çekirdek yiyememenin nedeni:
1- Ortodontistin dişe gelen insizogingival kuvvetlerden kaçınmak istiyor
2- Orta hattı ayarlamak ve güzel bir harmoniyi sağlamak amacıyla abrazyondan kaçınmak istiyor
hocam ne zman oldunuz?
Bir de lens kullandığınız zamanlara kıyasla daha mı net görüyorsunuz ?
Benim de gözler 5 numara lens kullanıyorum aklımda var ameliyat
Hayır anestezi şart değil yanlış biliyorsun. Her tedavide anestezi kullanılmaz. Her çürük tedavisinde de kullanılmaz ama çürüğün dentin tabakasını geçtiği durumlarda genellikle kullanılır hem hastanın hem de hekimin konforu açısından ki ağrıdan dolayı anestezi yapılmak şart olur zaten
NOrmal şartlar altında damağının arkasında pasif bir şekilde konumlanması lazım. Eğer Diş hekimi hocamın da dediği gibi dilin ön dişlere fazla kuvvet uyguluyorsa Ön dişler zamanla öne doğru sürer ve open bite denilen ortodontik sorun meydana gelebilir
1672314258
NOrmal bişey bu knk
Dişin üzerine bastırdığında ağrı oluyor muydu? Kırıktan dolayı diş içine mikroorganizma girmiş olabilir. Sen baktığında çürük göremiyorsundur ama doktor Radyografide lezyon tespit etmiş olabilir tabii ki olayı bilmioyorum sadece yorum yaptım.
Hocam merhabalar ben de çapa diş öğrencisiyim hatta bugün ilk ortodonti kliniğine girdik herneyse. Benim de alt dişlerde çapraşıklık var ortodontik tedavi görmem gerekiyor acaba istanbulda tanıdığınız veya referans olabileceğiniz birileri var mıdır ?