Arama sonuçları: *

1. GryAsl

RSR'ı açıp kapattım Fps'im düştü? RX6600

Oyun daha hızlı tepki veriyor, verdiğin input'u 4 ms sonra almak var 16 ms sonra almak var. Eğer adam yıllar boyu 4 ms ile oynadiysa 16 ms ile aradaki farkı gözü algılamasa da hisseder.
  2. GryAsl

Ryzen 5600 rtx3070 sistemimi bi yorumlar mısınız?

Açıkçası pek de sorun yaratacağını düşünmüyorum, tabi oynadığın oyuna göre değişecektir durum. 1500TL'ye değecek bir kayıp kesinlikle yok ama yine de eğer amacın 144FPS+ ise işlemciye yapılan OC ile bazı oyunlarda hissedilebilir bi fark yaşarsın. OC ise kısaca donanımın çalışma saatlerini...
  3. GryAsl

Ryzen 5600 rtx3070 sistemimi bi yorumlar mısınız?

en azından bir 5600X alınmalı ya da 5600'e iyi bir overclock yapılmalı. Yeteri kadar multithread'den faydalanamayan oyunlarda 144FPS ve üstü FPS değerleri almak istersen CPU darboğazı yiyebilirsin.
  4. GryAsl

Ryzen 5 3600x + RTX 3060Ti

İşlemcinin bütün çekirdek kullanımlarını MSI afterdan aç ve oyunun kastığı anları ss alıp at derim.
  5. GryAsl

Fazla CPU kullanımı - fazla GPU sıcaklığı...

GPU sıcaklığında bir sorun göremedim, render sırasında 70° ise gayet iyi bile denebilir o sıcaklığa. İşlemci kullanımı ise gerçekten komik bir tablo. Google Chrome OperaGX e göre daha az CPU kullanıyor gibi geldi bana. Esktra olarak OperaGX de işlemci kullanımını limitleyebiliyorsun ama o zaman...
  6. GryAsl

Yüksek CPU kullanımı düşük GPU kullanımı

GTA 5 optimizasyon özürlüsü mü? 2013'den beri en iyi optimize edilmiş oyun GTA V'dir. He FX serisi işlemcilerde kötü çalışıyor olabilir (kullanmadığım için bilmiyorum) ama zaten FX serisi işlemciler ile ne doğru çalışıyor ki? Arka planda CPU'yu sömüren uygulama var mı bak derim.
  7. GryAsl

Arkadaşlar İşlemci mi Ekran kartı mı

Diğer tarafta farkında mısın bilmiyorum ama i3 10100f ile i5 10400f var. 2021 yılında adama 4/8 işlemci aldırttıracaksan 400₺ daha fazla ödetip asıl senin durup bir düşünmen lazım.
  8. GryAsl

i5 10400F ile i3 10100F arasında devasa fark var ama 1650 ile 1650S arasında neredeyse hiç fark yok, 1650'ye OC yapsa neredeyse bir 1650S çıkıyor ortaya ama i3 10100F'ye OC yapmayı geçtim (Ki istese dahi yapamaz) hocaya da okutsa i5 10400F'e yaklaşamaz o i3. 1650 alıp sonradan daha iyi bir GPU...
  9. GryAsl

1650 olan sistem daha iyi olacaktır, işlemcisi çok daha iyi ve geleceğe yönelik. İleride yükseltme yapabileceğinizi söylemişsiniz 1650 olan sistemi alıp sonradan şöyle 1660S gibi bi ekran kartı takarsan çok iyi sistem olur. Ama sonradan daha iyisini takabilirmiş, 1650 1080p için hala daha iyi...
  10. GryAsl

Limitleri kaldırmanın bir yolu varmıdır ?

Bahsettiğin şey tabi sürücü kaynaklı değil. Monster'ın bazı laptoplarında "monster ısınıyor" algısını kırmak için olsa gerek işlemci frekansları 70-75 dereceye çıktığı anda acayip şekilde kısılıyor. Böylece 90+ derece olacak olan işlemci 70 derece oluyor. Bunun için bir uygulama vardı, bios...
  11. GryAsl

Çözüldü✓ Oyunlarda ısınmayan sistem furmark testinde neden ısınır ki?

Hayır, Furmark gibi testlerin sonuçları evrensel olacaktır. Senin donanıma yapılan Furmark testi ile internetteki aynı parçanın Furmark testlerini kıyaslayarak kendi kafasında sonuç çıkarabilir vs. vs.
  12. GryAsl

Ryzen 5 1600 işlemci RTX 2060'ı besler mi

Dediğim gibi gayet kullanabilirsin ancak oyunlarda (apex, bf v, son codlar) vb. oyunlarda işlemci darboğazı olabilir. Ben genel olarak yurt dışında bahsettim, globalde öyle kullanılıyor ancak TR'de alım gücünün düşüklüğünden dolayı böyle oluyor. Eğer bütçeniz buna yetiyorsa rahatlıkla...
  13. GryAsl

Eğer bütçe bu kadarsa R5 3500X yeterli olacaktır. Genelde insanlar RTX 2060 için R5 3600/3600X, GTX 1660S/1650S içinse R5 3500X tercih eder. Burada R5 3500X GTX 1650S'i bile zor besliyor, RTX 2060 ile oluşacak darboğazı düşünemiyorum. RTX 2060
  14. GryAsl

R5 2600X ile 144 hz monitör olduğundan dolayı 100fps üstü almaya çalıştığımda çoklu çekirdek performansı iyi olmayan (piyasadaki oyunların yüzde 90'ının çoklu çekirdek performansı iyi değil) oyunlarda ciddi anlamda darboğaz yiyebiliyorum. R5 1600 ile sen hayli hayli yersin diye düşünüyorum.
  15. GryAsl

İkinci ekran FPS i düşürür mü ?

Ben de RTX 2060 aldıktan sonra çift monitör kullanmaya başladım, gram bir FPS düşüşü hissetmedim (ana monitör 23.6'' 144 Hz IPS, ikincisi 21.5 TN 1080p). belki düşse düşse yüzde 1-2 performans düşmüştür o kadar.
  16. GryAsl

Ryzen 3 3100 İşlemci RTX 2060'da Darboğaz yapar mı

Peki sence 2600X'in RTX 2060'a 1080p'de darboğaz yapabilme gibi bir ihtimali var mı günümüz oyunlarında?
  17. GryAsl

Darboğaz İçin Video Ayarları

Genelde Effectler GPU üzerinden renderlanır, Shadowlar da GPU üzerinden renderlanır. O yüzden bu ayarları açmak GPU kullanımını arttıracaktır. Post-Processing ayarını kısman yanlış hatırlamıyosam CPU kullanımını biraz azalatacaktır.
  18. GryAsl

Merhaba internettim’de kopma oluyor

Modem ya da wifi kartından dolayı olabilir, illa internet vereni suçlamaya gerek yok hele 15 kere olduysa sağlayıcıdan dolayı olmayabilir. Sağlayaıcı ne?
  19. GryAsl

Huawei Matebook 13 2020 AMD SSD RAM UPGRADE

laptop modelini tam olarak atsan daha iyi
  20. GryAsl

Fortnite'da Ekran Kartı ve İşlemci Kulanımım?!

o işlemcinin o ekran kartını tam besleyememesi gayet doğal, 2700X'in tek çekirdek performansı 2070S için yeterli değil, gördüğün gibi zaten sadece 2 çekirdeğe yükleniyor koca oyun ve 2700X iki çekirdek ile 2070S'i besleyemez. ama şimdi dönüyorken 18-20FPS alman gerçekten anormal, eğer...
Top Bottom