turknet servisten gelen kişi önce yeşil mavi bağladı gelmiyor dedi mavi beyaza döndü yanlış porta takmışım dedi tekrar indi aşağı başka yere taktı 10 mbit...
selamlar net sürekli kopuyor diye bina içi tesisatı yeniledim reçber kablo çektim normalde folyosuz alacaktım stokta yok diye mecbur folyolu korumalı...
Sol taraf icin yaziyorum
Sari kablo toprak. Tek basina ortaya takıyorsun.
Mavi kabloyu yandaki yere tek basina takiyorsun.
Diger 2 kabloyu da diger yana...
evet duvardan söküldüğünde düşene kadar görebildiğim kadarıyla kırmızı mavi aynı delikte ortada topraklama son delikte 2 siyah vardı. Sağdaki ışıkta...
Kırmızı olan kablo standartlara göre durekt elektriği veren kablo prizde. Oradan siyahla yandaki ışık lambasını elektrik veriyor. Kahverengi de elektriği...
evet
1781635160
elektrikli süpürge şarjı aleti takılı bir de evcil hayvan tuvaleti yani sorun olmaz diye düşünüyorum aynı şekilde sıkıp takayım o zaman...
evet sağdaki kutuda ışık anahtarı takılıydı solda priz fakat benim anlamadığım kırmızı mavi aynı deliğe ortaya topraklama son deliğe de siyahları takmış evi...
sağ taraf aynanın ışığını açıp kapatan anahtar galiba aynaya prizden elektrik gidiyor dediğiniz gibi. Bu şekilde sorun olur mu paralel bağlantının yoksa...
Arkadaşlar burası sallanıyordu sonunda koptu. Bilen varsa yardım edebilir mi?
Ben evin diğer prizlerini kırmızı/mavi - sarı - kırmızı/mavi bağladım fakat...