Neler Yeni

Yardım Anakartın ışığı yanıyor ancak kasa yada herhangi bir fan çalışmıyor.

ardaskay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Arda cinci
2. el sistem topladım anakartımı asus a320m gaming seçtim ertesi günde ise fsp 650w güç kaynağı aldım. kasama montaj yaptım ve güzelce bağladım. ancak fişe takar takmaz güç düğmesine basmamama rağmen anakartın rgb ışıkları yanıyor, herhangi bir fan dönmüyor çalışmıyor. güç kaynağını n fanı dahil. güç düğmesine basıyorum yine bir tepki yok. Şunu belirteyim sistemde sadece ekran kartı takılır herhangi ram işlemci veya ssd takılı değil onları bütce toparlayınca alıcam size sorum herhangi bir parçada arızamı var yoksa bu normalmi?

Ekler

• 9EE2AC08-B793-4A5E-BA47-82BA7A8E5850.jpeg
    9EE2AC08-B793-4A5E-BA47-82BA7A8E5850.jpeg
    1.5 MB · Hit: 15

_Emir

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,424
İsim
Emir
O parçalar olmadan sistem çalışmaz ki

•KoRkMaZ•

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
617
İsim
Hasan Korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
OYUN VE BİLGİSAYAR PARÇALARI
fan kablosunu taktınız mı

ardaskay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Arda cinci
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
fan kablosunu taktınız mı
benim kasamda fan kablosu şu şekilde, kasamda cha fan için ekstra pin yok direkt güç kaynağına bağlıyorum. önceden bir sistem toplamıştım ondada böyle yapıp kullanmıştım.

Ekler

• A785CF81-DB19-4695-9BDD-BE2A26A42D5D.jpeg
    A785CF81-DB19-4695-9BDD-BE2A26A42D5D.jpeg
    1.4 MB · Hit: 10

04umut76

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
umut şahin
2. el sistem topladım anakartımı asus a320m gaming seçtim ertesi günde ise fsp 650w güç kaynağı aldım. kasama montaj yaptım ve güzelce bağladım. ancak fişe takar takmaz güç düğmesine basmamama rağmen anakartın rgb ışıkları yanıyor, herhangi bir fan dönmüyor çalışmıyor. güç kaynağını n fanı dahil. güç düğmesine basıyorum yine bir tepki yok. Şunu belirteyim sistemde sadece ekran kartı takılır herhangi ram işlemci veya ssd takılı değil onları bütce toparlayınca alıcam size sorum herhangi bir parçada arızamı var yoksa bu normalmi?
işlemci ve ram olmadan çalışmaz ram ve işlemcinizi takmanız lazım

Berkylmaz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
Berk
İşlemci ram takılı değil diyosun nasıl çalışmasını bekliyorsun

ardaskay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Arda cinci
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemci ram takılı değil diyosun nasıl çalışmasını bekliyorsun
2. el topladığım için insanda bir güven hissi olmuyor tahminen düşündüm sadece güç kaynağını bağlayıp denedim kasa fanları çalışması lazım çalışmayınca ee haliyle bir korku oluyor insanda. youtube de net bir cevap aradım ordada yok herkes deniyor ve çalışıyor.

•KoRkMaZ•

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
617
İsim
Hasan Korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
OYUN VE BİLGİSAYAR PARÇALARI
işlemcisiz pc açılır yani start alır sadece görüntü gelmez. 1. elden denedi ancak benimkinde ram takılıydı. ramsız çalışır mı asıl onu öğrenmek lazım

Drsağbırakmayan

80+ Bronze
İşlmeci ve ram olmadan bios dahi çalışmaz böyle olması normal.

Bios flashback olan anakartlarda işlemci olmadan bios devreye girer ama ram yine şart

ardaskay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Arda cinci
İşlmeci ve ram olmadan bios dahi çalışmaz böyle olması normal.

Bios flashback olan anakartlarda işlemci olmadan bios devreye girer ama ram yine şart
az önce başka bir pc den ddr4 bir 8gb ram söküp kendi sistemime takıp startlamayı denedim ve yine aynı büyük ihtimal ya ssd ile alakalı yada işlemcinin olmamasıyla alakalı

Drsağbırakmayan

80+ Bronze
az önce başka bir pc den ddr4 bir 8gb ram söküp kendi sistemime takıp startlamayı denedim ve yine aynı büyük ihtimal ya ssd ile alakalı yada işlemcinin olmamasıyla alakalı
İşlemci ve ram şart. SSD şart değil
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aldığın anakart hangi bios var ve alacağın işlemci nedir bios güncel değilse işlmeci çalışmaz bu arada onu da belirteyim dedim

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,071,879
Üyeler
170,273
Son üye
Emir Efe Yılmaz
Top Bottom