Atatürk Kur'an-ı Kerim'e safsatamı dedi?

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
bu akşam bazılarımız göz altına alınabilir

Atatürk,meclisi açarken dua ile açtığı fotoğraflar mevcuttur.Fakat bu tamamen gücü eline alana kadardır.Daha sonradan fikirlerini açıkça beyan etmiştir.Kuranı kerime safsata demesi,beyni sulanmış hafızlara döndüler demesi,gökten indiği sanılan kitaplar demesi bunlara örnektir.Ben atesistim ve atatürkü seviyorum.Müslüman olup atatürkü sevmeyen insanıda severim.Ama hem atatürkçü hem müslüman insanı sevmem.
Atatürkçü müslümanı neden sevmiyorsun Atatürk din adamı mıydı sadece?

Atatürkçü müslümanı neden sevmiyorsun Atatürk din adamı mıydı sadece?
Gerçek kemalist müslüman olamaz çünkü.Atatürkün dinlerin gerçek olmadığını anlayabilecek kapasitede zeki bir adamdı.Bunuda halka öğretmek istedi ama başaramadı.Şimdi ise hem şeriatçi müslüman aynı anda kemalist olan ne olduğu belirsiz kesimler ortaya çıktı.

Gerçek kemalist müslüman olamaz çünkü.Atatürkün dinlerin gerçek olmadığını anlayabilecek kapasitede zeki bir adamdı.Bunuda halka öğretmek istedi ama başaramadı.Şimdi ise hem şeriatçi müslüman aynı anda kemalist olan ne olduğu belirsiz kesimler ortaya çıktı.

Bildiğin otobüsün güzergahı dışına bir şey okudun mu sen hayatında?

Bildiğin otobüsün güzergahı dışına bir şey okudun mu sen hayatında?
Senin yaşın kadar benim araştırma sürem var.Sen şimdi eminim kuranı kerimi türkçe anlayacak şekilde baştan sona okumamışşındır bile acaba beni yaratan bana ne mesaj göndermiş diye

Senin yaşın kadar benim araştırma sürem var.Sen şimdi eminim kuranı kerimi türkçe anlayacak şekilde baştan sona okumamışşındır bile acaba beni yaratan bana ne mesaj göndermiş diye

Hazar 36 yaşındayım ve bu şekilde saçmalaman için tek satır kitap okumamış olman gerektiği konusunda eminim. Facebook, Tiktok ve Instagram'ı "araştırma" sürenden düşünüp öyle bir şeyler yaz bakalım. Mesela hem Atatürkçü hem Müslüman neden olunmaz? Neyi ve kimi kaynak aldın? Yazıver.

Hazar 36 yaşındayım ve bu şekilde saçmalaman için tek satır kitap okumamış olman gerektiği konusunda eminim. Facebook, Tiktok ve Instagram'ı "araştırma" sürenden düşünüp öyle bir şeyler yaz bakalım. Mesela hem Atatürkçü hem Müslüman neden olunmaz? Neyi ve kimi kaynak aldın? Yazıver.
Atatürk

- Allahın kanunlarını bi kenara bırakıp Laikliği savunur
- Hz muhammede ve dine olan nerdeyse hakaret vari bazı söylemler vardır,
- Yeni bi çağ başlatmak için latin alfabesine geçmiştir
- 5 vakit namaz kılıp ülke soyacağına 2 kadeh rakı içip ülke kurtarır

Müslüman

- Laiklik isteyemez,şeriatı savunmalıdır
- Arapçayı kaldırdı diye islamı açıdan sinirlenir.
- İçki içene kötü gözle bakar ayyaş atam olamaz der

Atatürk

Müslüman

Kitap diyoruz kitap. Böyle sayfaları falan var içinde yazılar oluyor hani. Sen şu benim yaşım kadar olan araştırmayı neleri kullanıp yaptın?

Genelde bu konuşmayı ileri sürerler ama ben burada bahsi geçen şeyin kuran ile alakalı olduğunu düşünmüyorum

Atatürk

Müslüman

Arapça kutsal değil DİN kutsal

Arkadaşlar benim çalıştığım yer sofi. Mahallede tesisatçı dükkanı. Babamın arkadaşları olduğu için bir şey demiyorum duymazdan geliyorum ama bu lafı çok kullanıyorlar Atatürk Kur'an'a safsata dedi diye. Ellerinde net bir kaynak yok benimde yok. Beni aydınlatacak varmı?
Atatürk`ün Cumhuriyet kurulduktan sonra kişisel olarak dinden uzaklaştığı bir gerçek, lakin bu Atatürk`ü din düşmanı yapmaz. Değil de zaten. Ne milletin inancı yüzünden baskı yaptı ne de ötekileştirdi , keza o dönem halkın çok büyük bölümü müslümandı, elinde güç olmasına rağmen yapmadı, hala da halkımızın önemli bir kesimi müslüman, bu din düşmanı olmadığının birebir kanıtı zaten, halkımız dinini yaşamak istiyorsa tekkeler, tarikatlar, şeyhler etkisi olmadan resmi bir kurumun çatısı altında organize olsunlar ve camiler tek bir kuruma bağlı olsun mottosuyla bizzat kendi imzasıyla Diyanet İşleri Başkanlığını kurdurdu ve kurullara önemli ilahiyat uzmanı akademisyenleri atadı.
Onun savunduğu şey dinin devlet işlerine karışmaması. Bu haklı bir istek , yaşadıklarımıza bakarsak aramızda buna itiraz edecek yoktur herhalde.
Şunları da belirtmek isterim ; Annesi Zübeyde Hanım oldukça muhafazakardı , çevresinde ki insanlar önemli ölçüde muhafazakardı , dostu olan bir çok hoca var. Cumhuriyet kurulduktan sonra Türk ordusunu tamamen emanet ettiği Türkiye`nin 2. ve son Mareşali / TSK`nın 1. Genelkurmay Başkanı Mareşal Fevzi Çakmak oldukça dindar ve muhafazakar bir kişidir. Önünüzde bu kadar örnek varken din düşmanı demek bana abes geliyor.
Kısaca , paşanın kendi mahremidir ve Allah`la onun arasındadır , hiçbir insanın inancına karışamayacağımız gibi onun da inancına karışıp yargılama hakkımız yok. Çevrenizden duyduğunuz safsatalara inanmayınız ve kendiniz okuyup araştırarak öğreniniz :D

Hatta çoğunuza komik gelebilir ama size şöyle çok ilginç bir bilgi vereyim ; Gazi Mustafa Kemal Atatürk , Türkiye Cumhuriyeti tarihinde vaaz vermiş ilk ve tek Cumhurbaşkanıdır :D

Okumak isteyenler buyursun bakanlığın kendi sitesi 👉 https://balikesir.ktb.gov.tr/TR-65833/ataturk39un-balikesir-hutbesi.html

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,982
Üyeler
187,602
Son üye
erenuygun
Geri