Merhaba arkadaşlar,
Uzun zamandır uğraştığım ve bir türlü çözüm bulamadığım bir problemim var. Laptop'ım ASUS TUF serisi ve daha önce sorunsuz çalışıyordu.
Yaşadığım sorunlar şu şekilde:
Bu sorunların SSD'den, BIOS'tan, güç yönetimi ayarlarından veya başka bir donanım probleminden kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamaya çalışıyorum.
Uzun zamandır uğraştığım ve bir türlü çözüm bulamadığım bir problemim var. Laptop'ım ASUS TUF serisi ve daha önce sorunsuz çalışıyordu.
Yaşadığım sorunlar şu şekilde:
- Bilgisayarın açılışta takılması: Bilgisayarı başlattığımda bazen ASUS logosunda kalıyor ve Windows'a geçmiyor. Bu durumda güç tuşuna yaklaşık 10 saniye basılı tutarak bilgisayarı zorla kapatıp yeniden başlatmam gerekiyor. Bazen bu işlemi birkaç kez tekrarlamam gerekiyor.
- İkinci SSD'nin kaybolması: Laptop'ın kendi içinde gelen bir C sürücüsü var. Daha sonradan Kingston marka bir SSD ekleyerek D sürücüsü olarak kullanmaya başladım. Ancak bazen bilgisayarı açtığımda D sürücüsü hiç görünmüyor. Tekrar görünmesi için bilgisayarı birkaç kez yeniden başlatmam gerekiyor.
- Uyku modundan sonra kapanması: Bazen laptop'ın başından ayrıldığımda bilgisayar uyku moduna geçiyor. Bir süre bekledikten sonra geri döndüğümde ise uyku modunda olmak yerine tamamen kapanmış oluyor.
Bu sorunların SSD'den, BIOS'tan, güç yönetimi ayarlarından veya başka bir donanım probleminden kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamaya çalışıyorum.