Ben nvidia secerdim. Teknoloji, ileriye donukluk, destek acisindanYeni bir kasa toplayacağım. İşlemci olarak AMD ryzen 5 7600x anakart olarak Asus prime B650M-k düşünüyorum. Ekran kartı RX 9060 XT 16gb mı rtx 5060 ti 16 gb mı olmalı
Benim şahsi kararım 9060xt den yana olur mfg4 kullanan lar bile balon diyor (nvdia kullanıcısıyım) 9060xt sarphire 16 gb vram li modeli 18 bin tl civarı ikenYeni bir kasa toplayacağım. İşlemci olarak AMD ryzen 5 7600x anakart olarak Asus prime B650M-k düşünüyorum. Ekran kartı RX 9060 XT 16gb mı rtx 5060 ti 16 gb mı olmalı
mfg dışında dlss4 daha çok oyunda var ve dlss override seçeneği fsr4 e göre daha düzgün çalışıyor. ayrıca mfg açmadan önce 60-70 fps civarı alıp üzerine 4x açtığında 240 fps kaymak gibi oyun oynuyorsun, hiçbir kötü yanı yokBenim şahsi kararım 9060xt den yana olur mfg4 kullanan lar bile balon diyor (nvdia kullanıcısıyım) 9060xt sarphire 16 gb vram li modeli 18 bin tl civarı iken
Palit GeForce RTX 5060 Ti INFINITY 3 16GB modeli 22.500 tl civarı sadece 5060ti da 1 2 fps yüksek alırsın hepsi bu
Tabi deli gibi ms farkı yapmadığını saymazsak ayrıca ben hikayeli oyunda 250 fps alsam ne olucak 60 ve üzeri nin gayet yeterli olduğunu düşünüyorum ayrıca amd nin yeni teknolojisi yolda bende eskiden sıkı nvdia cılardandım şimdi devir değişti ben bile 9070xt ye geçicemmfg dışında dlss4 daha çok oyunda var ve dlss override seçeneği fsr4 e göre daha düzgün çalışıyor. ayrıca mfg açmadan önce 60-70 fps civarı alıp üzerine 4x açtığında 240 fps kaymak gibi oyun oynuyorsun, hiçbir kötü yanı yok
Mfg X4 çok kötü calisiyor X3 ideal X4 te bir gecikme oluyor FPS 300 ken 60 gibi hissediyorsunmfg dışında dlss4 daha çok oyunda var ve dlss override seçeneği fsr4 e göre daha düzgün çalışıyor. ayrıca mfg açmadan önce 60-70 fps civarı alıp üzerine 4x açtığında 240 fps kaymak gibi oyun oynuyorsun, hiçbir kötü yanı yok
hocam ben daha yeni bu ikisi arasında kalıp 16gb 9060xt aldım. Fiyatı benim için bir tık daha önemli oldu. Sizin için ne önemli. ayrıca neden 7600x işlemci düşünüyorsunuz özel bir sebebi var mı? 7500f de yeter aslında diye düşünüyorum.Yeni bir kasa toplayacağım. İşlemci olarak AMD ryzen 5 7600x anakart olarak Asus prime B650M-k düşünüyorum. Ekran kartı RX 9060 XT 16gb mı rtx 5060 ti 16 gb mı olmalı
Şayet bios ayarı yapacaksa 7500f 7600x e göre ısınıyor birde Allah korusun ekran kartı yanarsa 7600x de harici işlemci olduğu için Apu sistem şeklinde onu taşır 1 2 bin lira fark varsa geçilir şahsi kararım ama 7500f de seçenekhocam ben daha yeni bu ikisi arasında kalıp 16gb 9060xt aldım. Fiyatı benim için bir tık daha önemli oldu. Sizin için ne önemli. ayrıca neden 7600x işlemci düşünüyorsunuz özel bir sebebi var mı? 7500f de yeter aslında diye düşünüyorum.
"Tabi deli gibi ms farkı yapmadığını saymazsak" bunu söylemen için daha önce hic frame gen kullanmamis olman lazım, ki muhtemelen kullanmadin veya cahilsin bu konuda. aşağıdaki videoyu izleyip gorebilirsin frame gen yaklaşık 10ms civarı latency ekliyor ki onuda hissetmene imkan yok, hissetsen bile hikayeli oyun oynuyorsun sonuçta rekabetçi bir oyun değil.Tabi deli gibi ms farkı yapmadığını saymazsak ayrıca ben hikayeli oyunda 250 fps alsam ne olucak 60 ve üzeri nin gayet yeterli olduğunu düşünüyorum ayrıca amd nin yeni teknolojisi yolda bende eskiden sıkı nvdia cılardandım şimdi devir değişti ben bile 9070xt ye geçicem![]()
2x ile 4x arasında gecikme farkı yok, sadece 4x te gerçek aldığın fps çok düşük ise görüntüde bozulmalar daha fazla oluyor. çok düşükten kastım 25-30 fps alıp üzerine mfg açarsan*Şu detayı vermem gerek 7000 serisinin en çok ısınan işlemcisi 7600x çok iyi soğutma lazım haberin olsun 7800x3d bile daha az ısınıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Mfg X4 çok kötü calisiyor X3 ideal X4 te bir gecikme oluyor FPS 300 ken 60 gibi hissediyorsun
Başkan arkadaş ta 5090 var ne anlatıyorsun ayrıca anlaşılan fanboysun senin gibilerle tartışılmaz Gtx ekran kartı kullanıyor konuşuyor ya"Tabi deli gibi ms farkı yapmadığını saymazsak" bunu söylemen için daha önce hic frame gen kullanmamis olman lazım, ki muhtemelen kullanmadin veya cahilsin bu konuda. aşağıdaki videoyu izleyip gorebilirsin frame gen yaklaşık 10ms civarı latency ekliyor ki onuda hissetmene imkan yok, hissetsen bile hikayeli oyun oynuyorsun sonuçta rekabetçi bir oyun değil.
amdnin her çıkardığı teknolojisi nvidiayi taklit etmesi üzerine kurulu, bana bir tane bile amdnin özgün çıkardığı ve nvidiadan daha iyi çalışan teknolojisini söyleyemezsin, neyse amd tarafı beklemeye devam 1 seneye anca gelir mfgha bir de şunuda eklemeden bitirmeyeyim, nvidia dlss4teki gelişmeleri 7 yıllık rtx2000 serisine bile getirdi fakat amd fsr4 ü daha yeni çıkan rx7000 lere bile getiremiyor. zamanında 40-50 dolar fazla para verip nvidia alanlar yine şanslı oldular en azından fsr2-3 kullanıp çamur gibi görüntü görmek zorunda kalmiyorlar
5090 veya 5060 fark etmiyor, hepsinde teknoloji aynı çalışıyor, ayrıca ben kendim mfg kullandığım için biliyorumda yazıyorum. bana gtx ekran kartı kullanıyor diyerek alay etmen komikBaşkan arkadaş ta 5090 var ne anlatıyorsun ayrıca anlaşılan fanboysun senin gibilerle tartışılmaz Gtx ekran kartı kullanıyor konuşuyor yaayrıca bu tutumun beni aşırı rahatsız etti