Neler Yeni

Tam 2k bütçem var bu ssd nasıldır

mehmeths

80+
Bir de bir şey eklemek istiyorum. M2 SSD yerine sata daha cazip geliyor bana. M2 SSD ısınıyor vs gibi şikayetler okuyorum. Termal ped ile çözülüyor mu acaba veya dramli SSD ker mi tercih edilmelidir
genelde kendi soğutucu pedlerı oluyor diye biliyorum zaten üzerlerinde, birde çok zorlamassan ısınmaz ya ama video render vs gibi işlerde ısınması çok normal geliyor bana
Mesaj otomatik birleştirildi:

Windows sataya mı kurulmalı,
Oyun için oynarken değil de indirirken sanırım çok ısınıyor.

Sizde hangi M2 SSD var. Bir de ısınma falan oldu mu veya soğutma pedi veya bloğu var mı üzerinde?
misal crucialin bir modeli var üzerine adamlar extra soğutucu blok yapmışlar mosfer soğucu tarzı, kingstonun kc3000 modelinde misal ince bir soğutucu tabaka var. Ama anakarttan anakarta da değişen bir olay var misal benim aldığım anakartta en üstteki m2 ssd yuvasında kendi soğutucu bloğu mevcut altında da ped kısmı var direk ssd nin üzerine yapıştırıp vidalıyon extra soğutma performanso saglamıs oluyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Sistem toplama
Senin anakart da iyi SSD de iyi . Biz satadan devam 😄

MoonWalk

80+
Exceria SATA modeli 2k ve altında alınabilir. Üstünde çok da fark eden modeller bulunmuyor.

Bir de bir şey eklemek istiyorum. M2 SSD yerine sata daha cazip geliyor bana. M2 SSD ısınıyor vs gibi şikayetler okuyorum. Termal ped ile çözülüyor mu acaba veya dramli SSD ker mi tercih edilmelidir
Isınan M.2 SSD modelleri var ancak kronikten ziyade farklı durumlara bağlı olarak ısınıyorlar daha çok. Pedle çözülebilir, dahili veya harici soğutucu ile de çözülebilir bu sorun ayrıca DRAM'li SSD tercih etmek de daha iyidir tabii, bu bütçede bulunmuyor ama.

Windows sataya mı kurulmalı,
Oyun için oynarken değil de indirirken sanırım çok ısınıyor.

Sizde hangi M2 SSD var. Bir de ısınma falan oldu mu veya soğutma pedi veya bloğu var mı üzerinde?
Model kaliteliyse SATA 3.0 SSD'ye de kurulabilir, kalitesizse M.2 SSD'ye kurulmamalıdır. Ağır ve uzun süreli işlerde ısınma yaşanabilir lakin hayati seviyeye gelmediği sürece çok da önemli değildir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Sistem toplama
Exceria SATA modeli 2k ve altında alınabilir. Üstünde çok da fark eden modeller bulunmuyor.

Isınan M.2 SSD modelleri var ancak kronikten ziyade farklı durumlara bağlı olarak ısınıyorlar daha çok. Pedle çözülebilir, dahili veya harici soğutucu ile de çözülebilir bu sorun ayrıca DRAM'li SSD tercih etmek de daha iyidir tabii, bu bütçede bulunmuyor ama.

Model kaliteliyse SATA 3.0 SSD'ye de kurulabilir, kalitesizse M.2 SSD'ye kurulmamalıdır. Ağır ve uzun süreli işlerde ısınma yaşanabilir lakin hayati seviyeye gelmediği sürece çok da önemli değildir.
yani bu bütçelerle düşük kalite M2 yerine iyi bir sata alınabilir. Bu fikre ulaştım. Teşekkür ederim.

MoonWalk

80+
yani bu bütçelerle düşük kalite M2 yerine iyi bir sata alınabilir. Bu fikre ulaştım. Teşekkür ederim.
Daha doğrusu; kalitesiz bir M.2 SSD yerine (mecbur kalınırsa) kaliteli bir SATA SSD düşük bütçede tercih edilebilir diyelim. 2k bütçe az değil, bu az bütçeden kasıt daha çok 750TL ve altını oluşturuyor. İç bileşenler önemli aslında kısacası.

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Sistem toplama
Bana 2-3 bin bandında bir M2 bir de sata önerir misin. Yani M2 için bu alınabilecek en ideal fiyat performans ürün. Sata için de bu iyidir dediğin neler var ?

(1 TB için )

Top Bottom