Windows ve SSD Problemi

Eledhwen

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba arkadaşlar,

Uzun zamandır uğraştığım ve bir türlü çözüm bulamadığım bir problemim var. Laptop'ım ASUS TUF serisi ve daha önce sorunsuz çalışıyordu.

Yaşadığım sorunlar şu şekilde:

1. Bilgisayarın açılışta takılması: Bilgisayarı başlattığımda bazen ASUS logosunda kalıyor ve Windows'a geçmiyor. Bu durumda güç tuşuna yaklaşık 10 saniye basılı tutarak bilgisayarı zorla kapatıp yeniden başlatmam gerekiyor. Bazen bu işlemi birkaç kez tekrarlamam gerekiyor.
  2. İkinci SSD'nin kaybolması: Laptop'ın kendi içinde gelen bir C sürücüsü var. Daha sonradan Kingston marka bir SSD ekleyerek D sürücüsü olarak kullanmaya başladım. Ancak bazen bilgisayarı açtığımda D sürücüsü hiç görünmüyor. Tekrar görünmesi için bilgisayarı birkaç kez yeniden başlatmam gerekiyor.
  3. Uyku modundan sonra kapanması: Bazen laptop'ın başından ayrıldığımda bilgisayar uyku moduna geçiyor. Bir süre bekledikten sonra geri döndüğümde ise uyku modunda olmak yerine tamamen kapanmış oluyor.
Sorunları çözmek için Windows'a format attım ancak hiçbir değişiklik olmadı.

Bu sorunların SSD'den, BIOS'tan, güç yönetimi ayarlarından veya başka bir donanım probleminden kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamaya çalışıyorum.

Ekler

• foto1.webp
    foto1.webp
    72.3 KB · Hit: 16
  • foto2.webp
    foto2.webp
    45.2 KB · Hit: 14
tr-tr_windows_11_consumer_editions_version_25h2_updated_sep_2026_x64_dvd_cb71b7e81 msdn

İNDİRME LİNKİ

https://fuckingfast.net/k2vmutf1hl5f

CRC32: 300D7765
MD5: 4032EE54FA0975FA3A1770ED1053C06D
SHA-1: 1B4A740B25309897615C6A22C5B27B2ED2E4AE74

1. Biosa girip boot kısımında "full screen logo" seçeneği varsa kapat. Asus logosu yerine siyah dos ekranı göreceksin. Belki o ekranda bir şey yazıyordur nerede takılı kaldığını anlamak için.
  2. Kaybolan ssd sorunu bende de var. Çözümünü bulamadım ama restart değil de pc yi kapatıp tekrar açınca geliyor m2 ssd.

uyku durumunda kapanma benim laptopta da vardı. Güç seçeneklerinden kendi yaptığım profilleri kaldırıp, kararı laptop versin diye dengeliye alınca sorunum çözüldü. Başka ne denersem deneyim, hiçbir seçenek düzeltmedi bunu. Bir de, laptopun kontrol merkezi uygulamasında derin uyku, deep sleep gibi bir ayar varsa, onu da devre dışı bırakın.

Bu attığınız link nedir hocam?
Windows 11'in indirme linki msdn el değmemiş modsuz bir sistem stable final işletim sistemidir. Kurmanız için eklendi. saygılarımla

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,245,393
Üyeler
204,699
Son üye
asmauld
Geri