Biglisayarim Boot Almiyor

Reaksiyon skoru
0
Bilgisayar Açılırken Bazen Boot Olmuyor / Görüntü Gelmiyor

Merhaba, bilgisayarıma format attıktan sonra uyku moduyla ilgili bir sorun yaşamaya başladım. Uyku moduna aldığımda bilgisayarı tekrar uyandıramıyor ve monitöre görüntü gelmiyordu. Ancak uyku modu sorununu çözdüm.

Şu an yaşadığım sorun ise bilgisayarı açarken ortaya çıkıyor. Bilgisayar çoğu zaman açılıyormuş gibi USB portlarına güç veriyor ancak monitöre hiçbir şekilde görüntü gelmiyor.

Monitörümde bir sorun olmadığını farklı bir bilgisayarda test ederek doğruladım. Ayrıca görüntü gelmediği sırada klavyeden Caps Lock vb. tuşlara basarak bilgisayarın işletim sistemine kadar boot olup olmadığını kontrol ettim, ancak klavyenin ışıkları da tepki vermiyor. Bu yüzden Windows'a kadar gelip görüntü vermediğini değil, POST/boot aşamasında takıldığını düşünüyorum.

İlginç olan şu ki bilgisayar her zaman bu sorunu yapmıyor. Bazen normal şekilde açılıyor ve bilgisayarı sorunsuz kullanabiliyorum. Ancak kapatıp tekrar açtığımda veya yeniden başlattığımda çoğu zaman görüntü gelmiyor.

RAM'leri daha önce tek tek deneyerek test ettim ve RAM kaynaklı olmadığını düşünüyorum. Ekran kartını da söküp tekrar taktım.

Sistem özelliklerim:

- Ekran kartı: ASUS DUAL RTX 3060 Ti O8G GDDR6X (DUAL-RTX3060TI-O8GD6X-WHI)
- İşlemci: Intel Core i3-13100F
- RAM: G.Skill 32 GB (2x16 GB) DDR4
- Anakart: ASUS PRIME H610M-R D4
- İşletim sistemi: Windows 11 (format sonrası temiz kurulum)

Sorunun format sonrasında başlaması nedeniyle yazılımsal bir problem olabileceğini de düşündüm fakat bilgisayar bazen POST aşamasında bile ilerlemiyor gibi göründüğü için donanımsal/BIOS kaynaklı bir problemden şüpheleniyorum.

Bu sorunun sebebi ne olabilir? BIOS, CMOS, güç bağlantıları, ekran kartı, anakart veya başka bir bileşen açısından kontrol etmem gereken bir şey var mı?

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,233,264
Üyeler
201,156
Son üye
potogren

Geri