Yardım Asus rog strix 9800x3d yanma sorunu ve 14k anakart önerisi

14k üzerine çıkamam hocam beyaz sistem dizmek istiyorum komple bundan full beyaz olması daha iyi olur ben m2 yuvalarını felan komple dolduracağım zamanla 500gb depolamadan baya zorluk yaşıyorum video felan çekmek istiyorum oyun testleri vs vs bu yüzden x serisindeki pcie sayma ve paylaşımlı m2 si işime gelmiyor rogda böyle bir durum yokmuş zaten alırsam gen4 dışı almıyacağım dizmek istediğim sistem hakkında olan bir konumu paylaşıyorum buraya

kaç ssd var sende? hepsi üst düzey gen4 mü yoksa giriş seviyesi mi?

şuan 1 tane var gen4 samsung evo 970 plus bu sene msi spatium veya kioxia pro yu alacağım 2tb ondan sonrada g3 plus 2gb şeklinde bir alım daha yapacağım belki yazın biraz daha yüksek kapasiteli bir m2 alacağım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

şuan 1 tane var gen4 samsung evo 970 plus bu sene msi spatium veya kioxia pro yu alacağım 2tb ondan sonrada g3 plus 2gb şeklinde bir alım daha yapacağım belki yazın biraz daha yüksek kapasiteli bir m2 alacağım
sonraki yazdan bahsediyorum
kaç ssd var sende? hepsi üst düzey gen4 mü yoksa giriş seviyesi mi?

3 ssd yeterli midir sana?

Eğer 3 ssd ise bence bütçeni az daha zorla x870 steel legend al. En azından çipseti biraz daha güncel kalır.

Eğer 4 ssd ise ve beyazsa isteğin Asus modeli alabilirsin.

Eğer 3 ssd ise bence bütçeni az daha zorla x870 steel legend al. En azından çipseti biraz daha güncel kalır.

ne fark edecek bu asrocku alırsam fark edecek yanlarını söylerseniz ona göre bütçe oluşturacağım

x serisinin oyunculuk için özellik kısıtladığını duymuştum ve böylede oluyor diye biliyorum bu yüzden b850 ye yönelmiştim bana bu ürünü birazda pazarlamanız lazım yani :D

Eğer ki chipset dediğiniz kısım x870 tagı ise am5 platforumda olduğu için extra yonga dışı bir şey gelmiyor x serisinde telefonda x ve b serilerinin hangi standartlara göre üretildiği yazıyordu onu bulup atacağım şimdi buraya

Amd nin belirlediği standartlara göre anakartları chipset tagı alıyor eğer ki bilmediğim farklı özellikleri varsa yazarsanız sevinirim bildiğim kadarıyla aktarıyorum direkt ve x serisinin genel olarak bu işten para kazanan insanlara yönelik olduğunu bildiğim için b serisi yeter diye düşünüyorum eğer ki bilmediğim avantajları yoksa tabii ki bilgilerinize açığım

Ekler

• IMG_3455.webp
    IMG_3455.webp
    109.1 KB · Hit: 12
Son düzenleme:
ne fark edecek bu asrocku alırsam fark edecek yanlarını söylerseniz ona göre bütçe oluşturacağım

x serisinin oyunculuk için özellik kısıtladığını duymuştum ve böylede oluyor diye biliyorum bu yüzden b850 ye yönelmiştim bana bu ürünü birazda pazarlamanız lazım yani :D
x serisinin özellik kısıtlaması imkansız da çipset olarak daha güncel kalacak bir çipset olur x870.

Size sunacak özellikler açısından ikisi de aynı sayılır. Asus da alabilirsiniz size kalmış.

Önerilerinize açığım detaylı aydınlatırsanız asrock un bu modelini zaten beğeniyorum ben

b serisi yeter diye düşünüyorum
b650 bile yeter de günceli almak iyidir. b850 sizin açınızdan daha uygun. İstediklerinizi rahatlıkla karşılıyor. x870 öneri olarak sundum ben sadece. İleride OC yapmak istersiniz vs. ya da farklı bir işlemciye geçmek istersiniz, ondan dolayı.

x serisinin özellik kısıtlaması imkansız da çipset olarak daha güncel kalacak bir çipset olur x870.

Size sunacak özellikler açısından ikisi de aynı sayılır. Asus da alabilirsiniz size kalmış.
Cipset güncel kalırı anlamadım sadece çıkış yılı olarak mı bahsediyorsunuz biraz daha açarsanız sevinirim

b650 bile yeter de günceli almak iyidir. b850 sizin açınızdan daha uygun.
ASRock pro rs ve steel legend serisi hoşuma giden seriler zaten hatta ilk bakmaya başladığımda b850 serilerinde bunlardan alacaktım ama yoktu rog u buldum sonra b850 de mor kutulu olanı var bende moru ne kadar sevsemde içinin pek dolu olmayışını sevmiyorum sadece almışken iyi bir şey alıp 3-5 sene dokunmamak istiyorum sisteme ekran kartı dışı

Cipset güncel kalırı anlamadım sadece çıkış yılı olarak mı bahsediyorsunuz biraz daha açarsanız sevinirim
Çıkış yılından çok x870 yüksek tdp li işlemcilere daha dayanıklı olur b850'ye göre. Overclock gibi işlemlere de daha açık ama siz zaten yapmayacağım dediniz. Tabi ben ilerisi için konuştum biraz. Gereksiz olduğunu düşünüyorsanız b850 alın kesinlikle.

hocam asusun teknik servis desteğine herkes laf atıyor bu yüzden bile düşünebilirim bilmiyorum net bir şey derseniz ona göre karar vereceğım ekran kartı almıyacağım için extra bğtçem olacak ona göre 2 k ekliyebilirim

Çıkış yılından çok x870 yüksek tdp li işlemcilere daha dayanıklı olur b850'ye göre. Overclock gibi işlemlere de daha açık ama siz zaten yapmayacağım dediniz. Tabi ben ilerisi için konuştum biraz. Gereksiz olduğunu düşünüyorsanız b850 alın kesinlikle.
yapmamayı tercihy ediyorum genel olarak zaten üst seviye sistem ömrünü kısatlmaya gerek yok

asusun teknik servis desteğine herkes laf atıyor
o muamma hocam ya dünyanın her yerinde problemli Asus, ASRock şu son yanma olaylarında da yardımcı oldu en azından.

Dediğim gibi ürünler genel özellikler açısından birbirine çok yakın, çok minik farklar var seni etkilemez yani kullanımın açısından. Tamamen bütçene ve tercihine kalıyor.

Garanti konusunda da ASRock bir tık daha iyi globalde ama Türkiye ayağını bilmiyorum. Asus her yerde sorunlu, ona bir şey diyemeyeceğim.

Tercih senin. Bana kalsa ikisini de salıp Gigabyte da yapışabilirdim çünkü onda giriş noktaları bile beyaz :kekw: görüntüsünü de beğeniyorum kartın. Performansı çok üst düzey olmasa da onu alırdım ben.

Bunların arasından da overclock sevdiğimden ASRock alırdım.

o muamma hocam ya dünyanın her yerinde problemli Asus, ASRock şu son yanma olaylarında da yardımcı oldu en azından.

Dediğim gibi ürünler genel özellikler açısından birbirine çok yakın, çok minik farklar var seni etkilemez yani kullanımın açısından. Tamamen bütçene ve tercihine kalıyor.

Garanti konusunda da ASRock bir tık daha iyi globalde ama Türkiye ayağını bilmiyorum. Asus her yerde sorunlu, ona bir şey diyemeyeceğim.

Tercih senin. Bana kalsa ikisini de salıp Gigabyte da yapışabilirdim çünkü onda giriş noktaları bile beyaz :kekw: görüntüsünü de beğeniyorum kartın. Performansı çok üst düzey olmasa da onu alırdım ben.

Bunların arasından da overclock sevdiğimden ASRock alırdım.
biraz düşmesi lazım fiyatının 2.5k çıkmak beni biraz zorluyabilir bir anda kasada alacağım çünkü

Geri