Yeni sistem topluyorum, kasa + PSU + soğutucu tavsiyenize ihtiyacım var

Xteripus

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
95.000
Merhaba, donanım bilgim GTX 1080Ti zamanlarından kaldığı için çok eski kaldım bu yüzden yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Uzun zamandır kafamda olan sistemi yavaş yavaş toplamaya başladım. Aşağıya alacağım bileşenleri yazdım. Şimdilik kasa, PSU ve işlemci soğutucusu eksik. Hem genel sistem hakkında yorumlarınızı duymak isterim hem de bu eksik parçalar için tavsiye verirseniz çok sevinirim. Buranın şu an total fiyatı ₺83.440,64. Çok fazla bütçeyi zorlamak istemiyorum fakat bu parça yerine bunu al derseniz onları da düşünebilirim.

(SSD'm var elimde)
Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Merhaba, donanım bilgim GTX 1080Ti zamanlarından kaldığı için çok eski kaldım bu yüzden yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Uzun zamandır kafamda olan sistemi yavaş yavaş toplamaya başladım. Aşağıya alacağım bileşenleri yazdım. Şimdilik kasa, PSU ve işlemci soğutucusu eksik. Hem genel sistem hakkında yorumlarınızı duymak isterim hem de bu eksik parçalar için tavsiye verirseniz çok sevinirim. Buranın şu an total fiyatı ₺89.874,59. Çok fazla bütçeyi zorlamak istemiyorum fakat bu parça yerine bunu al derseniz onları da düşünebilirim.

Şimdiden teşekkürler.
Sistemi toplama amacınız ne

8000mhz ram fazla sanki am5 de sorun çıkabiliyor diyorlardı sanırsam 6800 den sonrası için tam emin değilim.

https://www.teknosa.com/samsung-ody...rce=akakce.com&utm_medium=comparison&v=1.85.1 monitör için bu olabilir ama attığınız linkteki modeli istiyorsanız

https://www.mediamarkt.com.tr/tr/pr...=rt_pricecomp_na_na_na_standart-feed&v=1.99.8 mediamarktta daha uygun
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çoğunlukla oyun ve nadiren de olsa video düzenleme ve tasarım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İnternette bir şey göremedim bilginiz var mı acaba?
tam emin değilim görenler elbet bilgilendirir belki ilk am5 zamanlarından kalma bir problem olabilir

Rampage i Samsung g61 oled ile degiş daha iyi
Ramlere çok fazla bütçe ayirmissin bu ramler sistem üzerinde 2.1 de çalışır düşündüğün gibi mhz yükseldikçe daha çok performans şeklinde ilerlemiyor hynix a kiti olan patriot ya da xpg cl30 ramlere bakabilirsin
Ordan artan parayla tray R9 7900 alabilirsin ya da 7800x3D

Rampage i Samsung g61 oled ile degiş daha iyi
Ramlere çok fazla bütçe ayirmissin bu ramler sistem üzerinde 2.1 de çalışır düşündüğün gibi mhz yükseldikçe daha çok performans şeklinde ilerlemiyor hynix a kiti olan patriot ya da xpg cl30 ramlere bakabilirsin
Ordan artan parayla tray R9 7900 alabilirsin ya da 7800x3D
Tamamdır monitörü Samsung ile değişeceğim, ramler için de bunlar nasıl 2 tane alacağım.

Ram linki

Lexar Ares CL28 ram öneririm

E.Kartı: Asrock RX 9070 XT Steel Legend Dark (34.399) TL

İşlemci: AMD Ryzen 7 9700X (12399) TL

RAM: Patriot Viper venom expo RGB 6000mhz CL30 2x16 (4000) TL

SSD: Kioxia Exceria PRO 1TB (3159) TL

Anakart: MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi (7679) TL

Kasa: Zoko Amiral DK431 4x12 Cm ARGB Fanlı Mesh (2044 TL)

Soğutma: Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB (1600) TL

Psu 4-5k civarı öneri varsa olur

Toplam Fiyat: 65.280TL

Ramler am5de sıkıntı anakartta overkill olmuş bence
Psu olarak Corsair rm850e olabilir
Soğutucu hava olarak thermal phantom oneririm

Uzun zamandır kafamda olan sistemi yavaş yavaş toplamaya başladım. Aşağıya alacağım bileşenleri yazdım. Şimdilik kasa, PSU ve işlemci soğutucusu eksik. Hem genel sistem hakkında yorumlarınızı duymak isterim hem de bu eksik parçalar için tavsiye verirseniz çok sevinirim. Buranın şu an total fiyatı ₺89.874,59. Çok fazla bütçeyi zorlamak istemiyorum fakat bu parça yerine bunu al derseniz onları da düşünebilirim.

Şimdiden teşekkürler.

7800x3d
Phantom sprit
Asrock b850 pro rs
Patriot viper venom 16x2 cl30 6000 MHz ram
WD blue sn 5000 2tb m2
Enermax 1350 wat PSU FAZLA BİLİYORUM AMA BU FİYATA BELEŞ
Asus a21 plus
Ekran kartı galax 5070
Monitörde aoc 24G2ZE böyle 78k oldu hoparlör falan anlamıyorum ben kalanı size kalmış

Geri