Neler Yeni

Laptop hız sorunu yaşıyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Wait
Lenovo Iadepad Gaming laptopum var, Ryzen 5 6600H, 3050ti ve 16gb ram var sistemde. Valorant oynuyorum 100 fps civarı alıyorum düşük ayarda, bunu daha da yükseltebileceğim seçenekler nelerdir yardımcı olur musunuz hangi ayarları yapabilirim ? Laptop valoda falan aşırı ısınıyor daha yeni aldım hatta oda ortamında ısınarak kapanıyor arada. Ayar önerirseniz çok sevinirim.

GARİBANN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
349
İsim
kaanzi
Lenovo Iadepad Gaming laptopum var, Ryzen 5 6600H, 3050ti ve 16gb ram var sistemde. Valorant oynuyorum 100 fps civarı alıyorum düşük ayarda, bunu daha da yükseltebileceğim seçenekler nelerdir yardımcı olur musunuz hangi ayarları yapabilirim ? Laptop valoda falan aşırı ısınıyor daha yeni aldım hatta oda ortamında ısınarak kapanıyor arada. Ayar önerirseniz çok sevinirim.
Fanlara uzun zamandır bakım yaptırmıyorsanız normal. Bilgisayarın fanlarını kendiniz temizleyebilirseniz eğer bir de temizleyip deneyin. Yine olmazsa bilgisayar için soğutucu alabilirsiniz. Ben 4060la max 200 fps aldığım için bence normal bir fps değeri alıyorsunuz. Yeni gelen güncellemeler zaten oyunu iyice batırdı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Wait
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Fanlara uzun zamandır bakım yaptırmıyorsanız normal. Bilgisayarın fanlarını kendiniz temizleyebilirseniz eğer bir de temizleyip deneyin. Yine olmazsa bilgisayar için soğutucu alabilirsiniz. Ben 4060la max 200 fps aldığım için bence normal bir fps değeri alıyorsunuz. Yeni gelen güncellemeler zaten oyunu iyice batırdı.
Laptop yeni hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:

Masaüstü pcmde 200 300 arası alıyorum ilk başlarda 600 700 alırken şimdi bu seviyede noldu acaba diye düşünüyorum yani sürekli bakım yaparım pcme

GARİBANN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
349
İsim
kaanzi
Laptop yeni hocam
başlangıç uygulamalarını kapatın o zaman hocam o da etkili

Laptop yeni hocam

Masaüstü pcmde 200 300 arası alıyorum ilk başlarda 600 700 alırken şimdi bu seviyede noldu acaba diye düşünüyorum yani sürekli bakım yaparım pcme
Ayriyeten throttlestop adlı programdan fan hızını kendiniz ayarlayabilirsiniz. Fan hızını arttırırsanız eğer eskisi kadar sıcaklık olmaz fakat fanlar çok gürültülü çalışır.

Laptop yeni hocam

gelen güncellemeler düşürdü zaten hocam fpsleri. Bende eskiden 300-400 alıyordum şuan maximum 200

goygoy.x

80+
Windows güç ayarlarını eğer varsa "nihai performans"'a, yoksa da "yüksek performans"'a çekin. Nvidia denetim masasından da aynı şekilde yüksek performans ayarı vardı ama yerini tam hatırlamıyorum biraz kurcalamanız lazım. Görev yöneticisinden başlangıç sekmesindeki uygulamarı kapatın. Bu işlemler bilgisayarın daha çok ısınmasına yol açabilir. O yüzden hepsinden önce güzel bir bakım, gerekirse de bir soğutucu şart.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,068,227
Üyeler
169,693
Son üye
Mücahid.
Top Bottom