Neler Yeni

Pardus nasıldır? | Linux

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Bana göre çöp olan 2 dağıtım var.
1-Hannah Montana Linux
2-Saf Ubuntu

Buglardan geçilmiyordu eskiden. Düzelmiş olabilir bir fikirim yok.
AA? Neden?
Ubuntu nun ne sıkıntısı var? Ben Gnome sevmediğim için kullanamadım. Yoksa eskiden kullanmıştım.

p2n5

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
parallel
AA? Neden?
Ubuntu nun ne sıkıntısı var? Ben Gnome sevmediğim için kullanamadım. Yoksa eskiden kullanmıştım.

Ya bir dağıtım düşünün hocam, Bloatware kaldırıcı kullanıyorsunuz. Bir Linux dağıtımı için Bloatware kaldırıcı. Kulağa bile komik ve itici geliyor. Bilgilerinizi de topluyor, GNU politikalarına ters düşüyor. Bug desen var.
Linux'a geçen özgürlük ve performans için geçiyor. Hepsine ters 😶

p2n5

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
parallel
Bu lafı Technopatta da(sen değil) duydum.
Bilgi toplama kapatılamaz mı?
Bloatware gereksiz uygulamadan kasıt ne?

Kapatılıp kapatılmayacağı hakkında fikirim yok fakat gizlilik politikasından daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Yüklü gelen çok uygulama var ve çoğu gereksiz. O kısımdan bahsediyorum.
Ayrıca Ubuntu hafifliğin yanından bile geçemez. Çığ ağırlığında dağıtım.

Kapatılmış Hesap

80+ Bronze
Test edildi onaylandı. Bizzat ben tarafından.
Ubuntu aslında hafif bir dağıtımdır, arayüzü tam donanımlı Gnome olunca kasıyor. Kubuntu ya da Xubuntu kurun, sadece arayüzü değiştirilmiş dağıtımlar bunlar ki iyi çalışıyorlar. Eğer meraklı biriysen Gentoo Linux kurabilirsin.

Bu arada performans konusunda Linux disk hızı dışında Windows ile yarışamaz; Mint, Manjaro, Pop OS, Debian(hoş şeyler yaşamadım), Ubuntu Unity, Ubuntu Gnome, Xubuntu, Kubuntu, Kali, Zorin, Elementary kurmuş birisi olarak söylüyorum.

Birincisi Wine, istediği kadar windows api'si kullansın eskiden native oyun olan Rocket League'de en az %10 kayıp veriyor ki bu en az.

Linux takipçilerden arınmanın en kolay yoludur, karşılığında performanstan bir şeyleri feda edersin ama bu da yetmez, Firefox ayarlarının her şeyini yapman gerek ki artık herkesin bildiği privacytools.io bile yeterli olur. Linux'un avantajı tek çekirdek değildir, çoklu çekirdektir o da çok büyük farkla öne geçmez. Kısacası Linux bir şeyleri istemektir, dosya sistemine kurulu olduğundan registery configleri kendi librarysinde bulunur ve uygulama configleri oraya erişemez ama buna rağmen uygulamalar kurulurken bilgisayar falan kapandığında abuk subuk cache dosyaları tüm uygulama mağazasını silebilir. Bu yüzden Linux aslında hiçbir şeyin detayına girmeyen son kullanıcı için ya da en detaylarda hatasız gezen kullanıcılar içindir, arasında gezenler için Windows nimettir çünkü Windows ne Mac OS gibi kendinin kopyalanmasını gizlemek için her şeyi kısıtlama yoluna gider ne de bir şeyi bozduğunda bilgisayarın açılmama olasılığı vardır. Son kullanıcıya karşı önlem alır.

Bu yüzden Linux'a başlayacaklar ve düzenli kullanacaklar için dual boot olayı var. Şahsen ben güvenip de Linux'a her şeyi bırakmam illa ki bir Windows 10 LTSC flash belleğim olur çünkü Linux'tan Windows'a boot usbsi yapmak imkansız gibiyken Windows'tan Linux'a gırla var.

Okumak istemeyenlere özet:
- Linux kullanacaksan dual boot yap
- Linux tek çekirdekte güçsüzdür, çokluda eşit ya da bir tık iyidir
- Linux ayarlarla oynamak isteyen bilgisizler için kötüdür
- Linux takip içermeyen, özgür yazılım sevenler içindir; bu fikir yoksa Windows'ta kalmak daha mantıklıdır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,050,078
Üyeler
166,690
Son üye
forzx
Top Bottom