Vito_Scaletta
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 226
bu akşam bazılarımız göz altına alınabilir
Atatürkçü müslümanı neden sevmiyorsun Atatürk din adamı mıydı sadece?Atatürk,meclisi açarken dua ile açtığı fotoğraflar mevcuttur.Fakat bu tamamen gücü eline alana kadardır.Daha sonradan fikirlerini açıkça beyan etmiştir.Kuranı kerime safsata demesi,beyni sulanmış hafızlara döndüler demesi,gökten indiği sanılan kitaplar demesi bunlara örnektir.Ben atesistim ve atatürkü seviyorum.Müslüman olup atatürkü sevmeyen insanıda severim.Ama hem atatürkçü hem müslüman insanı sevmem.
Gerçek kemalist müslüman olamaz çünkü.Atatürkün dinlerin gerçek olmadığını anlayabilecek kapasitede zeki bir adamdı.Bunuda halka öğretmek istedi ama başaramadı.Şimdi ise hem şeriatçi müslüman aynı anda kemalist olan ne olduğu belirsiz kesimler ortaya çıktı.Atatürkçü müslümanı neden sevmiyorsun Atatürk din adamı mıydı sadece?
Gerçek kemalist müslüman olamaz çünkü.Atatürkün dinlerin gerçek olmadığını anlayabilecek kapasitede zeki bir adamdı.Bunuda halka öğretmek istedi ama başaramadı.Şimdi ise hem şeriatçi müslüman aynı anda kemalist olan ne olduğu belirsiz kesimler ortaya çıktı.
Senin yaşın kadar benim araştırma sürem var.Sen şimdi eminim kuranı kerimi türkçe anlayacak şekilde baştan sona okumamışşındır bile acaba beni yaratan bana ne mesaj göndermiş diyeBildiğin otobüsün güzergahı dışına bir şey okudun mu sen hayatında?
Senin yaşın kadar benim araştırma sürem var.Sen şimdi eminim kuranı kerimi türkçe anlayacak şekilde baştan sona okumamışşındır bile acaba beni yaratan bana ne mesaj göndermiş diye
AtatürkHazar 36 yaşındayım ve bu şekilde saçmalaman için tek satır kitap okumamış olman gerektiği konusunda eminim. Facebook, Tiktok ve Instagram'ı "araştırma" sürenden düşünüp öyle bir şeyler yaz bakalım. Mesela hem Atatürkçü hem Müslüman neden olunmaz? Neyi ve kimi kaynak aldın? Yazıver.
Atatürk
- Allahın kanunlarını bi kenara bırakıp Laikliği savunur
- Hz muhammede ve dine olan nerdeyse hakaret vari bazı söylemler vardır,
- Yeni bi çağ başlatmak için latin alfabesine geçmiştir
- 5 vakit namaz kılıp ülke soyacağına 2 kadeh rakı içip ülke kurtarır
Müslüman
- Laiklik isteyemez,şeriatı savunmalıdır
- Arapçayı kaldırdı diye islamı açıdan sinirlenir.
- İçki içene kötü gözle bakar ayyaş atam olamaz der
Arapça kutsal değil DİN kutsalAtatürk
- Allahın kanunlarını bi kenara bırakıp Laikliği savunur
- Hz muhammede ve dine olan nerdeyse hakaret vari bazı söylemler vardır,
- Yeni bi çağ başlatmak için latin alfabesine geçmiştir
- 5 vakit namaz kılıp ülke soyacağına 2 kadeh rakı içip ülke kurtarır
Müslüman
- Laiklik isteyemez,şeriatı savunmalıdır
- Arapçayı kaldırdı diye islamı açıdan sinirlenir.
- İçki içene kötü gözle bakar ayyaş atam olamaz der
Tamam ateistkonu takip siz diyince bende merak ettim ama atam dediyse bir bildigi vardir diye dusunmekteyim.
Arkadaşlar benim çalıştığım yer sofi. Mahallede tesisatçı dükkanı. Babamın arkadaşları olduğu için bir şey demiyorum duymazdan geliyorum ama bu lafı çok kullanıyorlar Atatürk Kur'an'a safsata dedi diye. Ellerinde net bir kaynak yok benimde yok. Beni aydınlatacak varmı?