Ben de 5600 yaptım artık yapacak bişey yok sanırım her yöntemi denedim neredeyse ama olmuyor 5600 de sistem kararlılık testleri ve stres testlerini uyguladım sorunsuz çalışıyor bu hızda. 400 MHz kayıp olsun ne yapalım :)
Bios güncelle
bios yama notlarına göre farklı bir sürüme güncelleyebilirim ben en son sürüme güncelledim hocam dediğin gibi sanırım tek çare tek tek frekansları denemek olacak manuel.
1764407458
Yapıldı hocam aynı sorun devam ediyor
Abdullah hocama öncelikle teşekkür ediyorum sayesinde gerçekten çok uygun fiyata güzel bir bilgisayar sahibi oldum.
Şimdi şöyle bir sorunum var sistem geldi Bios girdim ramleri xmp ile 6000 MHz çıkartmak istedim çünkü 4800 veriyor stok hali biosta. Ama xmp aktif edilince bilgisayar açılmıyor...
Sistem geldi Abdullah kardeşim gerçekten yine güzel bir kampanya hazırladı ama şöyle bir sorunum var alan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
Bios girdim ramleri xmp ile 6000 MHz çıkartmak istedim çünkü 4800 veriyor stok hali biosta. Ama xmp aktif edilince bilgisayar açılmıyor siyah ekran...
Burada ne mevzular dönmüş böyle ya.
Arkadaşlar al satçılara kızmak biraz saçma sonuçta eşit şartlarda sistemi alan alıyor serbest piyasa. Hee abartılı kâr marjı koyanlar var onlar piyasayı yükseltiyor bu konuda belki tepki gösterilebilir. Ama adam dün 3 sn de tükenen sistemi girmiş 14k ya almış...