Neler Yeni

VGA ışığı yanıyor ve görüntü gelmiyor. AMD pişmanlığı.

Nauu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
Burak CAM
Öncelikle Sapphire nitro 6600xt kullanıcısıyım sistemi toplayalı 5-6 ay oluyor. Ayda minimum 2 kere wattman hatası alarak sistem resetlemesi yada ekranın kararıp 2-3 saniye sonra gelmesi gibi küçük sorunlar yaşıyorum bunlara alıştım artık önemsemiyorum. Şu an yaşadığım sıkıntıyı daha önce yaşamadım ama adım kadar eminim bu sıkıntıda ekran kartından kaynaklı :) sistem 1 saat önce watman hatası verecek gibi oldu ekran karardı, yayın izliyordum yayının sesi takıldı ve resetlendi buraya kadar her şey normal watman yedim zannettim fakat şu an ekran gelmiyor anakart da vga arıza ışığı yanıyor. Ramleri ve ekran kartını söküp taktım biraz bekledim arıza devam ediyor. Başka hangi yolları denemeliyim yardımcı olursanız sevinirim.

Ekran kartını neredeyse hiç kullanmıyorum tek işlevi ekrana görüntü vermek onu da başaramadı. Sistemde 2 aydır sadece knight online ve ara sıra da cs yada valo oynanıyor. Gün içinde ekran kartının fanlarının döndüğünü bile görmüyorum bu halde bile böyle saçma sıkıntılarla karşılaşıyorum.

psu asus rog strix 750w
işlemci 5600x
ram crucial balistix
b550gaming edge wifi

byhorozkentli

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,608
İsim
Deniz Bey
b, ara sorunsuz sistemimde saçma bi sebeple m2 yi sökmek için önce ekran kartını çıkardım sonra m2 yi çıkardım sonra bunları geri taktım ve bidaha görüntü gelmedi vga ışığı yaktı hep başka parçalar ile denerken sorun işlemcide ve ramlerde çıktı ne alaka ama oldu ikiside garantiye gitti işlemci(5600) garantiden değişti ramler de balistix di onlarda para iadesi çıktı, ekran kartında bi sıkıntı yoktu,

şuan için başka ekran kartı ile denemek lazım sistem açılacak mı bak bakalım

Nauu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
Burak CAM
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
b, ara sorunsuz sistemimde saçma bi sebeple m2 yi sökmek için önce ekran kartını çıkardım sonra m2 yi çıkardım sonra bunları geri taktım ve bidaha görüntü gelmedi vga ışığı yaktı hep başka parçalar ile denerken sorun işlemcide ve ramlerde çıktı ne alaka ama oldu ikiside garantiye gitti işlemci(5600) garantiden değişti ramler de balistix di onlarda para iadesi çıktı, ekran kartında bi sıkıntı yoktu,

şuan için başka ekran kartı ile denemek lazım sistem açılacak mı bak bakalım
Şu an 1 tane ram söktüm sistem açıldı ne alaka onu çözemedim. Ram slotumu arızalı acaba şimdi bu ramı takıp diğeriyle açmayı deneyeceğim sistemi ilk topladığımda memtest yapmıştım herhangi bir sıkıntı yoktu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şu an 1 tane ram söktüm sistem açıldı ne alaka onu çözemedim. Ram slotumu arızalı acaba şimdi bu ramı takıp diğeriyle açmayı deneyeceğim sistemi ilk topladığımda memtest yapmıştım herhangi bir sıkıntı yoktu.
Söktüğüm rami aynı slota takıp diğer rami çıkardım sistem yine açıldı gece gece beyin yakmaca :D şimdi 2 rami takıp tekrar denicem :D

Son düzenleme:

Söktüğüm rami aynı slota takıp diğer rami çıkardım sistem yine açıldı gece gece beyin yakmaca :D şimdi 2 rami takıp tekrar denicem :D
aynı sorun DDR 2 sistemde var her açtımda işlemci sök tak yapıyorum

• Beğen
Reaksiyonlar: Nauu

Nauu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
Burak CAM
Şu an sistem 2 ram takılı şekilde sorunsuz açıldı. Temeldeki sıkıntı ne şimdi nasıl tespit edicez :)

Nauu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
Burak CAM
Şu an sistemi yeniden başlat dedim yine aynı hatayı aldım görüntü gelmiyor akşam ramleri söküp taktığımda düzelmişti buna sebep olan temel sorunu nasıl tespit edebilirim yardım lazım :)

2 ram takılı olduğunda sistemi açarken yada yeniden başlat dediğimde ekran gelmiyor şuanda tek ramle sorun olmadan açılıyor. ramleri tek tek bütün slotlarda denedim sıkıntı yok tek ram olduğu zaman açılıyor çift ram taktığımda bazen açılıyor bazen açılmıyor. Bir de bios ayarları kendini sıfırlamış ramler 3200 de çalışıyordu şuan 2666 da çalışıyor 2 ramı aynı anda çalıştıramadığım için ayarda yapamıyorum :D

Nauu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
Burak CAM
Şuan bios pilini söküp power tuşuna basarak enerjiyi aldım. işlemci sıcaklığı 35 derece altına düştüğünde sıvı soğutucunun fanları duruyordu bu sebeple dragon center uygulamasını kaldırdım. Sistem açıldı bios ayarlarım sıfırlanmıştı tekrardan xmp açarak ramleri 3200e çektim sıvı soğutucu fan ayarını 35 derecede %25, 55 derecede %45, 70 derecede %65, 85 derecede %100 olarak biosdan yaptım şuan sıkıntı gözükmüyor ama halâ sorunun bunlardan kaynaklandığını düşünmüyorum :)

Nauu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
Burak CAM
dediğim gibi ben işlemci ram yada bios pili cmos reset yapıp açıyordum
tamam da hocam şimdi bu sistem 6 aylık, bir çok parçanın garantisi devam ediyor sadece işlemci ve anakartın garantisine az bir süre kalmıştır ilk onları almıştım sistemi toplayamadım. Bu hatanı çözümü her pc açılışında ram çıkartmaksa bu tam olarak bir çözüm değil temeldeki sıkıntıyı çözmek benim için önemli olan.

tamam da hocam şimdi bu sistem 6 aylık, bir çok parçanın garantisi devam ediyor sadece işlemci ve anakartın garantisine az bir süre kalmıştır ilk onları almıştım sistemi toplayamadım. Bu hatanı çözümü her pc açılışında ram çıkartmaksa bu tam olarak bir çözüm değil temeldeki sıkıntıyı çözmek benim için önemli olan.
hOCAM ramı auto ya al yada bios pili sök tak cmos reset yap

Top Bottom