Ramleri tek tek farklı slotlar da açmayı dene, olmazsa bios pilini çıkar 10-15 dk bekle tekrar tak bir daha dene o kadar çok sebebi olabilir ki yani şu an aklıma gelen en basit yöntemler bunlar.
6600xt de de yaygın bir sorun daha önce 1 tane iade etmiştim. Şuan kullandığım kart da da 4 ay sonra fark ettim artık yapacak bir şey yok mecbur kullanacaz :)
Sistemde Windows güncellemesi yada watman gibi sebeplerden veya dümdüz yeniden başlat dediğimde VGA ışığı yanıyor ve görüntü gelmiyor. Sistemi normal olarak kapatıp power tuşuna basıp açtığımda sıkıntısız açılıyor. Yeniden başlatıp görüntü alamadığımda 1 tane ram çıkarıp görüntü alabiliyorum...
iade edebilirsen bizi de bilgilendir. Benim 6600xt yi alalıda 4 ay olmuş watmandan yada saçma sapan değişik hatalardan iade alıyorlarsa bende gönderirim acımam :D
tamam da hocam şimdi bu sistem 6 aylık, bir çok parçanın garantisi devam ediyor sadece işlemci ve anakartın garantisine az bir süre kalmıştır ilk onları almıştım sistemi toplayamadım. Bu hatanı çözümü her pc açılışında ram çıkartmaksa bu tam olarak bir çözüm değil temeldeki sıkıntıyı çözmek...
Şuan bios pilini söküp power tuşuna basarak enerjiyi aldım. işlemci sıcaklığı 35 derece altına düştüğünde sıvı soğutucunun fanları duruyordu bu sebeple dragon center uygulamasını kaldırdım. Sistem açıldı bios ayarlarım sıfırlanmıştı tekrardan xmp açarak ramleri 3200e çektim sıvı soğutucu fan...
Şu an sistemi yeniden başlat dedim yine aynı hatayı aldım görüntü gelmiyor akşam ramleri söküp taktığımda düzelmişti buna sebep olan temel sorunu nasıl tespit edebilirim yardım lazım :)
1665573794
2 ram takılı olduğunda sistemi açarken yada yeniden başlat dediğimde ekran gelmiyor şuanda tek...
Şu an 1 tane ram söktüm sistem açıldı ne alaka onu çözemedim. Ram slotumu arızalı acaba şimdi bu ramı takıp diğeriyle açmayı deneyeceğim sistemi ilk topladığımda memtest yapmıştım herhangi bir sıkıntı yoktu.
1665524966
Söktüğüm rami aynı slota takıp diğer rami çıkardım sistem yine açıldı gece...