Neler Yeni

Rx6800xt cızırtı sesi

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Disko Kid
Bu sorunun nereden kauynaklandığını bulmak için çok uğraştım kasa bile değiştirdim sonunda fark ettim ki ekran kartı yük altındayken mesela cyberpunk oynarken bildiğiniz elektrik cızırtısı sesi geliyor oyuna alt tab attığım anda bile düzeliyor. Bunun sebebi nedir kartı alırken furmark testi yaptığımda pek duyulmadığından dikkat edememiştim. Yani oyunun sesi olmadığında rahatsız edici seviyede bile olabiliyor

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
70,008
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
RX 6800 XT çok güzel bir kart fakat coil whine sorunu çok yaygın. Çözümü yok Furmark testinde genelde az olur zaten coil whine. Yüksek FPS değerlerinde açığa çıkar. Karta bir zararı yok.

desty

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
EMİR KARTAL
Bu sorunun nereden kauynaklandığını bulmak için çok uğraştım kasa bile değiştirdim sonunda fark ettim ki ekran kartı yük altındayken mesela cyberpunk oynarken bildiğiniz elektrik cızırtısı sesi geliyor oyuna alt tab attığım anda bile düzeliyor. Bunun sebebi nedir kartı alırken furmark testi yaptığımda pek duyulmadığından dikkat edememiştim. Yani oyunun sesi olmadığında rahatsız edici seviyede bile olabiliyor
çoğu yüksek seviye kartta görülen coil whine,benim 9070xtde de var

ilyaskocc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
204
İsim
ilyas koç
UV yaparak ve fps sabitleyerek azaltabilirsin CW sesini

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Disko Kid
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
RX 6800 XT çok güzel bir kart fakat coil whine sorunu çok yaygın. Çözümü yok Furmark testinde genelde az olur zaten coil whine. Yüksek FPS değerlerinde açığa çıkar. Karta bir zararı yok.
çok sağolun hocam valla coil whine mı başka bi şey mi diye çok düşündüm ama bir çok insan böyle dediğine göre demek ki kabullenmek lazım artık

jombo

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,168
İsim
efe araci
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Disko Kid
hocam mouse hareketleriyle bile değişebiliyor ses ve alt tab attığımda veya oyunu kapattığım anda gidiyor
bir forumda 8 pinli kabloların psudan 2 ayrı şekilde çıkarak bağlanmış olmasıyla düzelebilir deniyor fakat bende nzxt c750 non modüler psu var ve içinden tek 8 pinli kablo çıkıp 2ye ayrılıyor yani değiştirmem mümkün değil
Ses kulaklık takınca duyulmuyor fakat sessiz olan anlarda cızır cızır gelmesi her an ekran kartı yanacakmış gibi hissettiriyor :)

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
70,008
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
hocam mouse hareketleriyle bile değişebiliyor ses ve alt tab attığımda veya oyunu kapattığım anda gidiyor
bir forumda 8 pinli kabloların psudan 2 ayrı şekilde çıkarak bağlanmış olmasıyla düzelebilir deniyor fakat bende nzxt c750 non modüler psu var ve içinden tek 8 pinli kablo çıkıp 2ye ayrılıyor yani değiştirmem mümkün değil
Ses kulaklık takınca duyulmuyor fakat sessiz olan anlarda cızır cızır gelmesi her an ekran kartı yanacakmış gibi hissettiriyor :)
%90 düzelmez öyle diyeyim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Disko Kid
%90 düzelmez öyle diyeyim.
Peki hocam bir şey daha sorayım Ekran Kartı Last of Us 2'de Ultra ayarlarda 63-64 derece sıcaklıklarda kalıyor aslında kötü kullanılmış bir kart değil gibi ama eski sahibi ısrarla coil whine duymadığını iddia ediyor. Yalan söylemediğini varsayarsak uzun süre kullanılmadıktan sonra benim kullanmam neden böyle bir sorun oluşturmuş olabilir

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
70,008
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Peki hocam bir şey daha sorayım Ekran Kartı Last of Us 2'de Ultra ayarlarda 63-64 derece sıcaklıklarda kalıyor aslında kötü kullanılmış bir kart değil gibi ama eski sahibi ısrarla coil whine duymadığını iddia ediyor. Yalan söylemediğini varsayarsak uzun süre kullanılmadıktan sonra benim kullanmam neden böyle bir sorun oluşturmuş olabilir
Coil whine ile kullanımın bir alakası yok fabrikasyon bir sorun. 65 dereceler gayet güzel.

Ashoun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
677
İsim
Mert ash
ne seviyede hocam sesi bir de ne zamanlarda duyuyorsunuz
valla şuan boşta yapıyo mcde %30 kullanımda falan yapıyo shader açıyom %100 kullanıyo yapmayı kesiyo 350w çalışıyo yine yapıyo bilmiyom tam ne zaman yapıyo ama yapıyo yani bide kasam da açık duyuyom lanet şeyi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,083,627
Üyeler
172,261
Son üye
caskeykin
Top Bottom