meslek lisesi tercih etme bence meslek dersleri var zor diyor arkadaşlarımdostlar merhaba bu sene liseye gecicegim aklımda suan tek ilgim olan elektrik bolumu var bu bolum cok zormu bazıları sınıfta bile kalırsın dedi artıları ve eksileri nedir
Birinin istemeyerek yaptığı şeyin zorluğu acı, isteyerek yapan kişinin çektiği zorluk tatlı gelir. Şimdi bu mesleği gerçekten isteyerek gidersen zorluğu tatlı gelir. Hiç bir meslek kolay değil. Anadolu lisesinde okumakta kolay değil. "En azından mesleğim olur" diye bir cümle de var karar vermene yardımda bulunuyor. Ben kitap kurdu değildim ve açıkçası olmaya da niyetim yok hayatın soktuğu testler kitapta gördüklerimiz veya anlatılanlarla aynı değil maalesef dünya güllik gülistanlık değil ve işimi şu an okulda yapıyorum. Yine olsa yine meslek lisesine giderim. "O, bu, şu, onlar, bunlar"ın dediklerine bakma, anadolu lisesinde "sözel seç sayısal zor diyen var", sözel okuyana da sözel zordur, elektrik okuyana elektrik zor, makine okuyana makine zor ama diğer mesleklerin zorluklarını bile bilmiyorlar oysa ki. Sen gerçekten ne istiyorsun onu düşün. Bu mesleği seçerken kimseye sormadım, Peder elektrik-elektronik otomasyon bilgisiyle dolu birisi ama sağolsun zorlamadı.dostlar merhaba bu sene liseye gecicegim aklımda suan tek ilgim olan elektrik bolumu var bu bolum cok zormu bazıları sınıfta bile kalırsın dedi artıları ve eksileri nedir
yani elektrik seviyorum severekde yaparım bilgisayar parcalarınada alakam var ama onun için adam akıllı bir bolum bulamadımBirinin istemeyerek yaptığı şeyin zorluğu acı, isteyerek yapan kişinin çektiği zorluk tatlı gelir. Şimdi bu mesleği gerçekten isteyerek gidersen zorluğu tatlı gelir. Hiç bir meslek kolay değil. Anadolu lisesinde okumakta kolay değil. "En azından mesleğim olur" diye bir cümle de var karar vermene yardımda bulunuyor. Ben kitap kurdu değildim ve açıkçası olmaya da niyetim yok hayatın soktuğu testler kitapta gördüklerimiz veya anlatılanlarla aynı değil maalesef dünya güllik gülistanlık değil ve işimi şu an okulda yapıyorum. Yine olsa yine meslek lisesine giderim. "O, bu, şu, onlar, bunlar"ın dediklerine bakma, anadolu lisesinde "sözel seç sayısal zor diyen var", sözel okuyana da sözel zordur, elektrik okuyana elektrik zor, makine okuyana makine zor ama diğer mesleklerin zorluklarını bile bilmiyorlar oysa ki. Sen gerçekten ne istiyorsun onu düşün. Bu mesleği seçerken kimseye sormadım, Peder elektrik-elektronik otomasyon bilgisiyle dolu birisi ama sağolsun zorlamadı.
Söylediğin mesleğe gelecek olursak elektrik geldiği gibi öyle geleceğe ilerlemeye de devam eder, ölmeyecek mesleklerin başında yer alır. Sanayisi, şantiyesi, o elektriği bu elektriği zayıf akım vesaire birçok şeyi vardır ama isteyerek yapana bunlar sadece yapboz parçalarından ibaret. İş imkanı çok olduğu gibi bu işten mezun olanı da çoktur. Bilgisayar mühendisleri gibi diploma sahibi olup aslında birçoğunun iş ahlakı veya iş bilgisi yok. Kısaca kendini kanıtlayabilirsen, üstüne koyarsan, hak ettiğini aldıran meslektir.
Bilgisayar parçaları lisede yüzeysel gösterilir, sonra yazılım seçtiysen yazılıma girişilir benim gibi ağ işletmenliği ve siber güvenlik okursan cihaz kodlamalarına vesaire girişirsin. Elektrik seçip internetten de bilgisayar bilgisi edinebilirsin, kurslarına katılabilirsin, sertifikalar alabilirsin ama sağlamları daha tutarlı. girebilirsen bilgisayarcıya girebilirsin maksat tecrübe olsun. Elektriği seviyorsan ama okul kısmında ne olacağını bilmiyorsan bunların online kitapları vardı en son kaldırmadılarsa, konulara bir bak. Elektrikle uğraşmışlığın var mı bilmiyorum ama zorluk çıkartmayan öğrencileri öğretmenler sever, heleki meslek lisesinde destek bile olurlar (benim lisemde elektrik bölümü de vardı hem oradan biliyorum hemde birkaç arkadaşımdan). Dediğim gibi her meslek zor, olay isteyip istememende bitiyor.yani elektrik seviyorum severekde yaparım bilgisayar parcalarınada alakam var ama onun için adam akıllı bir bolum bulamadım
yani elektrik seviyorum severekde yaparım bilgisayar parcalarınada alakam var ama onun için adam akıllı bir bolum bulamadım
Kız Yokdostlar merhaba bu sene liseye gecicegim aklımda suan tek ilgim olan elektrik bolumu var bu bolum cok zormu bazıları sınıfta bile kalırsın dedi artıları ve eksileri nedir
farkları nedir
elektronik dedigimiz elektronik ve elektrik degilmi bolumun adı bu diye geciyorElektrik dediğin ağırlıklı tesisat üzerine ve direkt olarak şantiye ortamıdır. Elektronik bilgisi verilir ama bu temel düzeyde kalır. Bilgisayar parçaları, arıza tespit ve herhangi bir kartın tamiri gibi şeylere merakın varsa elektronik bölümünü tercih etmen gerekir. Meslek liselerinde bölümün zorluğu müfredatla değil, ders saatiyle ilgilidir.
elektronik dedigimiz elektronik ve elektrik degilmi bolumun adı bu diye geciyor
evet elektrik elektronik olması lazımelektronik dedigimiz elektronik ve elektrik degilmi bolumun adı bu diye geciyor