Neler Yeni

Darboğaz İçin Video Ayarları

kuremissle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
Enes
Öncelikle merhabalar, başlıkta anlatamamış olabilirim; bilgisayarımda darboğaz sorunu yaşıyorum. İşlemci ekran kartına yetemediği için darboğaz sıkıntısı oluyor bazı oyunlarda. (Ekran Kartı : 1050 Ti , İşlemci : AMD A8 7650K) Sormak istediğim şey şu :
Oyunlardaki video ayarlarından hangilerini yükseltip azaltmak ekran kartının kullanımını ya da işlemcinin kullanımını artttırır veya azaltır? Bununla ilgili bir kaynak ya da makale var mıdır?
Örnek :
- Çözünürlüğü yükseltmek ekran kartını kullanımını arttırır.

Aşağıdaki görselde "Hunt : Showdown" isimli oyunun Görüntü Ayarları penceresi mevcut. Bu ayarlardan hangilerinin artması işlemci kullanımını arttırır ya da azaltır?

Ekler

• hunt_best_settings_3.jpg
    hunt_best_settings_3.jpg
    66.5 KB · Hit: 53
Dahası  
Reaksiyon skoru
163
İsim
Can Bozkurt
Öncelikle merhabalar, başlıkta anlatamamış olabilirim; bilgisayarımda darboğaz sorunu yaşıyorum. İşlemci ekran kartına yetemediği için darboğaz sıkıntısı oluyor bazı oyunlarda. (Ekran Kartı : 1050 Ti , İşlemci : AMD A8 7650K) Sormak istediğim şey şu :
Oyunlardaki video ayarlarından hangilerini yükseltip azaltmak ekran kartının kullanımını ya da işlemcinin kullanımını artttırır veya azaltır? Bununla ilgili bir kaynak ya da makale var mıdır?
Örnek :
- Çözünürlüğü yükseltmek ekran kartını kullanımını arttırır.

Aşağıdaki görselde "Hunt : Showdown" isimli oyunun Görüntü Ayarları penceresi mevcut. Bu ayarlardan hangilerinin artması işlemci kullanımını arttırır ya da azaltır?
Effect ve Shadowu yükseltir misin?

kuremissle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
Enes
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Görsel temsili normalde hepsi en düşükte oynuyorum. Effect ve Shadow'u yükseltmek işlemci kullanımını nasıl etkiler?

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Görsel temsili normalde hepsi en düşükte oynuyorum. Effect ve Shadow'u yükseltmek işlemci kullanımını nasıl etkiler?
Genelde Effectler GPU üzerinden renderlanır, Shadowlar da GPU üzerinden renderlanır. O yüzden bu ayarları açmak GPU kullanımını arttıracaktır.

Post-Processing ayarını kısman yanlış hatırlamıyosam CPU kullanımını biraz azalatacaktır.

Top Bottom