kanka kendimi savunmayı çok bilen biri değilim genelde sokak kavgasında falan paldır küldür dalan biriyim sinirime hakim olamıyorum sinirlenmesemde karşıya vurasım bile gelmiyor hem bunun önüne geçmek istiyorum hem biraz kilo fazlalığım var onu düzeltmek için sormuştumşimdi hocam hepsi icin farkli bir dal gerekiyor eger esneklik dersen jimnastik gibi birsey yapman lazim savunma amacli dersen boks gibi dövüş sporlarina gitmen lazim bunlarda geliştirdiğin vücut ta nasıl desem estetik olmaz belki ama hangisine yaptığına göre bazı bölgelerde yoğunlaşma olabilir mesela jimnastikte bilek ve kol gücü daha ön planda olabilir gibi gibi
Kung Fu.arkadaşlar yaşım 23 ağustos ayında askere gidicem askere gidene kadar hem kendimi savunma hem de fit esneklik kazanmak için spor önerisi yapar ısınız
Muay thai mi iyi olur kick boksmuboks olabilir ha dersen ben bacağımı daha cok kullanirim muay thai de super, yerde kavga etmek istersen de güreş mevcut 3 dövüş dalında da zaten kendini gostermek icin, kondisyonunu arttırmak icin illaki koşu yapman diyet yapman gerekir