4k yeni yeni oturuyor ki hala medyaların ezici çoğunluğu full HD. 8k'nın standart olması en az 5, büyük olasılıkla 10 yıl alır. Gereksiz bir harcama olur bence. Ama kişinin kendi keyfi tabii.
Gayet alakası var. İkisi de kendini kanıtlamış marka. Daha uygun olsun diyorsan daha düşük donanım al, ama markası belli olanı al. Dediğin durum bununla aynı değil.
1746770821
İlla birileri alıp kobay olacak tabii. İyi de çıkabilir. Ancak risk büyük. O kobay Sen olma diye diyorum.
Yaşla deneyim edilen bir şey bu. Öyle marka fanlığı değil yani. Bir şeyi satın alırken bir bütün olarak değerlendirmen gerek. Ucuza kaçmak pahalıya mal olabilir ki genelde de olur. Daha düşük donanım al ama bilindik, servisi belli markadan al. Onlarda da çıkıyor diyeceksin de istisnalar kaideyi...
Böyle düşünüyorum ve laptop alıyorum. Ama bilinen markalardan, incelemesi olanlardan, bilinen inceleme sitelerinde yüksek puan alanlardan. Bilmediğim markaya 80bin TL vermem ben. İsteyen versin.
Gördüm. Ben donanım ile ilgili bir şey yazmadım. Marka ile ilgili yazdım. Bilmediğim marka için ben bu paraları vermem. Laptop yalnızca işlemci ve ekran kartı olarak değerlendirilmez. Bir bütün olarak değerlendirilir. Zira bu parçaları çıkarıp başka bir yere takamazsın. Anakartı, soğutma sistemi...
5 serisi şart değil. 4 serisinden de güzel laptoplar var. Bu yaşıma kadar şunu öğrendim, gerçek bir fırsat yakalamadığın sürece, her zaman bir sezon öncesinin malını alacaksın ki kazıklanma olasılığın düşsün. Ben şahsen böyle abuk sabuk isimli bir laptop almam. Ama alanın kendi seçimi tabi.