MSI CYBROG 15 İ7 13620H 95derece

Reaksiyon skoru
0
Merhaba herkese, artık son çare buraya kayıt olup derdimi anlatmakta buldum geçen sene Haziran'da almış olduğum laptop MSI cybrog 15 i7 13620H 4060 RTX 16 GB RAM modeli aldığım günden beri 90 derece ısılarda hareket etmektedir aldıktan sonra borçlarım için çalışmaya gittiğimden iade edemedim ve öylece kaldı. Şimdi monitör ve ek klavye bağlayarak oynuyorum mecburen çünkü kucağı geçtim laptopun kendi klavyesine dokunamacak kadar ısınıyor. Defalarca kez MSI yetkilerine gönderdim macun da yenilediler normal sıcaklık değeri bu deyip duruyorlar, hayatımda para biriktirip aldığım ilk bilgisayarım bu böyle olmasına katlanamıyorum yeni PC alacak gücüm de yok soğutmak için ne yapabilirim? Gerçekten içini açıp sıvı metal VB. işlemler kurtarır mı? Konu hakkında bilgili ve yetkili abiler varsa yardımcı olurlarsa çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler iyi forumlar dilerim. @Abdullah Hacıgül

Hocam güle güle kullanın. Ama keşke almadan önce araştırmanızı daha iyi yapsaydınız çünkü maalesef en para tuzağı modellerden birini almışsınız.

Benim önerim şu: İşlemcinize 35w limit koyun, belki yardımcı olur. Zaten 45w limitli ekran kartınız var, işlemciyi 35w ile limitleseniz bile ekran kartını yeteri kadar besleyecektir. Üründe sanırım tek fan var, ondan dolayı soğutması çok yeterli değil gibi. Güç kısmaktan başka yapabileceğiniz pek bir şey yok. İşlemci güç limiti koymak için "throttlestop" adlı uygulamayı kullanabilirsiniz. Rehber videoları izleyerek yapın. Bilmediğiniz ayarlara dokunmayın.

Hocam güle güle kullanın. Ama keşke almadan önce araştırmanızı daha iyi yapsaydınız çünkü maalesef en para tuzağı modellerden birini almışsınız.

Benim önerim şu: İşlemcinize 35w limit koyun, belki yardımcı olur. Zaten 45w limitli ekran kartınız var, işlemciyi 35w ile limitleseniz bile ekran kartını yeteri kadar besleyecektir. Üründe sanırım tek fan var, ondan dolayı soğutması çok yeterli değil gibi. Güç kısmaktan başka yapabileceğiniz pek bir şey yok. İşlemci güç limiti koymak için "throttlestop" adlı uygulamayı kullanabilirsiniz. Rehber videoları izleyerek yapın. Bilmediğiniz ayarlara dokunmayın.
Haklısınız hocam lakin aldığım dönem çok bir incelemesi yoktu, inceleme videolarında da ısı değerleri baya iyi gösteriliyordu, size sorum şu olacak şuan zaten işlemci ısıdan dolayı düşük performans veriyor eğer W kısıtlaması yaparsam daha da düşmez mi performansı

Haklısınız hocam lakin aldığım dönem çok bir incelemesi yoktu, inceleme videolarında da ısı değerleri baya iyi gösteriliyordu, size sorum şu olacak şuan zaten işlemci ısıdan dolayı düşük performans veriyor eğer W kısıtlaması yaparsam daha da düşmez mi performansı
Hocam inanın sandığınızdan çok FPS dusmeyecektir benim laptobumda da limitli bir şekilde oynuyorum rahatsız edecek kadar FPS düşmüyor kafanız rahat olsun iyi forumlar

Hocam şimdi siz demişsiniz ki 90 dereceye kadar çıkıyor ve rahatsız ediyor. 90'dereceye çıktığında anlık güç tüketimini bir gözlemleyin. Oyunlarda devamlı 35w üstünde güç çektiğini görürseniz dediğim işlemi yapmanız daha serin ve stabil çalışan bir sistem sunacaktır. Intel bu işlemcinin normal TDP değeri 45w demiş. Minimum Assured Power için de 35w demiş. Size 35w limit koyun dememin sebebi bu.

Alternatif olarak watt limitine hiç girişmeyin onun yerine işlemcinizi 80-85 derece ile limitleyin. Throttlestop uygulamasında PROCHOT Offset olarak geçer ve sizin bu değeri "15" ile değiştirmeniz durumunda işlemcinizi 85 dereceye limitler (100 dereceden geriye sayıyor gibi düşünün). Sıcaklıklar müsaade ettiği sürece çekebileceği maksimum watt ı çeker.

Son düzenleme:
1748790464055.webp

Sorun işlemci değil; tek fanlı olması. Hangi akıl 4060 kartlı laptopa tek fan koyar ki. 4060 alan; zaten oyun oynayacaktır.

Asus'un Vivobooklar'da da benzer durum var; hem ince hem tek fanlı.
Bu tip laptoplara; İ7 155u-165u veya Ryzen 7840u-7640u koymaları daha mantıklı. Gpu zaten 45w; fazlasıyla yeter.

Malesef zaten intelin 13. nesilleri aşırı ısınıyor ki bunuda laptoba enjekte etmeye kalktılar kolay kolay soğumayacaktır tek çare işlemciyi kısıtlamakta işlemci ztn ekran kartı için yeterli bir darboğaz sorunu çıkacağınıda düşünmem düşüncelerim böyle teşekkürler

Alıntıyı görüntüle
Sorun işlemci değil; tek fanlı olması. Hangi akıl 4060 kartlı laptopa tek fan koyar ki. 4060 alan; zaten oyun oynayacaktır.
MSI'ın chip israfları vol(bilmem kaç)
Hocam haklısınız, benim ürün zaten ayıplı ürün aldığım ilk günden böyleydi servise 3-4 kere yolladım kadın bana 95-99 derecelerin normal olduğunu işlemcinin Max 105 dereceye kadar çıkabileceğini söylüyor ben ona normal ısı 70-85 arasıdır diyorum o bana diyor ki boştayken o değerler normal :D, ürün diğer kullanıcılarda aynı isılarda değil ama gayet soğuk oynuyorlar , teşekkür ederim kendime güvendigim bir vakit undervolt deneyeceğim

Geri