Şahsen ben piksel saymak istemem ekranda. 1080p monitörü cs gibi oyunlarda 4:3 1280x1024 gibi yapmak ile monitörün panel çözünürlüğünün düşük olması aynı...
Ekran büyüdükçe aynı çözünürlükte ppi değeri düşer. Monitöre bir masa mesafesinde bakıldığında çözünürlük tatmin etmez 27 inçte zaten 27 alacak olsam 2k...
27 inç 1080p monitöre uzaktak bakınca bir fark ayırt edilemez zaten. Monitöre yakın durduğunda ppi yoğunluğu az olduğundan piksel arası boşluklar göze...
işlemciyi daha çok yükseltmeme gerek olduğunu düşünmüyorum sağlam bir sıvı soğutma alacağım zaten minik bir overclock ile ryzen 5 7600x seviyesine geliyor.
ryzen 5 7500f ve rtx 5060 ti 8gb (8gb seçmemin nedeni rekabetçi oyun oynamam ve 1080p üstüne çıkmayacak olmam) bir sistem kuracağım ama anakart seçiminde...
Daha çok rekabetçi oyunlar oynuyorum. Hikayeli oyun neredeyse yok denecek kadar az. Nvidia reflex ve dlss desteği olduğundan ona yönelmek istiyorum yoksa bu...
1080p monitör alacağımdan 2k oyun oynamayacağım. Bunun için rtx 5060 ti 8gb düşünüyorum. 16 gb versiyonu ile arasında 8 bin tl fark var vermeye değer mi?
bunun yanına amd istersen rx 9070 xt bakabilirsin. nvidia tarafında rtx 5070 veya 5070 ti bakabililirsim (amd saf güçte daha iyi) x870 chipsetli bir anakart...