Yardım Oled yanmasının önüne geçmek için alınabilecek önlemler nelerdir ?

Krmm

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
365
Merhabalar iyi forumlar dilerim herkese.

7 ay önce asus rog pg32ucdm almıştım. Ve bu süre boyunca her türlü önlemi almaya çalıştım. Gözümden kaçan bir şey var mı diye merak ediyordum ve size sormak istedim. Yapmam gereken başka bir şey var mı ?

1) Oled monitörü sadece hikaye oyunlarını oynayacağım zaman açık tutuyorum. Bunun dışında rekabetçi oyun veya günlük işler için farklı bir monitörüm var. Gün içinde 2. monitörüm sürekli açık duruyor. Oled ise kapalı duruyor.

2) Piksel temizliğini 4 saatlik kullanımdan sonra yapıyorum.

3) Oled care başlığı altındaki bütün korumaları açık tutuyorum.

1.webp
2.webp

4) Görev çubuğu gizli , masaüstü arka plan düz siyah renk ve masaüstü simgeleri kapalı.

5) Parlaklık her zaman % 55 (150 nite tekabül ediyor)

Çok bilgili değilim lakin yeterli diye düşünüyorum. En olmadı 2 saatte bir kapatır 15 dk beklersiniz.

• Beğen
Reaksiyonlar: Krmm
Eski pclerde ekran koruyucu olurdu afk olunca ekranda birşeyler oradan oraya dönerdi. Afk kaldığında uykuya dalmıyorsa pc, ekran koruyucu koyabilirsin.

• Beğen

7 ay önce asus rog pg32ucdm almıştım. Ve bu süre boyunca her türlü önlemi almaya çalıştım. Gözümden kaçan bir şey var mı diye merak ediyordum ve size sormak istedim. Yapmam gereken başka bir şey var mı ?

1) Oled monitörü sadece hikaye oyunlarını oynayacağım zaman açık tutuyorum. Bunun dışında rekabetçi oyun veya günlük işler için farklı bir monitörüm var. Gün içinde 2. monitörüm sürekli açık duruyor. Oled ise kapalı duruyor.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

4) Görev çubuğu gizli , masaüstü arka plan düz siyah renk ve masaüstü simgeleri kapalı.

Şu kadar uğraşa değermi oled?

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Çoğu oled monitörde yanıkları engellemek için dinlendirme modu var zaten, senlik bir durum yok. Piksel dinlendirme süresini kısabilirsin istersen.

• Beğen
Yıl olmuş 2025 nasıl bunun çözümünü hâlâ bulamadılar uğraşılır mi bunla

Hadi tartışalım hocam çok merak ediyorum o kadar para vericem ve monitör yanmasın diye bu kadar uğraşmak zorunda mı kalıcam
Uğraştırıyor evet fakat görüntü kalitesi muazzam. Bir taraftan memnunum fakat diğer taraftan da bebek bakıcılığı yapıyor gibiyim.

Yanma garantisi kaç yıl hocam?

Yıl olmuş 2025 nasıl bunun çözümünü hâlâ bulamadılar uğraşılır mi bunla
Valla şuan yeni nesil oledler bile kötü kullanımda yanmaya sebep oluyor. Teknoloji halen oled yanığına kesin çözüm bulamıyor. Veya buldular da uygulamak mı istemiyorlar bilemicem artık. Milletin oledi yansın da hemen yenisini alsın , para kazanalım falan diye de bir durum olabilir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yanma garantisi kaç yıl hocam?
3 yıl garanti verdi asus yanma dahil. 1 yıl da ben uzattım garantiyi ek garanti alarak. Yanma dahil dedi vatandaki personel ama hiç inanasım gelmiyor. Laf olsun diye 1 sene uzattım yani.

Valla şuan yeni nesil oledler bile kötü kullanımda yanmaya sebep oluyor. Teknoloji halen oled yanığına kesin çözüm bulamıyor. Veya buldular da uygulamak mı istemiyorlar bilemicem artık. Milletin oledi yansın da hemen yenisini alsın , para kazanalım falan diye de bir durum olabilir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

3 yıl garanti verdi asus yanma dahil. 1 yıl da ben uzattım garantiyi ek garanti alarak. Yanma dahil dedi vatandaki personel ama hiç inanasım gelmiyor. Laf olsun diye 1 sene uzattım yani.
Rutin bakımı yormuyorsa devam hocam,görselleri chatgptye at bir de o yorum yapsın olması gerektiği gibi derse gerisi şansa kalmış.3 yıl da garantisi varmış zaten 3 yıl sonra kıyamet bile kopabilir kafaya takmamak lazım

• Beğen
Telefonlarda oled monitörden daha yoğun kullanıldığı kesin telefonlar neden yanmıyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,431
Üyeler
183,428
Son üye
Rzgar23
Geri