Neler Yeni

İkinci El iPhone Alırken Değişen Parçalar Nasıl Anlaşılır?

Reaksiyon skoru
1
Merhaba dostlar,
Sahibinden uygulamasında satıcılara tam olarak güvenemediğim için sizlere danışmak istedim.
Yurt içi kayıtlı iPhone 13 Pro bakıyorum. Lütfen bana “yurt dışı al, ikinci telefon olarak kullan” gibi önerilerde bulunmayın.
Eğer cihaz yenilenmişse veya parça değişimi yapılmışsa ve satıcı bunu açıklama kısmında belirtmemişse, bunu anlamanın bir yolu var mı?
Örneğin, Apple’ın orijinal servisinde değişen parçalar ayarlar kısmından görüntülenebiliyor. Peki, cihaz Apple servisi dışında bir yerde işlem gördüyse bunu tespit etmek mümkün mü?
Ayrıca, iTunes veya Apple’ın kendi uygulamaları üzerinden de parça değişimi veya yenileme durumu anlaşılabiliyor mu?
Özellikle ekranın değişip değişmediği veya arka kasanın işlem görüp görmediği gibi konularda nasıl emin olabileceğimi öğrenmek istiyorum.
Şimdiden yanıtlarınız için teşekkür ederim.

Dolandırıcan almazsan parça nerde değişmiş olursa olsun ayarlarda gösterir. Dolandırıcan alırsan kabloları aktararak o uyarıyı siler. Sadece ekran, batarya, kamera ve anakart gibi parçalarda uyarı veriyor. Kasa, ön cam vs gibi şeylerde vermiyor.

Dolandırıcan almazsan parça nerde değişmiş olursa olsun ayarlarda gösterir. Dolandırıcan alırsan kabloları aktararak o uyarıyı siler. Sadece ekran, batarya, kamera ve anakart gibi parçalarda uyarı veriyor. Kasa, ön cam vs gibi şeylerde vermiyor.
yan sanayi ekranı uyarı çıkartmadan takabiliyorlar mı?

Ayarlar kısmında değişen parça var mı çıkıyor uyarı veriyor birde model numarasından cihaz geçmişini öğrenebiliriz başlangıçta örnek M ile başlıyor ise yeni cihaz demek

• M-Yeni bir cihaz
  • F-Yenilenmiş bir cihaz
  • N-Değişim cihazı, servis talebiyle yenilenmiş
  • P-Satın alma aşamasında talep üzerine isim vb. işlenmiş, kişiselleştirilmiş cihaz

Ayarlar kısmında değişen parça var mı çıkıyor uyarı veriyor birde model numarasından cihaz geçmişini öğrenebiliriz başlangıçta örnek M ile başlıyor ise yeni cihaz demek

• M-Yeni bir cihaz
  • F-Yenilenmiş bir cihaz
  • P-Satın alma aşamasında talep üzerine isim vb. işlenmiş, kişiselleştirilmiş cihaz
Teşekkürler dostum bilgi için.

İşte günümüz Türkiye’de güveneceğimiz insan sayısı az gibi geliyor, herkes kendi çıkarları için çalışıyor. Masum gibi gözüken çok dolandırıcı var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Birde TU diye bitmesi lazım Türkiye cihazı anlamına gelir
Hocam birde size bir soru soracağımda, true tone ve night shift özellikleri var eğer bu özellikler varsa ekran orjinalmiş fakat yan sanayi ise çalışmıyormuş bu özellik, ama orjinal ile değişirse bu özellikler yine çalışır mı

İşte günümüz Türkiye’de güveneceğimiz insan sayısı az gibi geliyor, herkes kendi çıkarları için çalışıyor. Masum gibi gözüken çok dolandırıcı var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam birde size bir soru soracağımda, true tone ve night shift özellikleri var eğer bu özellikler varsa ekran orjinalmiş fakat yan sanayi ise çalışmıyormuş bu özellik, ama orjinal ile değişirse bu özellikler yine çalışır mı
Özel çip değişimi olursa çalışabilir ama onu da telefoncular zor yapar yeltenmez sen faturası kutusu olan ürünlere daha çok yönel ve kutu dahil tüm imei numaraların aynı olmasına özen göster özellikle faturadaki ile

• M-Yeni bir cihaz
  • F-Yenilenmiş bir cihaz
Bilgi için sağol benim başı M sonu da TU ile bitiyormuş :) zaten sıfır almıştım.

Üç kağıt çeviren her türlü yapıyor ama kutu, fatura ve ilk sahibinden temiz cihaz alırsan sorun yaşamazsın. Unutma ne kadar önemsiz gözüksede bu tür şeyler sahibinin cihazına verdiği önemi gösterir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,088,962
Üyeler
173,102
Son üye
KemaOfficial
Geri