1000 Mbps internet 60 MB/s indirme hızı normal midir?

DreamY

80+
Reaksiyon skoru
0
1000 Mbps internet kullanıyorum, buna karşılık 119.21 MB/sn hızla indirme yapmam gerekiyor. Günümüz şartlarında tam hız alamayacağımı biliyorum fakat en azından 100 MB/sn civarında indirme yapmam gerekiyor. Fakat 60-65 MB/sn üzerine çıkamıyorum. Steam, Epic Games, Battle.net, EA Games vs. fark etmeksizin asla bu hızların üzerine çıkamıyorum. Çok nadir 70-80 hatta 90 gördüğü oldu fakat bir şekilde geri 60'lara düşüyor. Speedtest ve benzeri hız testlerinde sabit 900-930 sonuç alıyorum. Kablo CAT 6 bakır. SSD M.2 1TB. Her şeyi denedim fakat bir türlü çözemedim.

Anlayan birileri yardımcı olabilir mi?

1000 Mbps internet kullanıyorum, buna karşılık 119.21 MB/sn hızla indirme yapmam gerekiyor. Günümüz şartlarında tam hız alamayacağımı biliyorum fakat en azından 100 MB/sn civarında indirme yapmam gerekiyor. Fakat 60-65 MB/sn üzerine çıkamıyorum. Steam, Epic Games, Battle.net, EA Games vs. fark etmeksizin asla bu hızların üzerine çıkamıyorum. Çok nadir 70-80 hatta 90 gördüğü oldu fakat bir şekilde geri 60'lara düşüyor. Speedtest ve benzeri hız testlerinde sabit 900-930 sonuç alıyorum. Kablo CAT 6 bakır. SSD M.2 1TB. Her şeyi denedim fakat bir türlü çözemedim.

modeme sadece bu cihaz mi baglı yoksa başka cihazlarda baglı mı ?

şeyi merak ediyorum 500mb hız alan acaba 50mb download alıyor mu saniye de

modeme sadece bu cihaz mi baglı yoksa başka cihazlarda baglı mı ?
Wifi cihazları ve 2 Lan portu dolu 1. Lan portu benim pc 2. Lan portu Turkcell TV fakat tüm wifi bağlantılarını kesip Turkcell TV'yi Lan portundan söküp denedim yine de aynı sonucu aldım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

şeyi merak ediyorum 500mb hız alan acaba 50mb download alıyor mu saniye de
Normalde maksimum 60 MB/sn ile indirebilmesi gerekir, fakat muhtemelen 55 civarında seyreder.

Wifi cihazları ve 2 Lan portu dolu 1. Lan portu benim pc 2. Lan portu Turkcell TV fakat tüm wifi bağlantılarını kesip Turkcell TV'yi Lan portundan söküp denedim yine de aynı sonucu aldım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Normalde maksimum 60 MB/sn ile indirebilmesi gerekir, fakat muhtemelen 55 civarında seyreder.
deli dehşet hızlar ya benim 35mb download (3.5mb) el sallıyor size

60 x 8 yapınca 480 oluyor normalde 100 gibi indirme yapman lazım ISS yi ara bi sor neden böyle belki nir sorun vardır

Normal hocam, çoğu sunucu o hızlar ile indiremiyor.
Bende de 1000mbps var, nadiren 90 100 le indirmişimdir, ortalam 70-80

Hocam steam epic gibi platformların da kısıtlaması oluyor. Herkes yüksek hızla indirme yapmak istese sıkıntı olur. O yüzden indirme yoğunluğu fazlaysa özellikle düşürüyor

Evet hocam gayet normal, genel olarak sunuculardan indirme vs. yaparken 700 Mbit'in üstüne pek çıkmıyor. Steamde birkaç defa bende kontrol ettim ortalama 68-70 maksimum 90 ı görmüştüm.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,092,919
Üyeler
173,743
Son üye
Hakanbomb
Geri