Neler Yeni

Çözüldü✓ Orta sesli veya sessiz olan klavye önerileriniz nelerdir

Veeqp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Arda Dönmez
Blue switch gibi sesi çıkan değilde daha sessiz ve de %60 olmayan klavye önerileriniz nelerdir?(mekanik olursa sevinirim ömür açısından)

Veeqp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Arda Dönmez
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bütçe 9k

Loki_0

80+
Hocam mekanik switch istediğinizi belirtmişsiniz ama manyetik switch de önerebilirim isterseniz. Zaten manyetik switchler ömür açısından daha iyi oluyor mekaniklere göre. Ayrıca yazılımsal olarak da baya bir artısı oluyor. Tabi istemezseniz yine de mekanik switch de öneririm.

Veeqp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Arda Dönmez
tabikide önerebilirsiniz mekanik derken örnek vermiştim ömür mantğını.

Loki_0

80+
tabikide önerebilirsiniz mekanik derken örnek vermiştim ömür mantğını.

Mesaj otomatik birleştirildi:

Aklıma şimdilik bunlar geldi hocam, başka bir şey daha gelirse ekleme yaparım.

Veeqp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Arda Dönmez
ya hocam bunlar nedense bana korku veriyolar geleneksel marka olmadıkları için sanki elimde 1 2 sene sonra patlıcakmış gibi geliyolar. ve ayrıca internetten siparişini vermekde bunu dahada güçlendiriyo ne diyosun sen bu konu hakkında

Aklıma şimdilik bunlar geldi hocam, başka bir şey daha gelirse ekleme yaparım.
bi ara bende bakmıştım bu tür markalara aklıma aula f87 takılmıştı ona ne dersin reis

Loki_0

80+
ya hocam bunlar nedense bana korku veriyolar geleneksel marka olmadıkları için sanki elimde 1 2 sene sonra patlıcakmış gibi geliyolar. ve ayrıca internetten siparişini vermekde bunu dahada güçlendiriyo ne diyosun sen bu konu hakkında
Yani hocam size de hak veriyorum tabi. Bunlar asus, razer klavyeler kadar bilinmediği için insalarda ister istemez bir güvensizlik yaratıyor ama asus, razer gibi klavyelerde de o eski kalite kalmadı zaten. Üstüne üstlük fiyatları da çok pahalı. Şahsen ben zaten bir klavyeye bu kadar para vermezdim açıkçası. Mekanik istiyorsanız 2-3k arası bir klavye işinizi görür. Gaming gende 2 yıl garantili olacak şekilde satılan çok model var. Mekanik isterseniz onlar yeterli olur görüşündeyim. Manyetik istersen de 4-5k bandındaki ürünler yeterli olur görüşündeyim. Hatta %60 yeterliyse 2-3k ya bile bulursun. Mesela yukarıda attıklarım profesyonel oyuncu değilseniz çok da gerekli görmüyorum ama almak istiyorsanız da en azından fiyatına değecek şeyler alın tabi ki.

bi ara bende bakmıştım bu tür markalara aklıma aula f87 takılmıştı ona ne dersin reis
Kendi fiyatına göre iyi bir ürün ama şu aralar fiyatları sürekli değişiyor, güncel fiyatına hakim değilim. O fiyat bandında çok fazla ürün var ama yanlış bilmiyorsam F87 amazon satılıcı olarak vardı. Daha sonradan başım ağrımasın diyorsan alabilirsin. Yine de dediğim gibi o fiyat aralığında çok model var, isterseniz öneri yaparım.

Veeqp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Arda Dönmez
Yani hocam size de hak veriyorum tabi. Bunlar asus, razer klavyeler kadar bilinmediği için insalarda ister istemez bir güvensizlik yaratıyor ama asus, razer gibi klavyelerde de o eski kalite kalmadı zaten. Üstüne üstlük fiyatları da çok pahalı. Şahsen ben zaten bir klavyeye bu kadar para vermezdim açıkçası. Mekanik istiyorsanız 2-3k arası bir klavye işinizi görür. Gaming gende 2 yıl garantili olacak şekilde satılan çok model var. Mekanik isterseniz onlar yeterli olur görüşündeyim. Manyetik istersen de 4-5k bandındaki ürünler yeterli olur görüşündeyim. Hatta %60 yeterliyse 2-3k ya bile bulursun. Mesela yukarıda attıklarım profesyonel oyuncu değilseniz çok da gerekli görmüyorum ama almak istiyorsanız da en azından fiyatına değecek şeyler alın tabi ki.

Kendi fiyatına göre iyi bir ürün ama şu aralar fiyatları sürekli değişiyor, güncel fiyatına hakim değilim. O fiyat bandında çok fazla ürün var ama yanlış bilmiyorsam F87 amazon satılıcı olarak vardı. Daha sonradan başım ağrımasın diyorsan alabilirsin. Yine de dediğim gibi o fiyat aralığında çok model var, isterseniz öneri yaparım.
ben güvenemediğimden dolayı ve kulaklık ve mouse da logitech diye logitech pro x tkl rapid bakmıştım fakat bi minik düşündürdü fiyatı bu türlü markaların fiyatlarından dolayı ve de bende bakmıştım aula f87 ye teknostore diye bir yer sattığını gördüm birçok yerde trendyoldan baktığımda ise garip bir şekilde model aynı olmasına rağmen renkleri farklı die farklı fiyatları sunmuş internetten nerden sipariş vereceğimi bilmemekte biraz insanı geriyor tabikide.

ve de hotswaplerin çalışma mantığını zahmet olmazsa anlatırmısınız mesela ben bunları aldıktan sonra ne bileyim cherrynin switchlerini de mi takabiliyorum marka fark etmeksizin veya tuşlarımı değiştirmek istiyorsam bunların mantığını nedir anlatır mısınız

Loki_0

80+
ben güvenemediğimden dolayı ve kulaklık ve mouse da logitech diye logitech pro x tkl rapid bakmıştım fakat bi minik düşündürdü fiyatı bu türlü markaların fiyatlarından dolayı ve de bende bakmıştım aula f87 ye teknostore diye bir yer sattığını gördüm birçok yerde trendyoldan baktığımda ise garip bir şekilde model aynı olmasına rağmen renkleri farklı die farklı fiyatları sunmuş internetten nerden sipariş vereceğimi bilmemekte biraz insanı geriyor tabikide.

ve de hotswaplerin çalışma mantığını zahmet olmazsa anlatırmısınız mesela ben bunları aldıktan sonra ne bileyim cherrynin switchlerini de mi takabiliyorum marka fark etmeksizin veya tuşlarımı değiştirmek istiyorsam bunların mantığını nedir anlatır mısınız
Teknostore aulanın resmi distribütörü hocam. Yani ürünün sahte olması veya gelmemesi gibi bir durum yaşamazsınız ama garanti konusunda nasıllar orasını bilmiyorum. Satıcının sitesinden sattığı ürünlerin yorumlarına falan bakıp az çok anlayabilirsiniz. Amazonun sattığı f87 stokları bitmiş sanırım. Şimdi bir göz attım ama göremedim.

Şimdi hocam hot swap çıkmadan önce switchleri klavyenin anakartına lehimliyorlardı. O yüzden sökmek için lehimleri çıkarmanız gerekiyor. Bu da hem zahmetli hem de çok tecrübeniz yoksa anakarta zarar verip klavyeden olursunuz. Hot swap mantığında lehim yerine soketlerin olduğunu düşünün. Switchleri bu soketlerden kutunun içinden çıkan aparat yardımıyla kolayca çekip çıkarıyorsunuz. Sonra yerine internetten aldığınız başka bir switchi takabilirsiniz. Bu videodaki kadar basit hocam.

Son düzenleme:

Veeqp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Arda Dönmez
Teknostore aulanın resmi distribütörü hocam. Yani ürünün sahte olması veya gelmemesi gibi bir durum yaşamazsınız ama garanti konusunda nasıllar orasını bilmiyorum. Satıcının sitesinden sattığı ürünlerin yorumlarına falan bakıp az çok anlayabilirsiniz. Amazonun sattığı f87 stokları bitmiş sanırım. Şimdi bir göz attım ama göremedim.

Şimdi hocam hot swap çıkmadan önce switchleri klavyenin anakartına lehimliyorlardı. O yüzden sökmek için lehimleri çıkarmanız gerekiyor. Bu da hem zahmetli hem de çok tecrübeniz yoksa anakarta zarar verip klavyeden olursunuz. Hot swap mantığı da lehim yerine soketlerin olduğunu düşünün. Bu soketlere kutunun içinden çıkan aparat yardımıyla kolayca çekip çıkarıyorsunuz. Sonra yerine internetten aldığınız başka bir switchi takabilirsiniz. Bu videodaki kadar basit hocam.

peki tuş takımı ne mantıkla değiştirilior peki mesela diyelim ki bende aula f87 var illakı gidip aulanın çıkardığı bir tuş takımım takmam gerekiyor bilmyorum çıkarıyolar mıda yani nasıl anlaılıyor tuş takımının klavyeme uyacağı

Loki_0

80+
peki tuş takımı ne mantıkla değiştirilior peki mesela diyelim ki bende aula f87 var illakı gidip aulanın çıkardığı bir tuş takımım takmam gerekiyor bilmyorum çıkarıyolar mıda yani nasıl anlaılıyor tuş takımının klavyeme uyacağı
Hocam şimdi keycaps alırken iki şeye dikkat edin. İki farklı düzene sahip klavyeler var. Birisi ANSI düzen birisi ISO düzen. Bu iki düzeni en kolay ayırt etme yöntemini ENTER tuşudur hocam. ANSI düzen klavyelerde F87 klavyelerinde olduğu gibi küçük ENTER olur, ISO düzen klavyelerde büyük ENTER olur. Gözle görülebilecek en büyük fark budur. Aslında artık satılan keycaplerin bir çoğu iki düzene de uygun olacak şekilde ekstradan tuşlarla geliyor, yani çok büyük bir sorun değil ama bazı istisnalar oluyor işte sadece bir düzene uyan. İkincisi tuş sayısı; yine az da olsa sadece %60 veya sadece %75 klavyelere uyabilecek keycapler bulunuyor. Örnek vermem gerekirse bu ikisini örnek verebilirim.

1742425923031.png
1742425968366.png

Görüldüğü üzere ikinci sette F1, F2 gibi tuşlar ve numpad tuşları yok mesela. Alırken açıklama kısmında hangi tuşlar var hangileri yok görürsünüz genelde.
Bu ikisi madde dışında piyasadaki keycaplerin çoğu mekanik switchlere uyar.

Son düzenleme:

Veeqp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Arda Dönmez
Hocam şimdi keycaps alırken iki şeye dikkat edin. İki farklı düzene sahip klavyeler var. Birisi ANSI düzen birisi ISO düzen. Bu iki düzeni en kolay ayırt etme yöntemini ENTER tuşudur hocam. ANSI düen klavyelerde F87 klavyelerinde olduğu gibi küçük ENTER olur, ISO düzen klavyelerde büyük ENTER olur. Gözle görülebilecek en büyük fark budur. Aslında artık satılan keycaplerin bir çoğu iki düzene de uygun olacak şekilde ekstradan tuşlarla geliyor, yani çok büyük bir sorun değil ama bazı istisnalar oluyor işte sadece bir düzene uyan. İkincisi tuş sayısı; yine az da olsa sadece %60 veya sadece %75 klavyelere uyabilecek keycapler bulunuyor. Örnek vermem gerekirse bu ikisini örnek verebilirim.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Görüldüğü üzere ikinci sette F1, F2 gibi tuşlar ve numpad tuşları yok mesela. Alırken açıklama kısmında hangi tuşlar var hangileri yok görürsünüz genelde.
Bu ikisi madde dışında piyasadaki keycaplerin çoğu mekanik switchlere uyar.
teşekkür ederim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,071,826
Üyeler
170,262
Son üye
TheBaltazarXY
Top Bottom