Arkadaslar gta 5 de optimizasyon sorunumu var normalde 2 k da oynuyorum 170 hrz monitör var 4080 kart ve 7700x islemci var 32 gb ram felan sağlam sistemim ama normalde şehirde iken msaa 4x olsada 2 x olsada 140 170 fps arası alıyorum ama ormanlık biyere gidince felan veya şehire uzakda bakınca...
Bekle sen ucuza alırım diye çok beklersin eskimiş 3090 ti bile şuan dünyanın parasını 3070 ti bile öyle bence gereksiz bi kart oldu 4080 süper felan işte ondanda kazıklanıcaksınız fiyatları bi göründe sonra konuşalım 😊😂😂😂
Sıvı soğutma felan ne kullanıyorsun şimdi oynadığım oyuna göre de değişir fps ve sıcaklık değeri şimdi bazı oyunlarda bende drop yiyorum mesela gta 5 de drop yiyorum nadir de olsa yani ufak bi ekran kartı driver ayarı ufak bi oyun ayarı bile sebep olabilir buna deneyerek optimizasyonu saglaman lazım
Öncelik olaraktan aynı kart bende var ve sıcaklık 65 max gördüm onda bi sorun var bu 1. Ve 2. Olarak 1080 de oynuyorsun kardeşim yani darbogazin kralını yaşarsın çok güçlü bi islemcin yok 2 k minimum o kart için
Mantık olarak düşünelim şimdi 4090 70 k 4080 ise 45 k yani ikisinin ortası olucak 4080 süper ortalama 55 k felan olur aynı şekilde diğerleri de şuan bende 4080 var paşa paşa yetiyor fazlası gereksiz para israfı 2 k monitör var zaten 4 k da olsa oynayamayacagi acamiyacagi oyun yok fazlasına gerek...
Kardeşim öncelikle 5 seneye yakın amd kullandım giriş ve üst segment kartlarını giriş segment iyi bak ona bişey demem güçsüz bi kart alıp keyfine bakabilirsin fps oyunlarinda felan ama 6000 serisi ve üstü sorunlu çok sorun yaşadım nvidiaya geçtim genclestim resmen amd işlemcide çok iyi ama ekran...
DOTA2 DE REFLEX ÖZELLİĞİNİ AÇINCA EKRANDA YIRTILMA YAPIYOR DONMALAR MEYDANA GELİYOR KAPATINCA DÜZELİYOR BU OYUN İLE Mİ ALAKALIDIR YOKSA DRİVER İLEMİ ACABA KAPATINCA PÜRÜZSÜZ BİR EKRAN VARKEN AÇINCA KÖTÜ BİR GÖRÜNTÜ OLUYOR
PC ÖZELLİKLERİ :
4080
7 7700X
B650
32 GB 6400
1000 W GOLD
240 MM SIVI...
Arkadaşlar şuan bende 6800 xt var ben Nvidia geçicem ama 4070 ti ortalama aynı değerlerde ama benim gönlüm 4080 de yani bi nevi de 12 gb vram var 4070 ti den ondan dolayı istemiyorum onu pek ama 2 k da şuan sıkıntı yaşayacağım oyun varmıdır vram konusunda ve kaç sene bana yeterli olabilir alsam...
Hepsini denedim anakartı yarın servise gondericem işlemcide sorun olduğunu sanmıyorum neden dersen işlemci takılı olsada olmasada aynı şekilde ışıklar sönmüyor görüntü hiç yok ramlari söktüm taktım tek taktım diğer yerlerinede taktım ama hepsinde aynı sonuca vardım tek çare kartı gondericem yarın