Valorant için upgrade tavsiye

Reaksiyon skoru
189
Merhabalar öncelikle sorunumdan bahsedeyim valorantta aldığım fps artık düşük geliyor wlmouse kullanıyorum bazen micro stuttering vs lag gibi sorunlarda başıma gelmiyor değil bazen valorant clienti açarken bile arkada chrome açıkken bilgisayar birden aşırı yavaşlıyor donuyor gibi oluyor benimde aklıma en kesin çözüm olarak upgrade geldi bu sistemde ram mi yoksa cpu mu upgrade etmeliyim bu arada işlemci macunumu yeni değiştirdim ekran kartına dokunmadım sistem 1 senelik

AMD Ryzen 5 7600 Tray 5.1GHz 6 Çekirdek 32MB Önbellek Soket AM5 İşlemci
Thermalright Assassin X 120 Refined SE TL-C12C 120mm 4 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu
ASUS Prime A620M-E CSM 6400MHz (OC) DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI DP VGA mATX Anakart
GALAX GeForce RTX 4060 1-Click OC 2X V2 8GB GDDR6 128 Bit DLSS 3 Ekran Kartı (46NSL8MD9NXV)
Corsair Vengeance 16GB 5200MHz CL40 INTEL XMP 3.0 DDR5 Ram (CMK16GX5M1B5200C40)
ADATA 512GB Legend 710 PCIe M.2 2280 (2400 Okuma / 1600 Yazma) SSD
XPG Valor Mesh RGB Siyah Mid Tower 650W 80+ White Gaming Kasa

Merhabalar öncelikle sorunumdan bahsedeyim valorantta aldığım fps artık düşük geliyor wlmouse kullanıyorum bazen micro stuttering vs lag gibi sorunlarda başıma gelmiyor değil bazen valorant clienti açarken bile arkada chrome açıkken bilgisayar birden aşırı yavaşlıyor donuyor gibi oluyor benimde aklıma en kesin çözüm olarak upgrade geldi bu sistemde ram mi yoksa cpu mu upgrade etmeliyim bu arada işlemci macunumu yeni değiştirdim ekran kartına dokunmadım sistem 1 senelik

Thermalright Assassin X 120 Refined SE TL-C12C 120mm 4 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu
GALAX GeForce RTX 4060 1-Click OC 2X V2 8GB GDDR6 128 Bit DLSS 3 Ekran Kartı (46NSL8MD9NXV)
cpu gayet yeterli aslında ramler dual channel olsa olurmuş ama sorun çıkaracağını sanmıyorum yinede.sorun başka bir yerde olabilirmi

cpu gayet yeterli aslında ramler dual channel olsa olurmuş ama sorun çıkaracağını sanmıyorum yinede.sorun başka bir yerde olabilirmi
Bilmiyorum öğrenmek için ne yapmalıyım stres testi vs yapıp sonuçları atayım mı benim zaten aklıma ilk gelen şey işlemci ve ram upgrade i oldu fakat baktım ki ramin fiyatı 3.500 tl olmuş gerçekten üzücü olduğunuda belirtmek isterim 500 liraya ram alıyorduk.

Bilmiyorum öğrenmek için ne yapmalıyım stres testi vs yapıp sonuçları atayım mı benim zaten aklıma ilk gelen şey işlemci ve ram upgrade i oldu fakat baktım ki ramin fiyatı 3.500 tl olmuş gerçekten üzücü olduğunuda belirmek isterim 500 tl'na ram alıyorduk.
son zamanlarda bileşen fiyatları çok arttı.birde ben bu konularda çok bilgili değilim forumda tanınmış kişilere dm den mesaj atıp söyleyebilirsin sorununu

Aynı ramden 1 tane daha alıp takmak hem sistemi rahatlatacaktır hemde oyun performansına yaklaşık %5 civarı ekleyecektir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Özür diliyorum aklım ddr4 e gitti ddr5 te dual channel çok önemli değil. Kaç FPS alıyorsunuz

Aynı ramden 1 tane daha alıp takmak hem sistemi rahatlatacaktır hemde oyun performansına yaklaşık %5 civarı ekleyecektir

Özür diliyorum aklım ddr4 e gitti ddr5 te dual channel çok önemli değil. Kaç FPS alıyorsunuz
Hocam monitörüm 280hz mouse 2k veya 4k hzde kullanılırken 200 altına düştüğünü bile gördüm kasma hissiyatı veriyor o da bilgisayara fps için her formattan sonra tweak işlemi yapıp kullandım ve aktif olarak islc ve process lasso kullanıyorum acaba format atıp hiç bir işlem yapmadan mı kullansam sistemi

Özür diliyorum aklım ddr4 e gitti ddr5 te dual channel çok önemli değil.
Abdullah abi bas bas bağırıyor videolarında, ramin dual channel olması önemli değil, sistemin dual channel olması önemli diye.

Aynı ramden 1 tane daha alıp dual channel yapın sistemi, yine yetmiyorsa X3D işlemci almaya çalışın.

Abdullah abi bas bas bağırıyor videolarında, ramin dual channel olması önemli değil, sistemin dual channel olması önemli diye.

Aynı ramden 1 tane daha alıp dual channel yapın sistemi, yine yetmiyorsa X3D işlemci almaya çalışın.
Hocam benim sistem dual channel mı bunu nasıl anlarız

Hocam birde sıfır fiyatlar benim işlemcimin aynı seri x3d modeli 12-13k benim işlemcim 5-6k bunu ikinci el satsak bile neredeyse 10k lık bir upgrade yapmam gerekiyor o yüzden bu seçeneği şimdiden eleyeceğim kafamda ram upgrade i yeterli olur umarım

Benim sistemim Ryzen 5 5600 Rx570 kullanıyorum. Superlight 2 mouse var. 2000hz'de kullanıyorum hiç dediğin şekilde takılma yaşamıyorum. Bazen çok nadir olsa ekran donuyor ve pc kendisine reset atıyor o da ekran kartından kaynaklı .d

Kaç tane ramin var ? 2 ise hangi kanallarda takılı ? 1 - 3 / 2 - 4 ?
Tek slot ramim

Benim sistemim Ryzen 5 5600 Rx570 kullanıyorum. Superlight 2 mouse var. 2000hz'de kullanıyorum hiç dediğin şekilde takılma yaşamıyorum. Bazen çok nadir olsa ekran donuyor ve pc kendisine reset atıyor o da ekran kartından kaynaklı .d
Sanırım ram upgrade format devam

Valorantta böyle sıkıntıları bu sistemle yaşaman normal değil. Oyunda Dm başlat arka planda oyun çalışırken görev yöneticisini bi kontrol et saçma sapan hizmetler cpu,ram,gpu kullanıyormu bi bakmalısın.

aynıyım senle arkadaş 200hz monitör kullanıyor 200 altına fpsi düşüyor bizde bile düşmüyor şahsen orta ayar oynuyorum 300 fps min

kanka ekran kartına oc yaptım biraz 1380mhz de çalışıyor vram 1975de pubg de 30 40 fps oynattı

Geri