Mail ismi gerçekçi duruyor bence.
Tabi amazon'un pdf şeklinde dosya gönderdiğini 1 kere bile göndermedim.
Hepsiburada veya trendyol olsa kanıp basabilirdim dalgın olsam.
Aslında dediğinin çoğu kendi reklam ettikleri şeyleri indirtmeye çalışıyor.
Hepsi trojan vb. olcak diye şart yok.
Yine de girdiysen direk siteden çıkmanı öneririm herhangi bir yere basmadan site içindeki.
Format bence en iyi çözüm olabilir. Yinde:
Görev yöneticisinde farklı bir işlem çalışıyorsa o dosyanın oluşmasını sağlayan şey olabilir.
Şu iki yerde Windows dışı bir işlem olduğunu düşünüyorsan o dosyanın oluşmasını sağlayan şey olabilier
Konuyla Alakalı:
Bu arada büyük ihtimal o dosyada virüs var ve çoğu ''Trojan'' ve şüpheli olarak görüyor
VirüsTotal'e de pek güvenme kötü sitelere de virüssüz diyor.
Yine de o dosyada virüs vardır %99. İlla sistemini çökertmez, ama trojan da zararlıdır çok.
Konudan bağımsız: Yaşadığım olayda...
Orada belirtilen yerden çok daha fazla hackleniyoruz [Daha doğrusu verilerimiz çalınıyor.]
Mağazaya gidip bilgilerinizi verdiiğinizde bile bilgilerimiz onlara da vermiş oluyoruz.
Ailenin o tarz aramaları yapmadığını düşünüyorsan. TELEFONDA VİRÜS OLABİLİR [Kesin demiyorum fakat Telefonda Bi Virüs taraması yaptır ,olmazsa telefona FORMAT atabilirsin aileden izin alarak tabii ki.
tabii ki özel bilgilerini vb. alabilir virüsler zaten amaçları sistemine zarar vermek.
Halen sisteminde çalışıyor
En iyisi güzel bir format at ve internetten de 10 15 tl ye Retail key vb. bakabilirsin.
İlla cüzdanda değil yani farketmez
Söz uçar yazı kalır mantığı kısaca :)
1613655479
Öyle
Bende bi ara steam çalınmıştı bende hızlıca kurtarabildim.
Kart bilgilerimi filanda girmiştim hesabı geri alabilmek için.
Olur da
Bence şöyle yap
Kendin zor şifre belirle cüzdanın varsa çok daha mantıklı olacak
Bir tane karton veya kullanılmamış kart varsa üstüne kağıt yapıştır ve kağıda da o şifreleri filan yaz
Hem unutmaman hemde lazım olduğu zaman zorlanmaman için öneride bulundum.