabiliyorsunuz ama eğer mfg kullanılıyorsa bu teknolojiyle kaynak atar mısınız
hocam hangi fsr fpsi 2 kat arttırıyor kalite modunda açınca fps2 katlıyor performansda açınca 3e katlıyor ? 70 fps aldığım spiderman 2 de bunu ultra kalitede açınca 150fps alıyorum bunu kapatıp oyundan fsr 3.1 kalitede açınca 90 fps alıyorum ?

filozof07

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
ahmet özsoh
yav millet dlss 4 mfg falan diyor da açın bakın hangi oyunlarda var 3-5 bilinen oyun harici yok. 9070 xt 30 bin 5070 ti 45 bin arada %50 fark var az mı bu fark 3-5 fps fark olsa ne olmasa ne 60 fps bile yeter zaten. aradaki farkı monitöre oled ekrana verin boşuna nvidiaya para saçmayın

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,541
İsim
Diyarhan
9070XT şu anda en alınabilir kart. 9070 i önermiyorum fiyatı 25k altına düşmeden alınmaz.

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,778
İsim
Mustafa
İlgilendiği Kategoriler
hocam hangi fsr fpsi 2 kat arttırıyor kalite modunda açınca fps2 katlıyor performansda açınca 3e katlıyor ? 70 fps aldığım spiderman 2 de bunu ultra kalitede açınca 150fps alıyorum bunu kapatıp oyundan fsr 3.1 kalitede açınca 90 fps alıyorum ?
Multi-Frame Generation (MFG) ile FSR'ın Performans modu tamamen farklı şeyler. MFG, yapay zeka destekli kare üretme (Frame Generation) sistemini genişleterek bir kare yerine birden fazla kare üretilmesini sağlıyor. Bu sayede çok fazla FPS artışı elde edilir. FSR'ın Performans moduna alınmasının ise bununla uzaktan yakından alakası yok FSR, görüntüyü daha düşük bir iç çözünürlükte işleyerek ve bunu ölçeklendirerek FPS artışı sağlar. Kalite modundayken belirli bir çözünürlüğü işleyip yükseltirken, Performans moduna alındığında işlenen ana çözünürlük daha da düşürülür, böylece FPS artışı sağlanıyor ayrıca görüntü bayağı çamur gibi oluyor performansta. Uzun lafın kısası AMD'nin şu an için Multi-Frame Generation teknolojisine doğrudan bir alternatifi bulunmamaktadır. Bu bahsettiğiniz performans modu DLSS'de de ilk çıktığından beri var.
Lütfen bilginiz olmadan bu kadar özgüvenli yorum yapmamaya dikkat edin.

goksel53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
515
İsim
Göksel
Multi-Frame Generation (MFG) ile FSR'ın Performans modu tamamen farklı şeyler. MFG, yapay zeka destekli kare üretme (Frame Generation) sistemini genişleterek bir kare yerine birden fazla kare üretilmesini sağlıyor. Bu sayede çok fazla FPS artışı elde edilir. FSR'ın Performans moduna alınmasının ise bununla uzaktan yakından alakası yok FSR, görüntüyü daha düşük bir iç çözünürlükte işleyerek ve bunu ölçeklendirerek FPS artışı sağlar. Kalite modundayken belirli bir çözünürlüğü işleyip yükseltirken, Performans moduna alındığında işlenen ana çözünürlük daha da düşürülür, böylece FPS artışı sağlanıyor ayrıca görüntü bayağı çamur gibi oluyor performansta. Uzun lafın kısası AMD'nin şu an için Multi-Frame Generation teknolojisine doğrudan bir alternatifi bulunmamaktadır. Bu bahsettiğiniz performans modu DLSS'de de ilk çıktığından beri var.
Lütfen bilginiz olmadan bu kadar özgüvenli yorum yapmamaya dikkat edin.

Ekler

• IMG_0291.png
    IMG_0291.png
    567 KB · Hit: 27

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,778
İsim
Mustafa
İlgilendiği Kategoriler
Anlatamadığım nokta şu sanırım FSR ve AFMF 2 toplam 1 kare üretiyor MFG birden fazla üretiyor Multi Frame Gen dememizin sebebi de bu zaten birden fazla kare üretmesi geri kalanı zaten dediğim gibi. @goksel53

Egeyk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Ege Kösem
Videoyun konuyla ilgili videosunu yapmış. İzlediği videoyla bilrlikte krndş aldığı fps değerlerinden de bahsediyor. Kısaca 9070xt kas gücü olarak 5070ti ile, rt açıkken ise 5070 ile kapışıyor. Bu yüzden "5070 her şekilde daha iyi" demeye gerek yok. Test sonuçları ortada. Şu an bulambilecrğiniz en ucuz gainvard 5070ti 44k, asus prime 9070 xt ise 33k. Bu durumda 9070 xt her şekilde önde

goksel53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
515
İsim
Göksel
Anlatamadığım nokta şu sanırım FSR ve AFMF 2 toplam 1 kare üretiyor MFG birden fazla üretiyor Multi Frame Gen dememizin sebebi de bu zaten birden fazla kare üretmesi geri kalanı zaten dediğim gibi. @goksel53
sonuç olarak afmf2 ve mfg aynı mantıkla çalışıyor birisi x2 kare üretiyor diğeri x4 kare üretiyor önceki yorumda amdnin bu teknolojisinin ne zaman çıkacağını ve adam olacağını söylemişsin bende bu teknolojisinin olduğunu aynı görevi yaptığını x4 değil x2 olarak yaptığını söylüyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

ki afmf2 yi performans modunda çalıştırınca x4 kare üretebildiğini söylüyorum fakat bunun karşılaştırılması hiç yapılmamış

sonuç olarak afmf2 ve mfg aynı mantıkla çalışıyor birisi x2 kare üretiyor diğeri x4 kare üretiyor önceki yorumda amdnin bu teknolojisinin ne zaman çıkacağını ve adam olacağını söylemişsin bende bu teknolojisinin olduğunu aynı görevi yaptığını x4 değil x2 olarak yaptığını söylüyorum

ki afmf2 yi performans modunda çalıştırınca x4 kare üretebildiğini söylüyorum fakat bunun karşılaştırılması hiç yapılmamış
bende amd kart olduğu için deneyerek görebiliyorum

bende amd kart olduğu için deneyerek görebiliyorum
fakat nvidia kadar görüntü kalitesini koruyabiliyor mu onu bilmiyorum

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Vram konusunda hak veriyorum nvidia, intel gibi yapıyor inatlaşıyor. İntelde çekirdek sayısında inatlaştı sonuç ortada.

Yukarıda cevapladım aslında bu soruyu ama o videoyu yapmama gerek yok gibi gömen gömmüş zaten. Herkesin iki kart üç kuruş para alıcam diye objektifliği bırakıp yancılık yapmasına sinir oldum. Gerçek budur bana göre aynı fiyata amd fiyatını haketmiyor 25k ve altı olsa kesin alınırdı. Amd tercihi benim için işlemciden devam şimdilik..

Ayrıca kimse videoyu izlememiş bariz belli. Amd kendi programında fps değerlerini 2 kat fazla gösteriyor bunu belirttim. Msi afterburner ve oyun 1x fps gösterirken amd 2x gösteriyor.
Muhtemelen sende sorun var. Veya hiç AMD kullanmamışsın.
1741363376458.png

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,778
İsim
Mustafa
İlgilendiği Kategoriler
FSR FG ile MFG'nin sadece kökenleri aynı. İkisininde kökeni Frame gen yani kare oluşturma. 2x'in ötesine geçmek zaten zor olan kısım. 2x'in ötesine geçemiyorsan MFG yoktur yazılımda bu kadar basit aslında bu konu. Yorumumda da "ne zaman MFG çıkartır ve adam eder belli değil" demişim doğru bir tabir. 2x Modu 1 orijinal karenin yanına 1 kare oluştururken 4x modu 1 karenin yanına 3 kare oluşturuyor. Biri tek kare oluştururken öteki multi kareler oluşturuyor. Sonuçta gene dediğim yere varıyoruz AMD'nin Multi Frame Gen teknolojisi şu anda yok. Afmf 2 ve FSR 4 birlikte çalışacaklar mı onu bile bilmiyoruz daha duyurulmadı

goksel53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
515
İsim
Göksel
FSR FG ile MFG'nin sadece kökenleri aynı. İkisininde kökeni Frame gen yani kare oluşturma. 2x'in ötesine geçmek zaten zor olan kısım. 2x'in ötesine geçemiyorsan MFG yoktur yazılımda bu kadar basit aslında bu konu. Yorumumda da "ne zaman MFG çıkartır ve adam eder belli değil" demişim doğru bir tabir. 2x Modu 1 orijinal karenin yanına 1 kare oluştururken 4x modu 1 karenin yanına 3 kare oluşturuyor. Biri tek kare oluştururken öteki multi kareler oluşturuyor. Sonuçta gene dediğim yere varıyoruz AMD'nin Multi Frame Gen teknolojisi şu anda yok. Afmf 2 ve FSR 4 birlikte çalışacaklar mı onu bile bilmiyoruz daha duyurulmadı
o zaman şöyle söylemeniz gerekiyor amdnin kare oluşturma teknolojisi şuanda x2 nvidia x3 olarak önde demeniz daha mantıklı oluyor amd de böyle bir teknolojinin olmadığını söylememek gerekiyor sonuçta ikiside yapay zeka kullanarak kare üretebiliyor amd daha geride bu konuda dersin onu kabul ederimde böyle bir teknolojisi var sonuçta

bu arada fsr fg değil amd fluid motion frames 2 yapay zeka kullanarak kare üretme teknolojisi olarak geçiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emin
meraktan soruyorum 30k ya 9070xt yerine 5070ti almak için piyasa fiyatı kaç olmalı 5070ti ın sana göre

Top Bottom