5070Tİ 16GB ekran kartı şu dönemde almak mantıklı mı, fiyatı artar mı sizce

mehmeths

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
145
Selam öncelikle, yeni bilgisayar topluyorum, ekran kartı kaldı, monitör ve kasa fanı kaldı geriye.
Önceliğim ekran kartı tabi, ekran kartında ise nvidia almak şu devirde ne kadar mantıklı? fiyatları aşağı yukarı biliyorsunuzdur. Türkiyede her an her şey olabileceği gibi bu cihazlarında fiyatları artabilirde, düşebilirde.
Sorum şu sizce ne almak daha mantıklı? AMD/NVİDİA ? siz olsanız hangi model ekran kartını tercih ederdiniz.
AMD fiyatları bir tık aşağı olsada örnek verecek olursam SAPPHİRE 9070xt nitro+ ekran kartı sapphire'nin üst segmen kartı ve fiyatı 38.999tl şuan. PALİT 5070Tİ 16GB GAMEROCK model ekran kartının fiyatı ise 44.899TL bandında şuanda. Aralarında 5-6K gibi bir fiyat farkı var bu fiyat farkı verilip NVİDİA almak mantıklı olur mu.
Yapacağım şeyler kısaca OYUN+ BASİT VİDEO RENDER,KURGU,MONTAJ + YAYIN OLABİLİR. ( YAPAY ZEKA İLEDE UĞRAŞABİLİRİM ÇAĞA AYAK UYDURMAK LAZIM )
Video montaj olarak efekt kullanmayı planlamıyorum yani hazır efekt paketleri oluyor genelde yada pluginler. ADOBE PREMİER yada CAPCUT kullanabilirim.
İŞLEMCİ: 7800x3D
RAM: 32 GB 6400 16x2
ANAKART: MSI B650 GAMİNG PLUS WİFİ
PSU: NZXT C1200W 80+GOLD GEN5 ATX 3.0
SSD: KINGSTON KC3000 1 TB
SOGUCU: DEEPCOOL AK620 DİGİTAL ÇİFT FANLI KULE TİPİ SOĞUTUCU 7 VEYA 6 BORULU.
KASA: GAMEPOWER WARCRY VERTEX 3XARGB GAMİNG CURVED GLASS CASE ( AKVARYUM TİPİ )
EK OLARAK ALACAKLARIM: EKRAN KARTI, MONİTÖR VE KASA FANI.

NVIDIA'da alınacak en mantıklı kart bütçe varsa kesinlikle 5070 Ti. AMD'ye bulaşmanı tavsiye etmem. 40K'ya Gainward modeli var İyzico cart curt ile 38.500 TL'ye geliyor.

Paran varsa 5070ti al geç amd tarafın da olduğu gibi bir taksit veya fiyat avantajı olmuyor :D

ben de kanada'dan sipariş ettim 33 bine denk geliyor

ben de kanada'dan sipariş ettim 33 bine denk geliyor
nasıl?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

NVIDIA'da alınacak en mantıklı kart bütçe varsa kesinlikle 5070 Ti. AMD'ye bulaşmanı tavsiye etmem. 40K'ya Gainward modeli var İyzico cart curt ile 38.500 TL'ye geliyor.
gainward kart incelemesi var mı hocam peki bildiğin güzel incelemesi olan sade düz kaba tasarımı var sanırsam

İmkanın varsa nvidia al tabi ki amd ne kadar yok deselerde watmann benzeri sorunlar devam ediyor kendim yaşadığım için söylüyorum.Ayrıca İlerde değiştirmek istersen nvidianın 2. Eli daha güçlü

nasıl?

gainward kart incelemesi var mı hocam peki bildiğin güzel incelemesi olan sade düz kaba tasarımı var sanırsam
tanıdık vasıtasıyla

nasıl?

Gainward Phoenix modelinin dosdoğru incelemesini bulamadım ama Palit GamingPro ve Gamerock İncelemeleri var. Palit GamingPro modeli ile Gainward Phoenix modeli aynı segmentte bir kart olduğu için soğutmaları çok benzerdir tahminimce.

Bugün amazon satıcılı msi shadow modeli satıldı 44k ya hem satıcı hem taksit avantajlı. Bilmiyorum model olarak nedir ama ekran kartı fiyatları alım olmazsa kampanyalar ws devam edecek mecbur super serisi ni beklersen bir nebze daha düşük fiyatlara görebilirsin.

Bugün amazon satıcılı msi shadow modeli satıldı 44k ya hem satıcı hem taksit avantajlı. Bilmiyorum model olarak nedir ama ekran kartı fiyatları alım olmazsa kampanyalar ws devam edecek mecbur super serisi ni beklersen bir nebze daha düşük fiyatlara görebilirsin.
4070ti Süper alacaktım normalde fakat piyasada yok uygun fiyata

Gainward Phoenix modelinin dosdoğru incelemesini bulamadım ama Palit GamingPro ve Gamerock İncelemeleri var. Palit GamingPro modeli ile Gainward Phoenix modeli aynı segmentte bir kart olduğu için soğutmaları çok benzerdir tahminimce.
gainward incelemesine baktım, yabancı sitelerden kullanılan malzeme kalitesi şu şekilde karşılaştırdım:
ÖzellikGainward PhoenixPalit GameRockPalit GamingPro
Malzeme KalitesiOrta – Plastik backplateYüksek – Metal backplate + premium malzemeOrta-Üst – Genellikle metal/plastik karışık
Soğutma Sistemiİyi – Dual ya da triple fanlı, sadeMükemmel – Kalın heatsink + RGB + sessiz fanİyi – Triple fanlı, sade tasarım
RGB & GörsellikAz RGB, sade tasarımYüksek RGB – Gösterişli kristal görünümOrta – RGB genelde sadece logo kısmında
Boyut & Yer KaplamaKompakt-orta boyutBüyük – Yer kaplayabilirOrta – GameRock’tan küçük, Phoenix’ten büyük
Overclock PotansiyeliOrta – Genelde düşük OC stok frekanslarıYüksek – OC modelleriyle gelirOrta-Üst – OC yapılabilir
FiyatEn uygunEn pahalıOrta – Phoenix’ten pahalı, GameRock’tan ucuz
Kime Göre?Fiyat/performans arayan gamerŞık, RGB ve soğutmaya önem veren enthusiastDengeli sistem isteyenler, sade sevenler

Yani 5000 serisi performansı beklenilen gibi olmayınca eski nesil kartlar değerlendi birden.
valla 4 ay öncesinde direkt 34k ya filan alabiliyorduk ben bekleyim dedim keşke beklemeseydim...

gainward incelemesine baktım, yabancı sitelerden kullanılan malzeme kalitesi şu şekilde karşılaştırdım:
ÖzellikGainward PhoenixPalit GameRockPalit GamingPro
Malzeme KalitesiOrta – Plastik backplateYüksek – Metal backplate + premium malzemeOrta-Üst – Genellikle metal/plastik karışık
Soğutma Sistemiİyi – Dual ya da triple fanlı, sadeMükemmel – Kalın heatsink + RGB + sessiz fanİyi – Triple fanlı, sade tasarım
RGB & GörsellikAz RGB, sade tasarımYüksek RGB – Gösterişli kristal görünümOrta – RGB genelde sadece logo kısmında
Boyut & Yer KaplamaKompakt-orta boyutBüyük – Yer kaplayabilirOrta – GameRock’tan küçük, Phoenix’ten büyük
Overclock PotansiyeliOrta – Genelde düşük OC stok frekanslarıYüksek – OC modelleriyle gelirOrta-Üst – OC yapılabilir
FiyatEn uygunEn pahalıOrta – Phoenix’ten pahalı, GameRock’tan ucuz
Kime Göre?Fiyat/performans arayan gamerŞık, RGB ve soğutmaya önem veren enthusiastDengeli sistem isteyenler, sade sevenler

valla 4 ay öncesinde direkt 34k ya filan alabiliyorduk ben bekleyim dedim keşke beklemeseydim...
Bu fiyat aralığında alabileceğin görsel ve kalite olarak gamerock olacaktır yani 3 5 fiyat farkına bakmadan. Satarken de sorun yaşamazsın diye düşünüyorum 38 39k plastik kökenli bir ürüne vermezdim. Palit tarafından üretilse de .

Geri