Donanım Arşivi Forum

T
Tayfunns
X
XPCX
Hepsi de teşhir ama sıfırı yok :)
T
Tayfunns
  • Beğen
Reaksiyonlar: XPCX
T
Tayfunns
  • Beğen
Loky
Loky
Woled sorunlarını çok duyuyorum. Ben ortalama 1 sene pg27aqdmg 6 ay ise xg27admg kullandım 0 sorun yaşadım.
Ama ben parlaklığı 20'nin üstünde kullanmıyorum. 8 aydır ise qd oled kullanıyorum.
Oled'in dediği gerçek siyahlar bence woled'de var. Renkler ama qd oled'de daha canlı.
Ama bir tercih yapacak olsam ben siyah renkleri seçerdim.
Sorunlar da ise ben hep deneyime göre yorum yaparım. Ha kullanmadan önce illa okurum ama kullandıktan sonra benim fikirlerim değişir.
Mesela en çok şikayet edilen ıss koyu mavi olandır. Ben ise 2 sene kullandım çok memnundum.
Yine keza sen demiştin asus rog monitörler çok sorunlu diye. Ben ise 3 farklı oled rog kullandım üçü de sorunsuzdu. Ne cw ne de gray bant vb sorunlar olmadı.
  • Beğen
T
Tayfunns
Memnun olman güzel. Ama 65k fiyatı olan bir üründe böyle şeylerin olmaması gerekiyor. Bir de herkesin gözü farklı, benim sorun gördüğümü sen görmeyebilirsin veya tam tersi benim görmediğimi de sen sorun olarak görebilirsin. Çünkü birbirlerine karşı artı ve eksileri olan paneller. Bariz üstün olan yok. Ama şu bir gerçek ki qd oled de kolay kolay bu tarz homojenlik sorunları yaşanmıyor. Biliyorsun ki çok yüksek ihtimâl sorunsuz gelecek, onun rahatlığı iyi oluyor. Özel olarak monitör sorunlu değilse tabii.
Loky
Loky
Tabi herkesin deneyimi çok farklı.
Çoğu insan HDR ve pik parlaklığa bakıyor. Benim onlar umrumda değil.
Kulaklıkta da yüksek sesle dinleyemem. Yüzde 30 ses seviyesi yeterli.
Hayatımda hiç kulaklık alırken son ses seviyesi ne diye bakmadım.
Ama sırf son seviyesi yüksek diye alanlar oluyor.
TV sesi mesela yüzde 16'da.
Arkadaş geldi geçen sen bunda nasil duyuyon ben duymuyom diyo :D.
T
Tayfunns
  • Beğen
T
Tayfunns
@Perfectshot06 @XPCX

Diğer markalarda yazmaya başlamış.
7185.webp
7191.webp

T
Tayfunns
T
Tayfunns
Aoc ag326uzd2 yeni kaplama ile geliyor. Kaplamanın ismi belirsiz. Mo32u24, pg32ucdm gen 3 gibi modellerle rekabet edecek yeni qd oled kaplaması
7195.webp
7193.webp
  • İnanılmaz
X
XPCX
Ne kadar fazla kaplama çeşitlilik o kadar iyidir ya son kullancıya yani tüketiciye bizlere fiyat açısından olumlu olur bekleyelim bakalım daha neler göreceğiz ama benim aklım hep PG27UCWM de 😍🤩
T
Tayfunns
Hepsi samsung tarafından geliştirilen aynı kaplama. MSI darkarmor, giga obisidien, asus blackshield diye isimlendiriyor farkı yok. Kaplama bu markalara ait değil. TrueBlack de LG ye ait, Asus pazarlıyor sadece. Ama diğer markaların da uygulaması güzel.
  • Muhteşem
Loky
Loky
Yani Pg32UCDM3'ün kardeşleri geliyor.
Loky
Loky
Giga dp1.4
AOC'da dp1.4 ile geliyor.
Ek olarak trublack 400 diyorlar.
Pg32UCDM3 trueblack 500 değil miydi?
  • İnanılmaz
T
Tayfunns
  • Beğen
Loky
Loky
Senin iki üstte attığın giga linkine :D
Benim uyku saatim geldi 20 saattir uyumadım.
Loky
Loky
Giga yine dp 1.4 delirecem.
Yav şunun maliyeti ne olabilir ya.
Gemini;
Eğer monitörün 4K 144Hz veya 2K 240Hz ise, DP 1.4 (DSC sıkıştırma teknolojisi ile) bu hızı "gözle görülür bir kayıp olmadan" verebilir. Bu durumda DP 2.1 koymak, ürün başına kârından yaklaşık $25 - $30 feragat etmek demektir.
T
Tayfunns
O model mo27u2. Pg32ucdm gen 3 rakibi değil. Onda eski kaplama var. Monitors unboxed son videosunda dp 2.1 için gereksiz diyordu. 🙂 Bence de anlamsız. Ben farkı ödemezdim.

T
  • Muhteşem
Geri