innata isimli üyenin son içerikleri

1. I

Öneri Masaüstü üzerinden BIOS erişimi sağlamak için size bir çözüm

Kurtarma bölümünden gelişmiş başlangıça girerek, oradan de uefi firmware e basarak da yapılabiliyor.
  2. I

4pin cpu kablosu, anakarta kısa kaldı. öneriler ?

Güç kaynağının konumu yukarıda olan kasalara uyar o kabla ancak malesef.
  3. I

4pin cpu kablosu, anakarta kısa kaldı. öneriler ?

Hiçbir şey almadan deneyeceğin 2 şey; 1-Güç kaynağını ters çevirerek kablonun yetip yetmediğine bak 2-Kabloyu kasanın arkasındaki delikten öne doğru çıkar.
  4. I

3 Pinli Fanları Kontrol Edebilmek Mümkün Mü?

Biostan ayarı bulman gerekiyor. Hardware monitor gibi bir ayar var. İyice bak. 4 pinliler için PWM, 3 pinliler için DC seçeceksin. PWM leri % ile ayarlayacaksın. DC leri Volt ile ayarlayacaksın. Örneğin 6 voltseçersen yarı hızda çalışır. Yani 3 pinli fanların hızı kontrol edilebilir.
  5. I

Bu sürücü nedir nasıl kurabilirim ?

Eğer çipset sürücüsü kurulu olmasına rağmen bu sorun varsa, driver identifier programı ile uygun sürücüyü bulup indirebilirsin.
  6. I

Çözüldü✓ Kasa fanlarını takma konusunda yardım lazım

Anakarta molex kablo bağlanmıyor. Güç kaynağından çıkan molex kalbosuna takabilirsin ancak. Tam hızda çalışır.
  7. I

Yardım Ryzen 5 5500 eğik pin

Sakın takmaya çalışma. İğne ile düzelt önce.
  8. I

Hayatımda gordugum en garip sorunu yaşıyorum

Güncellemeyi bios arayüzünden değil de efi ile boot yaparak yapman gerekiyordu. Error verse de güncellemiştir. Bir bak şu anki versiyona.
  9. I

Hayatımda gordugum en garip sorunu yaşıyorum

Takılı bir flaş disk varsa çıkarınca sorun bitiyor mu dene bir bakalım.
  10. I

İşlemcim yandı hangi işlemci almalıyım

Yeni işlemci alman gerektiğine emin misin ? Yani yandı demişsin ama sonra yamuldu demişsin. Çalışmıyor mu ? Sorun ne tam olarak ?
  11. I

Kulaklığın Pedleri Yüzüldü Ne Yapayım

Kulaklığı değiştirmene gerek yok ki. Kendin soy hepsini, soyulu kullan işte. Soymazsan kulağında her seferinde siyah parçalar kalır.
  12. I

Çözüldü✓ SSD disk0 da 2 tane ayrılmamış alan birleştirme

paragon partition manager programı ile birimi uzatıp birleştirmeyi dene ama C sürücüsü olduğu içinyapamayabilir sanırım. Format sırasında birleştirmelisin gibi gözüküyor.
  13. I

TUŞLAR KENDİ KENDİNE BASIYOR

Aygıt yöneticisine girip hatalı sürücü var mı bir bak. Varsa driver identifier programı ile doğru sürücüleri yükle. Çözemezsen bu yazdıklarını yapay zekaya sorarsan deneyeceğin şeyleri sıralar.
  14. I

Rtx 5070 VRAM 12 yerine daha az görünüyor

Bir de GPUZ programından bakar mısın.
  15. I

Çözüldü✓ Monster Aryond A32 V1.1 Ekran Sorunu

Aynı cihazın aynı versiyonunu ben de senelerdir kullanıyorum. Hiç bozulmadı. Ama feci siyah bulaması yaptığı için bozulursa üzülmem.
Geri