Yardım İşlemci kullanımı yüksek fps düşük

korsanbit

80+
Reaksiyon skoru
4
i5 12400f işlemci, asus rog strix rx6750xt ekran kartına ve 16 gb rame sahibim. Cs, valorant gibi oyunlarda 150-160 fps alıyorum. Apex legends de sabit 240 fps alıyorum. En büyük problemim hangi oyuna girersem gireyim arkada chrome açık olmamasına rağmen işlemci kullanımım hep %100 oluyor. Testlerini izlediğimde hem fps hem de kullanım konusunda çok büyük problem var. Sizce problem ne olabilir yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Teşekkürler...

i5 12400f işlemci, asus rog strix rx6750xt ekran kartına ve 16 gb rame sahibim. Cs, valorant gibi oyunlarda 150-160 fps alıyorum. Apex legends de sabit 240 fps alıyorum. En büyük problemim hangi oyuna girersem gireyim arkada chrome açık olmamasına rağmen işlemci kullanımım hep %100 oluyor. Testlerini izlediğimde hem fps hem de kullanım konusunda çok büyük problem var. Sizce problem ne olabilir yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Teşekkürler...
Anakartın bios u güncel mi

Anakartın bios u güncel mi
Hocam güncel değilmiş, güncelledim ram hızlarını da yükselttim fakat hala aynı fps de çok ciddi problem var. Zaman zaman 100 ün altına bile düştüğü oluyor. Güncel değerlerini görselde iletiyorum
WhatsApp Görsel 2025-05-30 saat 18.10.40_032bcb8c.webp

işlemci de mi sorun var işlemci hızın ne durumda güç ayarlarını performansa alıpda dener misin

Öncelikle bu bir anda mı böyle oldu yoksa uzun bir süredir bu şekildemi devam ediyor
Uzun bir süredir böyle devam ediyor sanırım. Bu şekilde olmadığı bir hali varsa hatırlamıyorum :d Artık çok sıkmaya başladı ve iyice kötü olmaya başladı, çözemeyince konu açmaya karar verdim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

işlemci de mi sorun var işlemci hızın ne durumda güç ayarlarını performansa alıpda dener misin
Hızı ile ilgili bir fikrim yok bakıp görüntüsünü atayım onun da. Performans moduna nasıl alabilirim o konuyu bilmiyorum söyleyebilir misiniz

Uzun bir süredir böyle devam ediyor sanırım. Bu şekilde olmadığı bir hali varsa hatırlamıyorum :d Artık çok sıkmaya başladı ve iyice kötü olmaya başladı, çözemeyince konu açmaya karar verdim

Hızı ile ilgili bir fikrim yok bakıp görüntüsünü atayım onun da. Performans moduna nasıl alabilirim o konuyu bilmiyorum söyleyebilir misiniz
Son olarakta win ayarlardan PC nin güç modunun hangisinde olduğuna baka bilirmisiniz

Güç ayarları yaz başlat kısmına gir sağdan ek güç ayarları olması lazım ek güç şeklinde yoksa da güç ayarlarına girincr altta vardı bi bar şeklinde performansa getir

Birde görev yöneticisinde ne gözüküyor işlemci kullanan

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,178,210
Üyeler
187,012
Son üye
Kadir25K
Geri