Arama sonuçları: *

• Users: p2n5
  • In Linux
  • Content: Konular, Mesajlar
  • Order by relevance
  1. P

Modding Linux işletim sistemi ekran görüntüleriniz?

XFCE.
  2. P

Debian iyi dağıtım mı?

5 yillik kariyeriniz boyunca alias atamadiniz galiba. :ROFLMAO:
  3. P

Debian iyi dağıtım mı?

Pacman APT'den daha mi kolay? Pacman Emerge'den bile karisik. Apt komutlari o kadar basit ki sen kullanmamissin. Arch fanboyluguna giriyor yaptigin... Manjaro dedigin dagitimdan daha fazla son kullaniciya hitap eden bir Mint var. Buyuk daglari gormuyorsun bence.
  4. P

Debian iyi dağıtım mı?

Zamanda yolculukta yapsin mi? Debian kisiden kisiye degisir. Depolari donuk. Cogu paket guncel degil. Guncellikten yanaysan tipki bir Debian forku olan Ubuntu tabanina gecebilirsin. Sana bir stabilite sunuyor, ama dedigim gibi guncelligini depolari dondurarak yitirdiler. Developerlar stabilite...
  5. P

Linux Lite geçmeye değer mi?

İşlemcin iyiyse Arch ile aynı zorlukta. İyi o zaman, geçmene bir engel yok gibi.
  6. P

Pişman olacağın işe girme. Diyelim istediğin yazılımın bin paketini bulamadın, direk derleyeceksin. İşlemcin iyidir umarım. Gentoo zordur.
  7. P

Geçici olarak geçebilirsin. Ben geçici olarak geçtim yine aynı şekilde. Kalıcı dağıtım arıyorsan OpenSuse tercih et bence. Depoları pek eksik gibi gelmedi.
  8. P

Biraz kısıtlı gibime geldi. Pek sevmedim ben de. Şu an Solus'tan yazıyorum. Şükür :love:
  9. P

Ben Linux Lite kullanıyorum. Açıkçası zorunluluktan geçtim. Elimde kalıp yoktu, denediğim kalıplar bozuktu. Ama gideri var mı dersen, var. Araçları iş görür en azından. Cilalı Xubuntu falan da değil ayrıca. Aklında bulunsun. İyi bir dağıtım yani.
  10. P

Linux MX Kurulumunu Yapamadım Yardım

AHS yerine normal MX'i indirip dene.
  11. P

Kalıbın hash değerlerini kontrol ettiniz mi? 7-Zip indirin, kalıba sağ tıklayıp CRC-SHA seçeneğine tıklayın. Çıkan sonucu iletin. Ayrıca, AHS versiyonu biraz sakat. O yüzden direk normalini indirin.
  12. P

Yüksek ihtimalle GRUB rescue modu. Boşverin. Şu an dediğimi uygulayıp bilgisayarı boot edin. Olmazsa geri dönüş yapın. Gece bakmaya çalışırım, olmazsa sabah 10 gibi geri dönüş yaparım. 10-20 dakika daha buralardayım.
  13. P

MBR yerine dosya türünü GPT olarak değiştir. BIOS yada UEFI seçeneği yerine sadece UEFI seçeneği olacak. Dediğim şekilde yazdırıp tekrar dene. Kaliteli olarak düşündüğün bir bellek ise sıkıntı yok.
  14. P

İlk olarak, indirdiğin kalıp ismini at. Hangi kalıbı indirdiğini bilmiyorum. Sistemin BIOS/Legacy mi UEFI mi? Ona göre yazdırma ayarları değişkenlik gösterir. Genelde bu tür sorunlar EFI partının diske entegre edilmemesinden dolayı oluyor. Herhangi bir aygıtı alıp bilgisayara taktığınızda onu...
  15. P

Pardus nasıldır? | Linux

Kapatılıp kapatılmayacağı hakkında fikirim yok fakat gizlilik politikasından daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Yüklü gelen çok uygulama var ve çoğu gereksiz. O kısımdan bahsediyorum. Ayrıca Ubuntu hafifliğin yanından bile geçemez. Çığ ağırlığında dağıtım.
  16. P

Pardus nasıldır? | Linux

Ya bir dağıtım düşünün hocam, Bloatware kaldırıcı kullanıyorsunuz. Bir Linux dağıtımı için Bloatware kaldırıcı. Kulağa bile komik ve itici geliyor. Bilgilerinizi de topluyor, GNU politikalarına ters düşüyor. Bug desen var. Linux'a geçen özgürlük ve performans için geçiyor. Hepsine ters 😶
  17. P

Pardus nasıldır? | Linux

Bana göre çöp olan 2 dağıtım var. 1-Hannah Montana Linux 2-Saf Ubuntu Buglardan geçilmiyordu eskiden. Düzelmiş olabilir bir fikirim yok. GNU politikalarını yok sayıyor. En önemli sebeplerden biri bana kalırsa.
  18. P

Pardus nasıldır? | Linux

Calamares mi vardı :oops: Sürekli netinst kalıbı ile kuruyorum. Kurmaktan bahsetmedim hocam. Kurduktan sonra. Kurduktan sonrası resmen paket arayışı.
  19. P

Pardus nasıldır? | Linux

Bloatware = gereksiz yazılım. Windows onları resmen kucaklar hatta. Evet. O benim.
Top Bottom